Fotbalové stadiony mohou být místem dobré zábavy a bezpečí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strategie boje proti extremismu Ivan LANGER ministr vnitra.
Advertisements

Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
Systém včasné intervence ve Svitavách
DRMS forum Brno, září 2009 Mgr. Daniela Kobilková Praha, 7. září 2009.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Chuligánství v dějinách v Británii od počátků fotbalu –> od 13. století několik pokusů o zrušení fotbalu kvůli násilnostem  Eduard III. – 1365  Oliver.
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Základní registry veřejné správy
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Ochrana kritické infrastruktury
Klíčová otázka č. 3 Prevence ztráty bydlení: základní teze Jan Milota 26. – 27. listopadu 2014.
Reforma Policie ČR Ivan Langer ministr vnitra. Proč? priorita programového prohlášení vlády ČR priorita Ministerstva vnitra maximální otevřenost, komunikace,
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Sdružování a shromažďování občanů Přednáška SVNIT M. Horáková.
Shromažďování občanů M. Horáková. Právo shromažďovací Ústavní vymezení Právní vymezení: z.č. 84/1990 Sb., v plat. znění.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
Řešení problematiky diváckého násilí. Proč?  zvyšující se intenzita projevů násilí  příliš velké zatížení Policie ČR  nedostatečná efektivita postihů.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Doc. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., Univ. Priv. Prof.
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia Úvodní výklady prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Nová pravidla bezpečnosti na fotbalových stadionech Ivan Langer ministr vnitra Praha
© 2012 OIKT Plzeň Mobilní Monitorovací Centrum a jeho využití v roce 2011 v rámci projektu „Předcházení a postih projevů extremismu při hromadných akcích“
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
Vyhodnocení akce ALKOHOL. Prevence v rámci akce proběhlo na území celé ČR více jak 140 besed ve školách a školských zařízeních na téma užívání.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Kamerové systémy metodika Plzeňský kraj 7. března 2013 ÚOOÚ.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Elektronický monitorovací systém pro trestní justici – možnosti jeho využití v kontextu zvýšení bezpečnosti a ochrany osob.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
SOKOLOV okresní město v Karlovarském kraji v České republice město má okolo obyvatel projekt bezpečné město.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Platforma pro sociální bydlení: Prevence ztráty bydlení a potřeby lidí bez domova 27. leden 2015 Jan Milota.
Prevence domácího násilí z pohledu Ministerstva vnitra Praha 14. prosince konzultační dny k přestupkové agendě Ministerstvo vnitra.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Manuál pro obce k zákonu o právu shromažďovacím. Proč? K dispozici není žádný kvalitní komentář k zákonu č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, který.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Setkání expetního týmu pro přesahové nástroje a přístupy
Když nejsou pravidla, povinnosti a zákony dodržovány.
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Kybernetická kriminalita
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Právní rámec terapie pachatelů domácího násilí
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
10 pilířů reformy Policie ČR
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Reforma policie Největší změna za posledních 50 let
PBSNPB22 Probační a mediační služba
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Projekt 1 - Zhodnocení vybrané sportovní akce (SA)
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia
Novinky v předškolním vzdělávání
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra
Aplikovaný výzkum Program Beta:
Transkript prezentace:

Fotbalové stadiony mohou být místem dobré zábavy a bezpečí Ivan Langer ministr vnitra

Východiska projevy diváckého násilí nabývají na intenzitě prevence a potlačování násilí jsou nesystematické legislativní nástroje jsou dostatečné, ale nejsou využívány Reforma Policie ČR odprivatizování činností a sdílení odpovědnosti za bezpečí koncepční materiál zabývající se problematikou diváckého násilí a přinášející návrhy řešení bude zítra projednávat Vláda ČR

Široký konsensus dokument byl připraven Ministerstvem vnitra ve spolupráci s Policie ČR Českomoravský fotbalový svaz fotbalové kluby Úřad na ochranu osobních údajů Svaz měst a obcí

Obsah materiálu charakteristika stavu diváckého násilí analýza stávající legislativy rozbor příkladů ze zahraničí vymezení role policie, pořadatelské služby, Probační a mediační služby, ČMFS… prevence a vzdělávání manuál pro fotbalové kluby

Cíle pořadatel utkání bude plně odpovědný za oblast bezpečnosti Policie ČR nadále nebude suplovat práci pořadatelské služby větší zapojení pořadatelských služeb klubů do zajištění bezpečí na fotbalových utkáních efektivnější vymáhání sankcí preventivní práce s fotbalovými příznivci

Pořadatelské služby klubů manuál pro fotbalové kluby „Bezpečí na sportovních utkáních“ přehled oprávnění a doporučení k efektivnějšímu předcházení případů diváckého násilí kontroly a legitimování fanoušků vyvedení problémových diváků kamerové systémy problematika osobních údajů… spolupráce PČR a ČMFS upraveno smluvně

Pořadatelské služby klubů školení pracovníků pořadatelských služeb ve spolupráci s policií vzorový návštěvní řád pro fotbalové kluby uzavření stadionu v případě závažného porušení povinností ze strany pořadatelů nově zavedená sankce v rámci Reformy PČR, tedy od 1.1.2009

Efektivita sankcí existuje dostatek sankcí trestné činy i přestupky je třeba zrychlit postih a využít alternativních trestů větší zapojení Probační a mediační služby odsouzený násilník se bude muset hlásit v době konání zápasu do budoucna: zavedení nového trestu zákaz návštěv sportovních akcí

Preventivní aktivity cílená preventivní práce klubů se svými fanoušky projekty „pozitivního fandovství“ a fan-ambasád funkcionáři klubů, kteří jsou pověřeni prací s fanoušky

Co bude dál Ministerstvo vnitra bude i nadále spolupracovat s fotbalovými kluby a s ČMFS Společně zvládneme více – nabízí se společné preventivní a informativní aktivity ve vztahu k fanouškům fotbalový stadion bude místem bezpečné a atraktivní zábavy

Co bude dál máme společnou vůli problém řešit uvědomujeme si nezastupitelnou odpovědnost každého z nás vzájemná spolupráce je základním předpokladem úspěchu