Fazole Jen málo druhů zeleniny přináší takový užitek jako tyčkové či keříčkové fazole,. Od začátku kvetení tvoří stále lusky, které se dají v kuchyni upotřebit.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
CIVILIZAČNÍ NEMOCI NA PŘELOMU TISÍCILETÍ
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Projektový den - vaření
ZELENINA.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Pokrmy z těstovin.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Potraviny rostlinného původu
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Zelenina Mgr. Iveta Honzejková.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
Zelenina.
K přípravě používejte jen zdravé a tvrdé houby
Pěstovaná hlíva ústřičná
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Stravování při žaludečních a dvanáctníkových vředech
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projekt COMENIUS Etnogastronomické tradice a produkty v kilometru Nula v oblastech Kroměříže a Bardolina.
Strava při zánětu jater
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Štědrovečerní večeře.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Použití zeleniny v kuchyni
BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a játrovou rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Cibulový krém s pórkem 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.7 Zelenina Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
Poznej druhy zeleniny Mgr. Heppnerová Eva – ZŠ Nádražní 683, Horní Slavkov VY_32_INOVACE_74_ Poznej druhy zeleniny Šablona III/2.
PŠTROSÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, pštros, charakteristika,
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
Hráškový krém. Co budeme potřebovat? 1 smetanu ke šlehání (12%) Větší misku hrášku Sůl & pepř 2 malé cibulky Trs petrželky.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_15_Člověk a příroda
Název projektu: Moderní škola
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_ZELENINA
PRVOUKA – 2. ročník, ZELENINA
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
AUTOR: Mgr. Marcela Veisová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Přílohy z rýže a dalších obilovin
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A09Prv2_Zelenina
Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_04_TRIDENI_ZELENINY Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
ZELENINA A JEJÍ DRUHY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_56_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_55_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Transkript prezentace:

Fazole Jen málo druhů zeleniny přináší takový užitek jako tyčkové či keříčkové fazole,. Od začátku kvetení tvoří stále lusky, které se dají v kuchyni upotřebit na zhotovení samostatných jídel, např. fazole na slanině, jako přílohy, saláty a přebytek se dá mnoha způsoby zpracovat k zakonzervování.

Zdravotní účinky snižuje koncentraci škodlivého LDL cholesterolu stabilizuje inzulín a krevní cukr (pozor na luštěniny z konzerv - ty mohou hladinu cukru zvyšovat) snižuje krevní tlak

Recept Dušené fazole adzuki se zeleninou potřebujeme 125 g fazole adzuki, 1 cibule, 1 konzerva (400 g) krájených rajčat, 2 stroužky česneku, 1 střední pórek, 2 mrkve, sladká paprika, čili omáčka nebo sušené čili, sójová omáčka, černý pepř, čerstvá petrželka

Dušené fazole adzuki se zeleninou Postup: Fazole adzuki namočte na 12 hodin do vody. Vařte ve stejné vodě asi 30 minut a slijte. Na pánvi osmažte nakrájenou cibuli až zezlátne. Přidejte nakrájený česnek, pórek, mrkev a krátce osmahněte. Přidejte sladkou papriku, uvařené fazole a konzervu rajčat a část tekutiny z jejich vaření. Vše zamíchejte, přikryjte a zvolna vařte ještě asi 20 minut. Občas zamíchejte a pokud je třeba přidejte více vody z fazolí. Dochuťte podle chuti čili , sójovou omáčkou a černým pepřem. Na závěr posypte nakrájenou čerstvou petrželkou. Podávejte s pečivem.

NA KONEC NĚJAKE OBRAZKY: