J-POP Adéla Felcmanová. J-pop = Japanese pop Počátky sahají až do 60. let Všeobecně se rozšířil v 90. letech.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Závěrečná práce E - learning
Advertisements

Lomy Mořina Jana Linhartová. Kde se lomy nacházejí? Lomy Mořina se nacházejí v CHKO Český kras Poblíž Karlštejna Jsou z vápence.
obsah O kapeleAlba a ukázkyFotogalerie o kapele obsahdalší Vypsaná fixa je pardubická hudební skupina mající základ své hudby v punku, ale obohaceném.
Opakování III Otázky jsou vybrány z DUM č
Daňková Daniela, C4B Gymnázium Jiřího Ortena
CZ.1.07/1.4.00/ , Dobrá šance pro děti
Tereza Látalová.
JAZZ-ROCK Jan Procházka (24, H).
Klára Motlíčková, KVARTA
Americká hudba Petra Kloudová.
Populární hudba ve světě v letech
Trance music - Druh elektronické taneční hudby, která vznikla v 90. letech v Německu (úplný začátek trance hudby se ale přiřazuje ke Britské skupině The.
Drum And Bass a Dubstep Tomáš Křivánek Tomáš Křivánek.
HV-1 Hudební výchova DUM č. 5 Prima – kvarta osmiletého studia Mgr. Milena Naglmüllerová; Gymnázium, Sušice Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu.
Hnutí Skinhead Mazaná, Neumanová C2A.
Pavel Adam.  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost.
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
ICT 2 – 3 – 24 HV Johan Sebastian Bach
Funk Denisa Zouharová.
 plný název: República de Chile  poloha: západní pobřeží Jižní Ameriky  rozloha: km²  hl. město: Santiago de ChileSantiago de Chile  jazyk:
název odvozen od anglického to rag – roztrhat nebo rozervat, melodie je totiž jakoby rytmicky roztrhána černoši doufali, že se prosadí jako vážná hudba,
Tato skupina vznikla v roce 2006 František Soukup – skladba, text, produkce, klávesy Jakub Prachař – skladba, text, kytara Vojtěch Dyk – zpěv Jan Maxián.
Měření napětí Měření napětí Ing. Jaroslav Bernkopf Elektrická měření.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),
ICT – 2 – 3 – 39 Poslech - Bedřich Smetana - Má vlast - Vltava
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Blues Richard Malý.
Cimbál Vojtěch Vyorálek.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_356_Hudební formy AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
Cembalo Kristýna Sadloňová SEKUNDA.
Martin Dresler.  Hlavní město : Ottawa  Rozloha : km²  Státní zřízení : federativní konstituční monarchie  Počet obyvatel : 
ICT 2 – 3 – HV Hudba vokální a instrumentální
ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
Disco Barbora Králová.
ROMAN DVOŘÁK Kubánská hudba. Hudba vznik spojením tradic španělské a černošské hudby především taneční – habanera, bolero, rumba, claves, guaracha, bonga,
Lucie Pryclová, tercie.  demokratický stát v Malé Asii a z menší části v JV Evropě  hlavní město – Ankara  turecká kuchyně patří mezi nejvyhledávanější.
ARGENTINA Martin Saňka.
Vietnamská hudba.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Příprava na hodinu ICT Téma: práce s MS PowerPoint
Ondrášková Markéta Kvarta
Petr Suk Gymnázium Jiřího ortena V8A
Šalmaj.
Anglický roh.
ICT 2 – 3 – 31 HV HUDEBNÍ NÁSTROJE STRUNNÉ
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Ročník: 5. Předmět: Hudební výchova.
ICT 2 – 3 – 37 HV Vánoční koledy
Referát do HV VIKTOR ČANĚK
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině How do you feel VY_22_INOVACE_31 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Keňa a její hudba Veronika Karasová.
Blahová Pavlína, Kvarta
Vedení VN a VVN Ing. Jaroslav Bernkopf Vedení VN a VVN
Finská republika - Hlavní město: Helsinky - Počet obyvatel: 5 mil. - Hymna: Vart Land (Má vlast) - Ovšem hymna.
  © Filip Ryšavý.  Narozen: v Bukurešti v Rumunsku  matka byla skladatelka, otec Theodor klavírista a dirigent a strýc skladatel a dirigent.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, p ř ísp ě vková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Hudební výchova – 8. ro č ník TÉMA: Rock.
Počátky moderní populární hudby Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Leon Hahn NÁZEV:VY_32_INOVACE_17:Hudební výchova 9.ročník TÉMA: konec 80. let ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
K-Pop.
Název školy: Základní škola Netvořice
Název školy: Základní škola Netvořice Autor:. Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Změny po nabití účinnosti smlouvy acta
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Michal Brabec.
Jazz AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_29_02_HV8_Skála
Our Last Night Post-hardcorová hudební skupina. O skupině Our Last Night je Americká hudební skupina Založena roku 2004 Skupina je stále aktivní, d ě.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Transkript prezentace:

J-POP Adéla Felcmanová

J-pop = Japanese pop Počátky sahají až do 60. let Všeobecně se rozšířil v 90. letech

Původně – odlišit japonský pop od zahraničních Teď – významná role v japonské hudbě Umělci (skupiny i sóloví zpěváci) neúčinkují jen v různých show a koncertech ale vystupují i ve filmech J-pop ja také využíván k úvodním (openingy) a závěrečným (endingy) písním u seriálů a anime (japonský animovaný seriál)

Elektrická kytara Baskytara Piano Klávesy Bicí / bicí automat

EGOIST  Duo složené z skladatelky Ryo a zpěvačky Chelly  Proslavilo se hlavně hudbou pro anime Guilty Crown  Ukázka : Euterpe (Guilty Crown) watch?v=5H_mOvnPUnE

IDOLING!!!  Projekt, který sjednocuje japonské idoly (mladé zpěvačky)  Ukázka: Don't think feel (Fiary Tail ending) bdr_WCY

AZU  Japonská sólová zpěvačka  Ukázka: For you (Naruto ending) btxkQ

Česká wikipedie Anglická wikipedie Google obrázky Youtube

KONEC