PQS - P Ing. Petr Mašek ICZ a.s.. PQS –P (Performance, Quality, Strategy ) Nástupce systému PMS2000 Systém pro měření efektivity poskytované zdravotní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výsledky monitoringu kvality v České republice Pavel Kožený.
Advertisements

Procesy Informační proces
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Informační systémy podnikové systémy CRM
Mobilní elektronická podpora ZZSHMP.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
Řízení úhradových vztahů
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Dnešní možnosti zdravotních pojišťoven při nákupu zdravotní péče Vladimír Kothera generální ředitel Zdravotní pojišťovna METAL-ALIANCE Kladno, září 2005.
Projekt EPP-ED Mimořádné události v ÚVN MUDr. Sandro Zamarian
Informační systémy Tomáš Maděra.
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
Marie Borecká, Kristina Ficencová 6. kruh, 1. ročník VSRR
Přínosy projektu „Vybudování jádra a realizace systému vzdělávání pro Středisko informací a vzdělávání v elektronickém zdravotnictví“ CZ.2.17 /
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Aktuální krize zdravotnictví
Základy účetnictví 4. přednáška.
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Řízení ekonomiky a technicko-provozní agendy zdravotnického zařízení
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
Alokační efektivita klíčových hráčů ve zdravotnictví Užitek pacienta Zdraví, uzdravení vnímané subjektivně Fyzická, psychická a sociální pohoda Zdraví,
Vaše jistota na trhu IT Problémy a rizika pozorované s nasazení Manažerských Informačních Systémů (MIS)ve zdravotnických zařízeních Lze jim účinně.
Obsah systému péče o zdraví zaměstnanců a jeho praktická aplikace v konkrétním prostředí POKRAČOVÁNÍ Ing. Kristýna Přibylová.
Jako součást informačního systému podniku
Účtování na výsledkových účtech a hospodářský výsledek
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
„Požadavky na jakost a hodnocení jakosti zdravotnických informačních systémů“ Praha Možné přístupy k analýze hospodaření bývalých okresních nemocnic.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
© Ing. V. Šebek, CSc. Řízení projektů a podnikových procesů 1/7 6. Výběr procesů pro jejich zlepšení  Výběr procesů pro jejich zlepšení  ad hoc  procesní.
Víme, jak dosáhnout úspěchu ve Vašem oboru Řízení provozu zdravotnických zařízení Tomáš Pavlíček Solution Architect
Základy účetnictví 3. přednáška.
VIII. Jarní konference energetických manažerů Poděbrady, 10. Března 2004 Trendy v energetickém managementu v ČR a EU Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel.
Sledování nežádoucích událostí v ČR
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Vybrané manažerské nástroje
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Project HOPE – Česká republika, o.p.s. Řízení změn: Posílení role managerů ve zdravotnictví Začlenění zdravotnických asistentů do ošetřovatelského týmu.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
Procesní řízení v českých zdravotnických zařízeních Klára Antlová, Michal Tvrzník.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Zdravotnické ukazatele v ČR. Kromě zcela obecných ekonomických ukazatelů je měření a hodnocení kvality zdravotní péče typické výskytem zcela specifických.
Rozvoj sociálních služeb v Pardubickém kraji Evaluace projektu rozvoj metod sociální práce a tvorba kritérií efektivity služeb.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Hlavní cíle a milníky projektu DRG Restart Ing. Petr Mašek vedoucí projektu DRG Restart.
Vnitropodnikové účetnictví. Finanční účetnictví Normativně upraveno Sleduje aktiva, pasiva, náklady a výnosy účetní jednotky za celek Poskytuje souhrnné.
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ
Úskalí úhradové vyhlášky 2017 z pohledu zdravotnického zařízení
Nenaplněné cíle a vize majitelů
účetnictví, daně a controlling
Úvod do DRG Mgr. David Zlatovský.
Katedra řízení podniku
Informační systémy podnikové systémy CRM
Transkript prezentace:

PQS - P Ing. Petr Mašek ICZ a.s.

PQS –P (Performance, Quality, Strategy ) Nástupce systému PMS2000 Systém pro měření efektivity poskytované zdravotní péče Založeno na sběru informací o nákladech a o produkované zdravotní péči Nasazeno v cca 50 nemocnicích Důvody ke změně Nízká validita informací Nízká přehlednost poskytovaných informací Neadresnost informací Zpožděné informace

Osnova Co je PQS - P ? Jak funguje PQS - P ? Jaké jsou přínosy PQS - P ? Jaká je technologie PQS - P ? PQS - P a vazba na EIS a NIS

Co je PQS - P ? Manažerský informační systém prostředek umožňující managementu získávat a používat informace k řízení nemocnice, plánování, rozhodování a celkovému vedení zaměstnanců Role  ředitel  náměstek LP  ekonomický náměstek  primář oddělení  vrchní sestra

Co je PQS - P ? Controllingový analytický nástroj Umožňuje realizovat základních úlohy controllingu:  tvorba reportingu  pravidelné reporty  ad hoc analýzy  plánování, tvorba rozpočtů  benchmarking  interní  externí  vyhodnocování a interpretace odchylek  od plánovaných hodnot  od referenčních hodnot  zkoumání vztahů mezi informacemi výkonech a spotřebě

Co je PQS - P ? Nástroj pro realizaci Partnerského programu nemocnic Co je nutné ?  Nalezení partnerské nemocnice  Definice sdílených oblastí  Smluvní ujednání partnerských nemocnic Co získám ?  Benchmarking s konkrétní nemocnicí  Zvyšování erudice na základě sdílených informací  Odstranění „černé skřínky“ referenčních hodnot

Jak funguje PQS –P ?

Jaké jsou přínosy PQS –P ? Kompletní informace o nákladech na léčení pacienta na jejichž základě by mělo dojít ke snížení nákladů a zvýšení efektivity péče Možnost srovnávání ve spektru referenčních ukazatelů s dalšími nemocnicemi zapojenými do projektu benchmarking Nástroj při zavádění systému DRG a jeho optimalizaci

Jaké jsou přínosy PQS –P ? Kompletní informace o nákladech na léčení pacienta na jejichž základě by mělo dojít ke snížení nákladů a zvýšení efektivity péče Možnost srovnávání ve spektru referenčních ukazatelů s dalšími nemocnicemi zapojenými do projektu benchmarking Nástroj při zavádění systému DRG a jeho optimalizaci

Jaké jsou přínosy PQS –P ? Kompletní informace o nákladech na léčení pacienta na jejichž základě by mělo dojít ke snížení nákladů a zvýšení efektivity péče Možnost srovnávání ve spektru referenčních ukazatelů s dalšími nemocnicemi zapojenými do projektu benchmarking Nástroj při zavádění systému DRG a jeho optimalizaci

Vazba PQS –P na EIS a NIS Neprovázanost manažerských systémů a produkčních systémů Ekonomický informační systém Manažerské náklady x Účetní náklady Nemocniční informační systém Hosp. případ x Chorobopis

Vazba PQS –P na SUMO PQS –P Náklady ZZ Náklady ODD Náklady NS Náklady na účtech SUMO Doklady Pohyby Faktury Úhrady

Vazba PQS –P na AMIS*H PQS –P MDC skupiny DRG skupiny Případ Hospitalizace AMIS*H Účet Chorobopis Hospitalizace

Bližší informace: Ing. Petr Mašek Mobil