VAŠE NÁBOŽENSTVÍ NENÍ DŮLEŽITÉ Překlad:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Test osobnosti Zpracoval : Dalai Lama.
Advertisements

Malí andělé.
Život je jako cesta vlakem…
Rozhovor s Bohem.
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Peníze.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Člověk náhle zemřel... Najednou uviděl, jak se k němu blíží Bůh - s kufrem v pravici. -Synu, přišel čas, musíme jít... Člověk se zeptal: - Proč tak.
Co udělá Čech,když se dostane do sedmého nebe? Hned si podá žádost do osmého! Zapni si zvuk!
Zvolený jako nejlepší mail roku. Jestli si myslíš, že nejsi šťastný, podívej se na ně...
Hodnotová orientace svobodné generace
Buď jako osel! Hudba z filmu Xanadu Jednoho dne rolníkův osel spadl do jámy. Hlasitě naříkal celé hodiny, zatímco rolník se ho bezúspěšně snažil vytáhnout.
Zvolený jako nejlepší mail roku Jestli si myslíš, že nejsi šťastný, podívej se na ně:
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…
Jirka Pospíšil, AC Vyškov, POSLÁNÍ CÍRKVE A KŘESŤANŮ Jirka Pospíšil, AC Vyškov,
Pošli toto srdce všem, které nechceš v roce 2010 ztratit,
Každé ráno začíná život....
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
1. Když tě jako lotra zatýkali, mohs je o své síle přesvědčit. Petra v dlani meč teď přímo pálí, a přeces mu zakázal se bít.
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Takové přáníčko se čas od času, ne-li pořád hodí každému :-) Jde to atomaticky,zapni zvuk.
Cíle při výuce etiky/náboženství Zuzana Svobodová.
Člověk se nědy zeptá proč...???
1. Ó hlavo plná trýzně, | běd, ran i soužení, | ty zřídlo Boží přízně, | z níž spása pramení | ó hlavo ozdobená ctí, | slávu s výsostí, | jak velká stihla.
Křídla života Umění jednat přináší praktické výhody při nejrůznějších skupinových procesech. Řídíte-li jednání, je vaší úlohou stanovit agendu, řídit diskusi.
Irské štěstí.
Moudrosti od Ronníka F5 + myška.
Úsměv je levnější než elektřina a dává více světla.
Každý den jsme trochu starší…
Děvče se ptalo chlapce, jestli si myslí, že je pěkná
Pustit zvuk Každý si přeje dlouhý život, ale nikdo nechce být starý.
Dopis od Boha.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Je zajímavé sledovat, jestli to pošleš zpět
Za malou chvíli vkročíte do záhadného světa.... Za malou chvíli...
Členská legitimace číslo: 0000 virtuální Strana Sborů Zbloudilých SPECIMEN.
Okamžik Aus dem portugiesischen übersetzt
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
P u s i n k y Jednej se mnou laskavě, můj pane. Žádné srdce na světě není vděčnější za laskavost než moje milující srdce.
Proč jen mlčíš Pane Ref.: Proč jen mlčíš, Pane, když zloba lidská život maří, proč se nezastane pravdy Tvá moc. 1. Když Tě jako lotra zatýkali mohs je.
ÚSMĚV.
Toto je jeden z nejkrásnějších a nejsympatičtějších mailů, které právě obíhají… Překrásný květový týden přátelé !! neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
DOPIS PRO TEBE.
Ponoř se do modra …
Úsměv je levnější než elektřina
Pošli toto srdce všem, které nechceš v roce 2012 ztratit,
Zvolený jako nejlepší mail roku
Rozhovor s NÍM.
Malí andělé.
Co udělá Čech,když se dostane do sedmého nebe?
JE ŽÁRLIVĚ MILUJÍCÍ, JEHO LÁSKA JE HURIKÁN A JÁ JSEM STROM,
Irské štěstí.
DOPIS PRO TEBE.
Rozhovor s Bohem.
Rozhovor s NÍM.
Rozhovor s NÍM.
VAŠE NÁBOŽENSTVÍ NENÍ DŮLEŽITÉ Překlad:
Toto je jeden z nejkrásnějších a nejsympatičtějších mailů,
VAŠE NÁBOŽENSTVÍ NENÍ DŮLEŽITÉ Překlad:
Malí andělé.
Rozhovor s NÍM.
JSEM MEZI 7 % Regina Brett, novinářka z clevelandského deníku The Plain Dealer, spisovatelka a držitelka Pulitzerovy ceny za léta 2008 a 2009, napsala.
Každý den jsme trochu starší…
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Malí andělé.
Za malou chvíli vkročíte do záhadného světa ...
Toto je jeden z nejkrásnějších a nejsympatičtějších mailů,
Za malou chvíli vkročíte do záhadného světa ...
Transkript prezentace:

VAŠE NÁBOŽENSTVÍ NENÍ DŮLEŽITÉ Překlad: www.adastra.estranky.cz Rozhovor brazilského teologa Leonarda Boffa s tibetským dalajlámou Překlad: www.adastra.estranky.cz

Leonardo Boff je jedním z obnovitelů Teologie svobody V debatě u kulatého stolu, která se týkala náboženství a svobody, jsem se dalajlámy, s trochou zlomyslnosti, ale také se zájmem, zeptal: „Vaše Svatosti, které náboženství je ze všech nejlepší?“

Myslel jsem, že řekne „tibetský buddhismus“, nebo „východní náboženství“, jež jsou mnohem starší než křesťanství. Dalajláma se odmlčel, pohlédl mi do očí a usmál se... To mě překvapilo, neboť jsem si byl vědom jízlivosti v mé otázce. Odpověděl: „Nejlepší náboženství je to, které tě přivede co nejblíže k Bohu. Takové, co z tebe udělá lepšího člověka.“

Náboženství, které tohle dokáže, je pro tebe tím nejlepším.“ Abych překonal rozpaky z tak moudré odpovědi, zeptal jsem se: „A co mě udělá lepším?“ Odpověděl: „Cokoli, co tě udělá více - soucitným, - citlivým, - objektivním, - milujícím, - lidským, - odpovědným, - etickým. Náboženství, které tohle dokáže, je pro tebe tím nejlepším.“

Pamatuj: vesmír je ozvěnou tvých skutků a myšlenek.“ Byl jsem chvíli zticha a žasl jsem (a dokonce i teď, když na to pomyslím) nad jeho moudrými a nezpochybnitelnými slovy: „Nezajímá mě, příteli, jaké náboženství vyznáváš a zda jsi zbožný, nebo ne. Důležité pro mne je to, jak jednáš s rodinou a přáteli, jak se chováš v práci, ve společnosti, před světem... Pamatuj: vesmír je ozvěnou tvých skutků a myšlenek.“

Být šťastný není záležitostí osudu. Je to věc volby.“ „Zákon akce a reakce neplatí jen ve fyzice. Týká se rovněž všech vztahů, k lidem, zvířatům, rostlinám, světu… Jestliže se chovám dobře, dostanu zpět dobro. Jestliže jednám se zlým úmyslem, vrátí se mi zlo.“ „Babička a dědeček ti říkali čistou pravdu: vždy budeš mít to, co přeješ i ostatním. Být šťastný není záležitostí osudu. Je to věc volby.“

A OSUD – to je TVŮJ ŽIVOT.“ „Není vyššího náboženství, než je PRAVDA.“ Nakonec dodal: „Pečuj o své MYŠLENKY, neboť se z nich stanou SLOVA. Pečuj o svá SLOVA, neboť se z nich stanou SKUTKY. Pečuj o své SKUTKY, neboť se z nich stanou ZVYKY. Pečuj o své ZVYKY, neboť utvářejí CHARAKTER. Pečuj o svůj CHARAKTER, neboť ten utváří OSUD. A OSUD – to je TVŮJ ŽIVOT.“ „Není vyššího náboženství, než je PRAVDA.“