RWEStrana 1 VYHODNOCENÍ ENVIRONMENTÁLNÍHO PROFILU SKUPINY RWE V ČR Rok 2008 - 2012 4/9/2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistické náklady Ivan Gros
Advertisements

NET4GAS pro čistou budoucnost
Projekt KIC pro nakládání s odpady
Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
Jihomoravská plynárenská, a.s.
Souhrnné hodnocení situace v plynárenství z pohledu velkých zákazníků Ing. Vladimír Štěpán ENA s.r.o. Listopad 2012.
XXIV. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ
Energetické řízení. Energetické řízení metoda Monitoringu & Targetingu Ing. Josef Pikálek 10. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Energeticky nezávislý kraj náměstek hejtmana.
Zdravotní politika v éře globalizace
Pravidla trhu s plynem v ČR - účastníci trhu s plynem Říčany, červen 2003 Pavel Dočekal, Transgas, a.s.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Moderní zařízení pro energetické využití odpadů (EVO) malých kapacit
Václav Hlavinka a Richard Andrýsek 2L 2012/2013
E M A S Workshop Pavel Růžička, MŽP Projekt „Environmentální řízení měst se zaměřením na energetický management“ Ústí nad Labem,
Užitečnost BPS Ing. Jiří Zima, obchodní manažer
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Ekologický pilíř – celkový přehled
XXIII. - SEMINÁŘ ENERGETIKŮ Jelenovská nad Valašskými Klobouky 22. – 24. ledna 2013 XXIII. - SEMINÁŘ ENERGETIKŮ Jelenovská nad Valašskými Klobouky 22.
VŠB - TU Ostrava, Fakulta Elektrotechniky a Informatiky Rozvoj RCM v elektroenergetice Ing. Jan Gala.
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
VSTUPY A VÝSTUPY V EKONOMICE
Role zemního plynu v energetice ČR z pohledu MŽP
Prosper Golf Resort Čeladná | Hodnocení energetické účinnosti procesů pomocí faktoru primární energie Ing. Ivan Beneš, Ing. Daniel Bubenko, Ing.
 Větrná energie jakou součást obnovitelných zdrojů energie nabízí jedno z možných východisek při řešení globálních klimatických změn a mizejících ložisek.
Hodnocení a současné podoby modelu trhu s plynem – vývoj a výsledek, dopad na velké zákazníky Jitka Kafková MVV Energie CZ s.r.o. Agora Flora, Chrudimská.
Tepelná elektrárna.
ÚSPORY ENERGIÍ V HLAVNÍ ROLI Společnost 3E system s.r.o.
Bilance emisí - uhlíková́ stopa města Mirek Lupač Viktor Třebický.
VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY (VZZ)
1 Zpráva o životním prostředí Schola Humanitas – SOŠ pro ochranu a obnovu životního prostředí, Litvínov.
Státní energetická koncepce a postavení plynárenství v ČR Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu České Republiky Praha,
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
1 Přehled situace, dopad změn pro rok 2009 na odběratele, cenové srovnání dostupných evropských zemí Zdeněk K Á N S K Ý ENA s.r.o. listopad 2008
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Brno -
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
NOVÉ DANĚ V NA ENERGIE 27. listopadu 2007 Seminář AEM „Panelová diskuse ke spotřebním daním na energie“ JAN KANTA ředitel sekce Pravidla trhu.
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Ostrava.
Ing. Tomáš Baloch ZEVO Praha Malešice
Ekologická daňová reforma z pohledu HK ČR Přednáška Ing.Václav Hrabák Předseda Energetické sekce HK ČR.
Obchodování s elektřinou v ČR a vývoj po vstupu do EU Miroslav Marvan Konference AEM Česká energetika po vstupu do EU 8. září 2004.
Předpokládaná funkčnost trhu s elektřinou v roce 2005 Ing. Miroslav Marvan Asociace energetických manažerů Praha 14. dubna 2004.
8. září 2004AEM Praha1 Regulace v EU a vliv vstupu ČR na činnost ERÚ Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce licencí a regulace.
__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum Emise oxidu uhličitého z energetických.
ORGANIZACE A ŘÍZENÍ NADNÁRODNÍCH SPOLEČNOSTÍ METODIKA A VÝSLEDKY VÝZKUMU Ladislav Blažek.
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Ústav plynárenství, koksochemie a ochrany ovzduší Technická 5, Praha 6 Školitel: Ing. Ondřej Prokeš,
Pozice provozovatele LDS a obchodníka s energií při uplatnění na tuzemském a na evropském trhu Ing. Bohuslav Bernátek Praha
Ekologické daně Michal Radvan.
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
ORGANIZACE A ŘÍZENÍ NADNÁRODNÍCH SPOLEČNOSTÍ METODIKA A VÝSLEDKY VÝZKUMU.
ZEVO SAKO Brno, a.s. jako součást imisního prostředí
Prezentace společnosti CONTE spol. s r.o.. Základní informace/ Kdo jsmeInformace o majitelíchProč právě my/ Co umíme Jak zajistíme bezpečnost dodávek.
Program odpady nástroje prevence a minimalizace odpadů čistší produkce hodnocení životního cyklu (LCA) ekodesign diskuse.
Informace o spalovacích pecích k likvidaci kadáverů MVDr. Marek Žižlavský, Ph.D. SEVARON.
Firemní profil … technology in harmony with nature Upozornění: Tato prezentace slouží výhradně pro účely firmy TEDOM. Byla sestavena autorem s využitím.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže1 Ing. Martin Pecina, MBA předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Fungování energetických trhů v ČR a EU Budoucnost.
Tepelné elektrárny Vypracoval: Jiří Herrgott Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
Bc. Lucie Tyemnyáková, 1. CNP - PS. - střední Indie - hl. městem indického státu Madhya Pradesh - počet obyvatel: cca 1,7 mil. lidí - město jezer
Vitana uhlíková stopa a její praktické využití
SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM BYTU
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
ZÁKON O PREVENCI ZÁVAŽNÝCH HAVÁRIÍ
Česká republika Životní prostředí ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
E1 Regulace TE.
Environmentální Profil
Environmentální Profil
Environmentální Profil
Vývoj trhu s elektřinou v ČR versus působení velkých hráčů
Prezentace společnosti CONTE spol. s r.o.
Transkript prezentace:

RWEStrana 1 VYHODNOCENÍ ENVIRONMENTÁLNÍHO PROFILU SKUPINY RWE V ČR Rok /9/2015

RWEStrana 2 Sledované vstupy Spotřeba energií v MWh Spotřeba vody v 1000 m 3 4/9/2015 Elektřina Zemní plyn >Cca 25 % spotřebované vody pochází z vlastních zdrojů, zbytek je z veřejné distribuční sítě.

RWEStrana 3 Sledované výstupy: emise Emise metanu do ovzduší v Nm 3 Emise do ovzduší v t (VZZO, ZVZZO) 4/9/2015 >K únikům metanu dochází nejen řízeně (opravy a údržba sítí), ale také během havárií. Celkové emise metanu se mohou značně lišit v závislosti na počtu provedených oprav a případných havárií. CO CO 2 NO x

RWEStrana 4 Sledované výstupy: emise Produkce odpadů v t Produkce odp. vod v 1000m 3 >Produkci nebezpečných odpadů z velké části tvoří kondenzát vznikající při čištění potrubní sítě a důlní vody spojené se skladováním zemního plynu v podzemních zásobnících. 4/9/2015 Odpady celkemZ toho nebezpečné

RWEStrana 5 Vysvětlivky k významným rozdílům ve sledovaných výstupech v závislosti na změnách ve skupině RWE >během roku 2012 došlo k významnému pokroku v procesu oddělení, tzv. unbundlingu, společnosti NET4GAS >v rámci integračních procesů došlo s účinky ke dni 1. lednu 2013 k fúzi sloučením, a to mezi společnostmi KA Contracting ČR s.r.o a RWE Plynoprojekt, s.r.o. > vzniká nová výrobní divize skupiny RWE Energo, s.r.o. a to fúzí RWE Plynoprojekt a KA Contracting ČR. 4/9/2015

RWEStrana 6 Připravilo oddělení Health & Safety, Environment department RWE Česká republika, a.s. 4/9/2015