Inovace v regionu, 13.5. 2014, České Budějovice. Popis nástroje Situace v jednotlivých regionech v ČR Jihočeské podnikatelské vouchery Základní parametry.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Daniel Všetečka, MSc. Ing. Martin Dittrich
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Inovační vouchery v Olomouckém kraji Konference VĚDA V OLOMOUCI Přírodovědecká fakulta 17. listopadu 12, Olomouc Ing. Marta Novotná.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Klastry a klastrové iniciativy Rozvoj klastrů v podmínkách ČR , Zlín.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Pracovní setkání 28. června 2007
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu
Michal Šperling - EUREDIS
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
3. výzva „kotlíkových dotací“
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Inovace v regionu, , České Budějovice

Popis nástroje Situace v jednotlivých regionech v ČR Jihočeské podnikatelské vouchery Základní parametry Harmonogram Obsah prezentace

Cílem inovačních / podnikatelských voucherů je: iniciovat vzájemnou spolupráci mezi firemní a akademickou sférou naučit obě strany, jak tuto spolupráci realizovat vyzkoušet si, přínosnost vzájemné́ spolupráce Hlavní výhody 2/3 podpořených firem vyřešily konkrétní problém rozvíjí spolupráci lokálního průmyslu a lokálních VaV kapacit zvyšuje připravenost interních procedur výzkumných institucí pro spolupráci s podniky levný a účinný marketing pro kraj minimální zatížení rozpočtu kraje / města Popis nástroje

Typické znaky podnikatelských voucherů: pro regionálním podniky na nákup služeb v oblasti VaV, ochrany duševního vlastnictví, testování, řízení inovací atd. konkrétní technologické úkoly podání žádosti je jednoduché výše způsobilých výdajů okolo 100 tis. Kč Příklad:  Podnik XY potřebuje vyřešit specifický technologický úkol (např. složitou laboratorní analýzu).  Tu umí zpracovat specializovaná laboratoř na Biologické fakultě JU. Podnik si zažádá společně s poskytovatelem znalosti o inovační voucher.  Pokud jej podnik získá, pokryje si prostřednictvím něj náklady, které za uvedenou službu (analýzu) poskytovateli znalosti uhradil. Jak funguje?

cca 9 z 14 krajů již program realizuje přístupy jsou různé (způsobilost žadatele, poskytovatele znalostí, výše dotace, režim dotace, způsob výběru, apod.) Inovační vouchery v ČR

Základní rysy malý, střední i velký podnik libovolný poskytovatel znalostí se sídlem na území ČR a uvedený v databázi VaVaI institucí režim dotace de-minimis míra podpory 100%, výše podpory max. 150 tis. Kč jednoduchá elektronická žádost – způsob výběru – veřejný los Jihočeské podnikatelské vouchery

schválení programu zastupitelstvem a radou (srpen 2014) informační seminář pro žadatele (září 2014) zveřejnění výzvy (říjen 2014) vyhodnocení výzvy (listopad 2014) uzavření smluv (prosinec 2014) realizace projektů (od ledna 2015) Harmonogram pilotní výzvy - předpoklad

Náhled webových stránek

Děkuji za pozornost! Lenka Chrobočková, JVTP a.s.