A takhle to začinalo...:-)‏ Na začátek hebrejská písnička Chag Purim.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ježíš nejkrásnější z jmen
Advertisements

Průlet liturgickým rokem
Krátký film TRUTNOV a.s. Uvádí.
Jak se tyto svátky vlastně slaví?
Ukázková prezentace HORY 2012.
3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
Jesličky. Hra Jesličky..A jak to vlastně bylo??? Pár lidi s Orlové a Osrtavy se jednou rozhodly, že secvičí nějaké to divadlo:-).A jak tak čas běžel,děti.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Kdyby nás Bůh neměl rád Ref.: Kdyby nás Bůh neměl rád, nestvořil by pro nás zemi, kdyby nás Bůh neměl rád, to vše by neučinil. 1. To vše tam v Betlémě,
Křesťanství.
1. Jedno jsme, v Duchu svatém, jedno jsme v Ježíši
KDO JE JEŽÍŠ? 1.JEŽÍŠ JE NÁŠ PÁN A VŠECH KRÁLŮ KRÁL, JÁ HO DOBŘE ZNÁM, //:ON MI ŽIVOT DAL://
Jarní vystoupení Jarní vystoupení klubu Smajlík a Art-smajlík
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
Velikonoce.
Věřím v CÍRKEV.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
MŠE SVATÁ. Vyznání víry, Přímluvy
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
Průlet liturgickým rokem
1. Přišel na zem konat dílo spásy a lidem bídným s láskou pomáhal,
Přišel na zem 1. Přišel na zem konat dílo spásy a lidem bídným s láskou pomáhal ke svobodě zval zotročené hříchem, můj Pán. Světem šel a lidskou nesl.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_19.
1. Bože, který hvězdy krásně vodíš | po obloze jasné, | který v lásce neskonalé | chráníš i ptáčky malé, | který všechny děti vidíš, | každý jejich krůček.
Věřím v Ducha.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Vypracoval: Jakub Moravec
KARIN   Kalendář mi dneska praví,    že se tvůj svátek slaví,    proto spěchám napsat přání,    hodně dárků k pomilování.    Hlavně štěstí, lásku a to.
Už žádní falešní sobi! A když dárky, tak pro všechny… a hlavně ne ty falešné sobi.
Vytvořili: D. Musílek a V. Veselý, 9.A
Ježíš MICHAELA CHLUMSKÁ, C4A. Život  Mezi 7 a 1 p.n.l. – mezi 29 a 36 n.l.  Josef a Marie  Ježíš Nazaretský  Rok 28, oblast dnešního Izraele a západního.
Vajíčka Malovaná vajíčka Děti hledající vajíčka. Velikonoce v Německu Julie Kölblová, Sabina Bajajová a Dajana Zámečníková.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Židovské Velikonoce neboli Pesach
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
Věřím v Svatých obcování
Prezentace určená k propagaci MGV
Tradice Velikonoc.
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
Anotace Cyklus přírody a kalendáře Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci si osvojí postup, jakým vznikaly kalendáře na základě sledování.
1. Prociť, prociť, zanech spaní, | zní z věže strážné znenadání. | Ó prociť, prociť, Sióne! | Pustou, temnou, mrtvou nocí | hlas volá neodbytnou mocí:
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro : žáky ZŠ, 2.
VELIKONOCE, LETNICE, PRVOTNÍ CÍRKEV
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byl Jonáš ? PROROK 2. Jaké slovo promluvil Hospodin k Jonášovi? JDI DO NINIVE A VARUJ OBYVATELE MĚSTA 3. Kam.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_48_Velikonoce AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM: 1.,
Hodně štěstí Jiřinko, protože je krásné, hodně zdraví, protože je vzácné, hodně lásky, protože je jí stále málo. To vše Ti přeje K narozeninám František.
Hodně štěstí Jiřinko, protože je krásné, hodně zdraví, protože je vzácné, hodně lásky, protože je jí stále málo. To vše Ti přeje K narozeninám František.
Velikonoce u nás a v jiných zemích Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Věra Holotová. Dostupné z Metodického portálu.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
Křesťanství B. Trojanová. Křesťanství Monoteistické náboženství Vznik v 1. století n.l., původ v učení Ježíše Krista Vyvinulo se z judaismu, ale na.
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-M ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
Velikonoce Velikonoce jsou důležité křesťanské svátky. Oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista.
Velikonoce Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Křesťanství B. Trojanová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Digitální učební materiál
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Veselé velikonoční svátky
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
polovina 1. století našeho letopočtu
Velikonoce VY_32_INOVACE_1B_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Já chtěl bych tam být 1. V den kdy skončí naše dlouhá cesta, přijde pro nás Ježíš Král. otevřou se brány jeho města, řekne nám: „Tak pojďte dál.“ Ref:
Veselé velikonoční svátky
Křesťanství – pojmy, VY_32_INOVACE_
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Zvyky a tradice Čechů.
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
Transkript prezentace:

A takhle to začinalo...:-)‏

Na začátek hebrejská písnička Chag Purim

Svatek Purim V první scéně probíhá svátek Purim. V první scéně probíhá svátek Purim. Vystupuje tady král Achašveroš,Ester a její strýc Mordokaj a také král Haman. Vystupuje tady král Achašveroš,Ester a její strýc Mordokaj a také král Haman. Během téhle scénky se zpívají také různé písničky jako Cil cil clil,Ten katef..

Haman přivedl ohromného koně..

Druhá scéna a svátek Pesach.. Slova dětí nás uvedli do druhé scény.. Slova dětí nás uvedli do druhé scény..,,Když řeknu Jeruzalém,tak vy řeknete.. Čiri biri bom.,,Když řeknu Jeruzalém,tak vy řeknete.. Čiri biri bom. Když vám řeknu Sváté město-řekněte.. Když vám řeknu Sváté město-řekněte.. Čiri biri bom.‘‘ Čiri biri bom.‘‘,,Čím se odlišuje tahle noc ode všech ostatních? ‘‘ Po téhle větě přišla písnička Ma ništana.,,Čím se odlišuje tahle noc ode všech ostatních? ‘‘ Po téhle větě přišla písnička Ma ništana.

Děti a sbor

A máme tady poslední svátek.. Velikonoce Tenhle svátek je každému znám..či je křesťan nebo ne..Na Velký pátek kdy byl Ježíš ukřižován a třetího dne vstal z mrtvých. Tenhle svátek je každému znám..či je křesťan nebo ne..Na Velký pátek kdy byl Ježíš ukřižován a třetího dne vstal z mrtvých. Velikonoce každému hodně přinesli.. Protože Ježíš je láska. Velikonoce každému hodně přinesli.. Protože Ježíš je láska.

Ještě tady máme sbor, nápovědu a další super lidičky Ještě tady máme sbor, nápovědu a další super lidičky

Krásné Velikonoce Krásné Velikonoce