CIP (2007 – 2013) Ing. Tomáš Skuček 27.listopadu 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU Hradec Králové, Blanka Jakubcová.
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Enterprise Europe Network Podpora podniků na dosah ruky European Commission Enterprise and Industry.
CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Celostátní síť pro venkov
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Optimalizace nákladů na vybavení firmy v oblasti informačních a komunikačních technologií Petr Očko Seminář Hospodářské komory ČR Hradec Králové, 26. února.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Enterprise Europe Network v České republice ClusterForum pro inovace 16. březen 2009 Ing. Daniela Váchová.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Implementace flexicurity v ČR STRATEGIE EVROPA 2020 Digitální agenda pro Evropu, Mládež v pohybu, Unie inovací, Integrovaná průmyslová politika pro éru.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
CIP (2007 – 2013) Ing. Lucie Chroustová 5. března 2009.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
CIP (2007 – 2013) Ing. Tomáš Skuček 5. března 2009.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Možnosti spolufinancování projektů v oblasti ICT z programů EU PhDr. Blanka Hašová Ing. Martin Hiršal.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CIP (2007 – 2013) Ing. Tomáš Skuček 17.února 2009.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
Enterprise and Industry Directorate-General European Commission CIP- podprogram Podnikání a inovace Ing. Lucie Chroustová.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Vnější investiční plán EU
Charakteristika a nástroje
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Rozvoj inovací v EU.
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Presentation Title 1st September 2002
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

CIP (2007 – 2013) Ing. Tomáš Skuček 27.listopadu 2008

CIP (2007 – 2013) Competitiveness and Innovation Framework Programme Zřízený Rozhodnutím Evropského parlamentu a Rady č. 1639/2006/ES dne Klíčový nástroj pro realizaci politik EU pro formování podnikatelského prostředí Zásadní rozdíl mezi nástrojem politiky soudržnosti, tj. strukturálními fondy Role MPO v Rámcovém programu pro konkurenceschopnost a inovace Dle usnesení vlády ČR (č. 104, z ) se jedná o komunitární program s přímým řízením jehož implementaci provádí výhradně Evropská komise MPO je v ČR gestorem Rozhodnutí č. 1639/2006/ES a koordinátorem CIP

Podpora politik k dosažení cíle: Národní přímá opatření – jednotlivé členské státy Strukturální opatření ES realizovaná členskými státy Nadnárodní komunitární programy EU. Základní principy komunitárních programů: Mezinárodní partnerství Evropská přidaná hodnota a přínos k politikám EU Projektové financování (spolufinancování) Jsou víceleté a vždy je implementuje a financuje EK přímo z rozpočtu EU

Proč program CIP ? Příspěvek k Lisabonské strategii pro růst a pracovní místa pro podporu zlepšování podnikatelského prostředí pro zvýšení konkurenceschopnosti evropských firem, jmenovitě MSP v rámci udržitelného rozvoje

Cíle CIPu 1.Rozvíjet konkurenceschopnost podniků, především MSP (malých a středních) 2.Podporovat všechny formy inovací, včetně ekoinovací 3.Urychlit rozvoj udržitelné, konkurenceschopné, inovativní a otevřené informační společnosti 4.Podporovat energetickou účinnost a obnovitelné zdroje energie ve všech sektorech včetně dopravy

Časové vymezení a rozpočet Trvání: Rozpočtový rámec: € million Roční pracovní programy pro každý ze tří specifických podprogramů:  Entrepreneurship and Innovation Programme  ICT Policy Support Programme  Intelligent Energy Europe

Některá hlavní témata CIPu a jejich rozpočet Usnadnění přístupu MSP k financování € 1129 million Podpůrné služby pro podniky (zvláště MSP) € 338 million Podpora inovací a zvlášť ekoinovacím € 585 million Interoperabilita ICT a její šíření€ 728 million Energetická témata (např. účinnost, obnovitelnost) € 727 million

Intervenční mechanismy 1.Komunitární finanční nástroje pro MSP 2.Podpůrné služby pro podnikání a inovace 3.Projekty pro pilotní a tržní replikace 4.Tvorba politik Společenství rovněž na národní, regionální a místní úrovni

10 1. Komunitární finanční nástroje pro MSP Banks Venture capital Fund EU budget SMEs Invests Lends Provides funds Guarantee Society Co-Guarantees

2. Podpůrné služby pro podnikání a inovace 600 partnerských organizací ve více než 40 zemích Blízkost, plné geografické pokrytí, přesahující rámec EU Bezplatné služby: Informace o legislativě a politikách EU o možnostech financování z EU Podpora vyhledání obchodního partnera pro kooperaci nebo technologický transfer pro mezinárodní přesah pro rozvoj inovací Zpětná vazba na Evropskou komisi (hlas MSP)

3. Projekty pro pilotní a tržní replikace Projekty: První použití nebo tržní replikace technologie, výrobků nebo postupů, které byly již úspěšně technicky demonstrovány, ale v důsledku existence residuálního rizika, nedošlo u nich ještě k významnému proniknutí na trh či podpoře interoperability (služeb založených na ICT). Eco-innovation ICT-PSP programme Intelligent Energy Europe programme Na částečné pokrytí uznatelných nákladů projektu GRANTY

4. Tvorba politik Networking a klastrová schémata Vzájemné učení se excelence Benchmarking Výměna nejlepších praktik Setkávání se expertů Sběr dat a zjišťování Analýzy a sledování dopadů

Kdo může žádat Široké spektrum podniků, organizací a jednotlivců Všechny Členské státy EU Určité třetí země Kontrola u každé výzvy: Kritéria způsobilosti financování se liší u různých schémat financování; mohou se rovněž lišit i u dvou různých výzev v rámci totožného finančního schéma

Jak žádat Projektové granty a další intervenční mechanismy  Prostřednictvím výzev k nabídkám (calls for proposals) zveřejněných Evropskou komisí Zakázky na studie a další služby  Na základě veřejných soutěží (calls for tenders) vyhlášených Evropskou komisí Komunitární finanční nástroje pro MSP  Implementovány EIF prostřednictvím finančních zprostředkovatelů (např. bankami) nebo specializovanými fondy

Váš první krok:

Aktuální výzvy IEP Europe Innova „Evropské inovační platformy pro nadnárodní klastrovou spolupráci, znalostně-inovační služby, ekoinovace a propagace nových nástrojů na konceptů služeb na podporu inovací“ PRO INNO Europe „Cílení nadnárodní spolupráce v podpoře inovací“ Kofinancování EK u jednotlivých aktivit v rozmezí 65 – 95%. Žádosti nejpozději do 12. února

The Enterprise Europe Network (EEN) can guide you through the different steps of the bidding procedure.

Projekt BISONet

Děkuji za Vaši pozornost.

(IEE) - Program Inteligentní energie – Evropa Zvyšování energetické účinnosti a racionální využívání energetických zdrojů Podpora novým a obnovitelným zdrojům energie a energetické diverzifikaci Prosazování energetické účinnosti a nových energetických zdrojů v dopravě

Aktuální výzvy IEE The 2008 call for proposals is closed We thank all applicants for submitting their projects. The next call will be published in early

3. pilíř - Program inteligentní energie Energetická účinnost & racionální užití zdrojů (SAVE)  Specifická opatření pro průmysl & stavebnictví a energii využívající výrobky; legislativní opatření Nové & obnovitelné energetické zdroje (ALTENER)  Podpora integraci nových a obnovitelných zdrojů; legislativní opatření Energie v dopravě “STEER”  Energetická účinnost a diversifikace obnovitelných paliv v dopravě; legislativní opatření

Implementace v rámci ČR MPO je kontaktním bodem programu IEE Kontaktní osoba: Eva Procházková Člen řídícího výboru programu Publikace nových výzev Spolupráce s organizacemi a firmami v oblasti energetiky Účast akcí, pořádaných EK a Agenturou Organizace informačních dnů

Příklad: (Jaroslav Jakubes, Enviros) Projekt Energy 4 Cohesion (E4C) - volný překlad „Energie pro soudržnost“ - doba řešení 1/2006 – 6/ partnerů v konsorciu - 8 cílových regionů v EU - koordinátor – WIP Renewable Energies, Mnichov, SRN