Zoo Ostrava E.Němčík. OBSAH Vznik Vznik Předání Předání První chovanci První chovanci Opravdová zoo Opravdová zoo Přesunutí zoo Přesunutí zoo Součastnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační vzdělávání ve veřejných knihovnách - s přihlédnutím k potřebám sociálně vyloučených osob Jarmila Burešová.
Advertisements

Přijímací řízení na střední školy
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
KANALIZACE A VODOVOD V OBCI SIBŘINA KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Možnost studia na Fakultě stavební a uplatnitelnost stavebních oborů
Prezentace k soutěži „CHCEME ČISTÉ MĚSTO“ vyhlášené městem Karlovy Vary kategorie: základní školy.
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
Aby nedošlo k omylu – Jardin du Luxembourg je veřejný park v Paříži. Rozkládá se na levém břehu Seiny v 6. obvodu.
Průběh přijímacího řízení. Vyplňování a podávání přihlášek Přihlášky ke vzdělávání ve střední škole podává zákonný zástupce (rodič) žáka řediteli příslušné.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Středočeský kraj a Praha.
1 Životopis Brouka – část II Poválečné obnovení výroby Po pádu Hitlerovy třetí říše se továrna i město dostalo do britské správy. Továrna.
Nedostatky v BOZ a BOZP ve školách a školských zařízeních Zjištěné při kontrole na místě.
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU : ZAPOJENÍ RODIČŮ DO PREVENTIVNÍCH AKTIVIT Národní centrum bezpečnějšího internetu
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
PILOTNÍ PROGRAM EKOŠKOLKY MATEŘSKÁ ŠKOLA E. BENEŠE MARTINA MOKROŠOVÁ.
Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
Volný čas v mém regionu.
SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.20
Historie naší školy Vypracovala: Monika Landerová.
Terezín (1941 – 1945).
Informace z Monitorovacího výboru OPPI dne 9. února 2007.
Věcné záměry zákonů o vysokých školách a finanční pomoci - úvodní rekapitulace připravili P. Popela a M. Hodulík pro sněm RVŠ
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Chráněná území v Olomouci a okolí
EVVO v Plzeňském kraji.
Mateřská škola V KOLOVRATECH MENU dále.
JEDNOTNÁ DATABÁZE CHOVATELŮ A DRUHŮ EXOTICKÝCH PTÁKŮ
Ministerstvo financí ČR Výsledky auditu návrhu státního rozpočtu na rok 2007 Ministr financí Vlastimil Tlustý 1. náměstek Eduard Janota Poradce Miroslav.
Moravskoslezský kraj Michal Freisler.
Rozvoj Zoologické zahrady Jihlava Záměr projektu Smysl projektu Lidské zdroje Fin. analýza předkladatele.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec; v současnosti omezený význam; povinnost platit vzniká na základě vlastnického či uživatelského vztahu k majetku.
Prezentace oddílu kopané Oslovení sponzorů
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Zpracoval: Ivan Ivanov, Alois Slovák Datum:
SUCHOZEMSKÉ EKOSYSTÉMY V
Zpráva o výběrovém řízení na Rozvojové projekty VVŠ pro rok 2009 Pro 9. zasedání sněmu Rady vysokých škol 20. listopadu 2008 Zpracoval: František Koliba.
Matěj Stolička, Ondřej Vavro, Lukáš Čecháček, Jiří Močkoř.
Daň z nemovitostí 1. 2 okruhy – POZEMKY na území ČR vedené v katastru nemovitostí (§ 2) – obecně STAVBY s kolaudačním rozhodnutím a stavby užívané, dále.
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,222-0,840“ Tento projekt byl financován výhradně z prostředků obce Investor: Obec Mosty u Jablunkova.
Prevence sociálně patologických jevů. Prevence  Prevence (z lat. praevenire, předcházet) znamená soustavu opatření, která mají předcházet společensky.
PŘIBLIŽME SE K SOBĚ – PD STUDIE CENTRA OBCE REG.Č.: CZ3.22/3.3.05/ Začátek spolupráce: Dne byla zástupci obou obcí Mosty u Jablunkova.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Botanické a zoologické zahrady
TŘÍDNÍ SCHŮZE 7. září Program Školní řád a pravidla hodnocení 2015/16 Úprava začátku a konce odpolední výuky Plná moc Výběr střední školy a přijímací.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
 V mateřských školkách měly děti vždy možnost rozvíjet umělecké nadání, výtvarné nebo hudební, ale zdálo se nám, že v nich není dost sportovních možností.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Občanská výchova – 6. ročník, Obec, kraj
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
Konzultace : středa , kancelář č. 506
Daň z nemovitostí.
„Na zahradě naši školky, nenudí se kluci, holky“
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Transkript prezentace:

Zoo Ostrava E.Němčík

OBSAH Vznik Vznik Předání Předání První chovanci První chovanci Opravdová zoo Opravdová zoo Přesunutí zoo Přesunutí zoo Součastnost Součastnost Závěr Závěr

VznikHistorie vzniku ostravské zoologické zahrady je úzce spjata s aktivitami horníků.Začalo se pracovat na tzv. Hornickém sadu v Ostravě –Kunčičkách. Sad začal vznikat v roce 1948.Formou brigádnické činnosti se na tom podílela i Ostravská veřejnost včetně školní mládeže.Vzniklý přírodní park sloužil k rekreaci.Jeho součástí byly např.dva tenisové kurty,hřiště pro děti a hřiště pro basketbal.

Předání Většina těchto zařízení byla předána do užívání ku příležitosti Dne horníků v září 1950.Na podmět Bohumila Vítka(tehdejší ředitel) bylo v roce1949 rozhodnuto zřídit ve vznikajícím parku i tzv. zoo-zahradu. Většina těchto zařízení byla předána do užívání ku příležitosti Dne horníků v září 1950.Na podmět Bohumila Vítka(tehdejší ředitel) bylo v roce1949 rozhodnuto zřídit ve vznikajícím parku i tzv. zoo-zahradu.

První chovanci K prvním chovancům patřil jeden srnec,dvě srny a pět bažantů.K nim brzy přibyli i pávi a po dokončení voliery i další ptáci. K prvním chovancům patřil jeden srnec,dvě srny a pět bažantů.K nim brzy přibyli i pávi a po dokončení voliery i další ptáci.

Opravdová zoo V lednu 1951 zástupci ministra rozhodli po jednání s Ostravskými činiteli,že v Ostravě vznikne provizorní zoologická zahrada což podpořili i odborníci v čele s doc.O. Štěpánkem a ředitelem Pražské zoo dr. Purkyněm.11. řádné plenární zasedání JNV Ostrava pak schválilo převzetí zoologické zahrady do trvalé správy a údržby O dva roky později 179.řádná schůze rady JNV definovala zoologickou zahradu jako samostatně hospodařící kulturně osvětové zařízení a jejím řízením pověřila B.Vítka. V lednu 1951 zástupci ministra rozhodli po jednání s Ostravskými činiteli,že v Ostravě vznikne provizorní zoologická zahrada což podpořili i odborníci v čele s doc.O. Štěpánkem a ředitelem Pražské zoo dr. Purkyněm.11. řádné plenární zasedání JNV Ostrava pak schválilo převzetí zoologické zahrady do trvalé správy a údržby O dva roky později 179.řádná schůze rady JNV definovala zoologickou zahradu jako samostatně hospodařící kulturně osvětové zařízení a jejím řízením pověřila B.Vítka.

Přesunutí zoo JNV v dubnu 1953 rozhodla o stavbě nové zoologické zahrady a začala tak složitá jednání o výběru nové lokality pro přemístění zoo z Kunčiček.Zpočátku převládal zájem vybudovat zoo v Bělském lese,uvažovalo se rovněž o Radvanicích,o místě poblíž obce Vřesina i o údolí Odry mezi Svinovem a Přívozem.Nakonec se schválil návrh doc.Štěpánka vybudovat zoo v areálu Stromovky. JNV v dubnu 1953 rozhodla o stavbě nové zoologické zahrady a začala tak složitá jednání o výběru nové lokality pro přemístění zoo z Kunčiček.Zpočátku převládal zájem vybudovat zoo v Bělském lese,uvažovalo se rovněž o Radvanicích,o místě poblíž obce Vřesina i o údolí Odry mezi Svinovem a Přívozem.Nakonec se schválil návrh doc.Štěpánka vybudovat zoo v areálu Stromovky.

Součastnost Dnes se druhá největší zoo – Zoo Ostrava rozprostírá na ploše 104 ha a chová se zde více než 900 zvířat ve 200 druzích. Je specializována na euroasijskou faunu. Chloubou je rys ostrovid. Dnes se druhá největší zoo – Zoo Ostrava rozprostírá na ploše 104 ha a chová se zde více než 900 zvířat ve 200 druzích. Je specializována na euroasijskou faunu. Chloubou je rys ostrovid.

Informace jsem čerpal z internetu a doufám,že se vám tato prezentace líbila. Informace jsem čerpal z internetu a doufám,že se vám tato prezentace líbila.