Skupina Kabát byla založena v roce 1983 v Teplicích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Česká republika a její státní symboly.
Advertisements

Velká soutěž pro členy fanklubu „ Jeden den s Kabátem aneb s Kabáty v zákulisí“
Kabát Složení.
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Kytarový post-punk / experimental rock. Historie  První hoře vzniklo roku 1998 v Jičíně na troskách místních punkových kapel. Průměrný věk skupiny byl.
Projekt HIP - HOP 7. B.
Barbora Málková Hudební výchova ZŠ Dr. Malíka Chrudim © 2011
Co je to divadlo, kde se hraje, zpívá a tančí?
Přídavná jména přivlastňovací
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Ahojky, lidi ! Doufám, že se máte skvěle. Tak tu máme zase krutou zimu, ach jo !? Každý z nás ví, kdo z toho má největší radost. Že ? Mirku, už tě vidím.
PÍSEŇ O JEDNOM STAROBYLÉM MOSTU
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Karel Svoboda zvuk mono Automaticke predvadeni PowerPoint 2002.
Unikátní metalová skupina
Linkin Park.
Nyní má kapela čtyři členy.
PŘEHLED ČESKÉ LITERATURY OD 11. DO 14. STOLETÍ
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Moje oblíbená punková a rocková skupina
Vývoj populární hudby v letech
Rodné jméno: Beyoncé Giselle Knowles
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
Dámy a pánové Dovolte abych vám představil to co jste ještě nikde neviděli !!!
AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
TŘI SESTRY.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
Jak vzniká zpráva Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Handicapované osobnosti
Praktické pokyny pro psaní tabulky Hodně štěstí při studiu.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Nejznámější písně: Pánu Bohu do oken, Cesta
Lukáš Chromý Gymnázium Židlochovice Prima 2014/2015
Čechomor.
Chtěla bych být jako… Zdenka Suchánková. Jako Tereza Kerndlová protože: Je hezká Umí zpívat.
CYKLUS S PODMÍNKOU NA KONCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Mihačová. Obchodní akademie a Střední odborná.
By FedeX. Brad Delson a Mike Shinoda se znají už asi deset let, spolu chodili už na školu v Californii. Tam Delson taky potkal Roba Bourdona, budoucího.
Vývoj domácí populární hudby po roce 1970
Vietnamská hudba.
Příprava na hodinu ICT Téma: práce s MS PowerPoint
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Název nástroje není saxofón, ale saxofon
lidová píseň Hudební výchova
Státní symboly ČR Autor: Arz, BY.
Skupina kabát Vytvořili: Lukáš Vlček Pavel Kubíček Jan Klimes
Vytvořila: Kateřina Barešová IX.B
Mikuláš Francán.
Mandrage Plzeňská skupina Mandrage se skládá z pěti kluků:Víťa Starý, Pepa Bolan, Coopi Michal , Frantiček Bořík a Mates Vorda. Oficiální vznik této.
Country Taylor Swift. country Taylor Swift Narozená: Povolání:zpěvačka, herečka, textařka, kytaristka Znamení: střelec Místo narození:
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA 30. a 40. léta 20. století TEST.
N ÁZEV ŠKOLY : Z ÁKLADNÍ ŠKOLA N ETVOŘICE A UTOR : M GR. L UDMILA V ODEHNALOVÁ N ÁZEV : VY_32_INOVACE_19_ Č. PROJEKTU : OP VK 1.4 T ÉMA : Č ESKÁ POPULÁRNÍ.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
P!nk.
Prezentace od Mervina Flandery
Rockabilly-psychobilly krnovská kapela
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Justin Bieber.
LINKIN PARK SLIPKNOT STRÁNKY O LINKIN PARK STRÁNKY O SLIPKNOT VIDEO:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Karel Svoboda zvuk mono Automaticke predvadeni PowerPoint 2002.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Nejznámější německé protiválečné písně
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Skupina Kabát byla založena v roce 1983 v Teplicích Skupina Kabát byla založena v roce 1983 v Teplicích. A tvoří ji pět členů.

Josef Vojtek

Pepa Vojtek Pepa Vojtek se dá poznat velice dobře a to podle chraplavého hlasu. Pokud se ještě objeví nějáká vtipná poznámka je jasno,že se jedná o Pepu Vojtka. Samozřejmě to jsou také dlouhé vlasy a tetování jak se na správného rockera sluší a patří. Pokud zrovna nezpíva nejspíš bude na divadelnií scéně.

Tomáš krulich

Tomáš Krulich Tomáš se pozná velmi jednoduše. Jeho poznávací znaky jsou brýle a zapálena cigareta v puse. Hlavní kostrou Kabátů jsou kytary a jednu z nich má právě Tomáš. Tomáš skládá hlavně rychlé písničky kde jsou slyšet dobře kytary( V Pekle sudy válej, Bum Bum tequila),ale dokáže i pomalejší a klidnější songy( Šaman, Bára)

Milan Špalek

Milan Špalek Milan je jedna z nejdůležitějších postav kapely.V poslední době se stal hlavním textařem. Takové texty jako napíše Milan se už vidí málokdy.Kromě psaní textů složí také někdy hudbu k písni( Teta, Dávám ti ještě jeden den, Collorado). Je také občasným zpěvákem. Zpívé pomalé a klidné songy-Ďábel a syn,Ohroženej druh.

Radek Hurčík

Radek Hurčík Radek Hurčík kterému nikdo neřekne jinak než Hurvajs,obsluhuje nejdůležitější nástroj bicí. Je to speciální odborník s krásnou soupravou šedých sonorů.Hurvajs je fanouškem Formule 1, které sleduje od malička.Fandí Ferrari.Skvělým zážitkem je jeho zpěv na albu Živě.Kde zpívá písničku-Zase jsem na mol-kterou sám složil.

Ota Vaňa

Ota Váňa Ota je autorem pomalejších písniček(balada o špinavejch fuseklí,Na sever,Ohroženej druh, Ďábel a syn),ale umí samozřejmě i pořádný nářez(Bahno,Corrida). Koníčkem Oty je fotbal a horské kolo. Je nejmladší člen kapely.

Začátky V tomto složení funguje od roku 1990.z počátku fungovala pouze v teplicích a okolí, jako lokální rocková kapela . Zlomovým bodem pro další vývoj byl rok 1991,kdy vyšla první řadová deska s názvem ¨Má jí motorovou „ a vzápětí ¨ Živě,,.Na základě ohlasu podepsala smlouvu s vydavatelstvím Monitor/EMI ČR.A vydali desku¨Děvky ty to znaj.

Má ji motorovou

ŽIVĚ!

Děvky ty to znaj

Kabát nachází slávu Dále ještě vydala dalších osm desek. Nejúspěsnější z nich byla asi Suma Sumárum.Kterého se prodalo přes 100.00 nosičů, a na turné bylo celkem 60.000 diváků ,ale ani další deska Dole v dole se nenechalo zahanbit.

Další desky

Pochvali Dnes je skupina kabát považována odbornou i laickou veřejností za nejlepší skupina na českém trhu.Jejich cd Suma Sumárum je 5 platinové a tímto také získala cenu Populární hodby za rok 2002. v soutěži nejlepší skupina skončila na 3 místě.Jejich videoklipy Pohoda a Šaman získali červené eso v hitparadě Eso. V roce 2003 však byli ještě úspěšnější a získali zlatého slavíka jako skupina.

Nejnovější deska Nejnovější deska skupiny kabát vyšla v listopadu 2006 s názvem Corrida. Obsahuje 13 písní z toho nejznámější jsou asi Burláci a Malá dáma. V dubnu tohoto roku vyjeli na velke turné, kde celkově projeli 13 městy.

Corrida 1.Intro 2.Corrida 3.Burláci 4.Kostlivci 5.Úsměv pana Loyda 6. Malá dáma 7.Raci v právi s.r.o 8.Virtuoz 9.Buldozerem 10.Joy 11.Cesta do Kadaně 12.Kůže líná od Kolína 13.Kdoví jestli