Procesory Procesory jsou ústřední výkonou jednotkou počítače a Na jejich základě počítač vykonává program. Každý procesor má svůj vlastní jazyk neboli.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Historie počítacích strojů
Advertisements

Jak si vybrat notebook? Veronika Nýdrlová Listopad 2008 Didaktická technologie 1.
Semestrální práce do VT II Ondřej Andrýsek
Počítačová skříň Základní deska Procesor Operační paměť Zdroj napětí
Mikroprocesory Intel Obr. 1.
Tato prezentace byla vytvořena
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_151_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Základní součásti PC Základní Škola.
Copyright © 2011, atlantis CF-31. Copyright © 2011, atlantis Toughbook CF-31 Standard poskytuje terénním pracovníkům optimální podmínky k efektivní práci.
Historie počítacích strojů
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_2_1_04 Název vzdělávacího materiáluProcesory Jméno autoraIng. Bulka Josef Tématická.
Call of Duty: Black Ops je akční počítačová hra z pohledu první osoby.
PROCESORY Základní přehled.
Copyright © 2011, atlantis CF-19. Copyright © 2011, atlantis Nejprodávanější konvertibilní notebook s otáčivým displejem, který se stal měřítkem odolnosti.
Procesor (CPU – Central Processing Unit)
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A13 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Procesor. Na trh byl uveden v 70.letech minulého století a znamenalo to průlomv konstrukci počítače. Je to jakýsi mozek počítače, vykonává všechny instrukce,které.
Procesory.
HARDWARE Technické vybavení počítače. John von Neumann Stanovil teoretické principy (1945), které umožňují vytvořit univerzální počítač Počítač bude využívat.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jiří Šperl. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z.
Copyright © 2011, atlantis CF-AX2. Copyright © 2011, atlantis V režimu notebooku je zařízení určeno řídicím pracovníkům v terénu, kteří potřebují psát.
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Procesory.
Přehled a vývoj mikroprocesorů
Apple Computer Jan Šimík, Education manager, Apple IMC
AT (Advanced Technology)
Napsal: Michal Straka Třída: 3IT Rok: 2012/2013. OSNOVA Úvod – Co je to GPU? Historie firem AMD Radeon Nvidia Porovnání výkonu Závěr.
Procesory Obsah Obsah 1)Procesor 2)Obsah 3)K čemu nám je procesor 4)Máme různé výrobce 5)Jsou levné i drahé 6-9)Typy procesorů 10)Chladič.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Procesor Procesor je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program. Pokud bychom přirovnali počítač.
Procesory Něco o procesorech a jejich připojení Lukáš Mládek.
Copyright © 2011, atlantis CF-31. Copyright © 2011, atlantis Toughbook CF-31 Standard poskytuje terénním pracovníkům optimální podmínky k efektivní práci.
Začátky mikroprocesorů
Je to ústřední výkonná jednotka počítače.Která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává ňáký program.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_152_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
PROCESORY.
Procesor je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program. Procesor je ústřední výkonnou jednotkou.
Nové procesory Intel Xeon Maturitní předmět: ICT.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Hardware osobních počítačů
SKLADBA PC 4 OP VK VYT 2.4 Procesor − CPU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Maturitní předmět: Informatika
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
U l t r a S p a r c T 1. 2 Program prezentace ₪ Zařazení procesoru ₪ Technická data ₪ Aplikace ₪ Shrnutí.
aneb od MANIACa k počítačovému maniakovi
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Ultrabook pro studenty
Procesory.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Procesor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/03 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Špionážní kamera v propisce. Nová Originální Špionážní kamera skrytá v propisce a flashdisk 4GB v jednom s 30 FPS ( obrázků za sekundu ) + webkamera Využití:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_04_PROCESOR.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_09.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
NOTEBOOK někdy také laptop, Anglicky na klíně (počítač, s kterým lze pracovat na klíně)) je označení pro přenosný počítač. Notebooky používáme na stejné.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Internetový prohlížeč
NÁZEV ŠKOLY 2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONY III/2 Inovace a zkvalitnění.
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
Oddělení technické podpory
Procesor Procesor (CPU – Central Processing Unit) je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Procesor
Top 5 nejlepších značek Počítačů. 5 TOSHIBA 4 HP.
Historie výpočetní techniky
Transkript prezentace:

Procesory Procesory jsou ústřední výkonou jednotkou počítače a Na jejich základě počítač vykonává program. Každý procesor má svůj vlastní jazyk neboli tzv.. Strojový kod,který se podle typu procesoru skládá z jednoduších nebo složitějších instrukcí.

Typy procesorů:

Intel Core 2 Procesor Intel Core 2 přináší do počítače 4 jádra a tím i vysokou rychlost počítače. Intel ovšem vystavil i čtyřjádrové procesory pro základní servery, ale procesor Intel Core 2 patří momentálně mezi nejmodernější procesory od Intelu. Dnes je celkově v prodeji 29 modelů tohoto procesoru se dvěma nebo čtyřmi jádry pro stolní počítače,notebooky a servery. V kombinaci s novým windowsem od Micorsoftu Windows Vista vzniklo s tímto procesorem velmi vyspělé přehrávaní videí ve vysokém rozlišení.

ADM Procesory ADM se nejnověji objevily v notebooku Toshiba,které se řadí do série A215. K procesorům ADM se řadí procesory Turion 64 X2,které mají nejmenší spotřebu energie na trhu a tím mají i lepší výdrž baterie a proto toshiba vydrží déle při práci.

Mace mini Core Solo Tento procesor dodává rovněž společnost Intel a uvedl ho na trh v New Yorku. Procesor překvapí tím,že je umístěn do málé krabičky tak nezabírá příliž místa. Tento procesor je ovšem velmi nápomocen architektům,kreří dělají nákresi na počítačích,protože jim velmi usnadní práci tím,že si už nemusí přenastavovat velikost maximální přímky a mnoho dalšího.

Mace mini Core Solo

Phenom Tyto procesory vyrábí firma ADM. Phenom zatím spolehlivě nahrazuje Athlony a Semprony,které už patří mezi starší typy procesorů. Tento procesor má 2 jádra a asi 2x větší rychlostí než Athlony a Semprony. Tyto procesory měli být původně ve windowsech Vista ale nakonec se Microsoft rozhodl pro Intel Core 2.

Další ukázky moderních procesorů na trhu

Konec Prezentaci připravil Tomáš Miksánek(Miksoš). Prezentace byla vytvořena