Vývoj malého a středního podnikání v Česku. Znárodnění po 2. svět. válce Bylo připraveno vládnoucí komunistickou stranou v tzv. Košickém vládním programu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přehled právních předpisů
Advertisements

Protektorát Čechy a Morava
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Pohled do historie vydávání odborné literatury v Českých zemích
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
 Znárodnění proběhlo v několika fázích a bylo připraveno vládnoucí komunistickou stranou v tzv. Košickém vládním programu.  Ten byl připraven KSČ (Gottwaldem)
 Znárodnění proběhlo v několika fázích a bylo připraveno vládnoucí komunistickou stranou v tzv. Košickém vládním programu.  Ten byl připraven KSČ (Gottwaldem)
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Československo po válce
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Situace po osvobození ČSR
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
Založení a vznik Fiktivní firmy
Firmy a jejich právní formy Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Česká národní banka – historie a současnost VY_32_INOVACE_2B6
Poválečné Československo
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Sociální politika a její vývoj na území ČR
STÁTY A ORGANIZACE VÝCHODNÍHO BLOKU
Právní procesy. Právní řád Předpisy zákonné –Ústava –Ústavní zákony –Zákony –Zákonná opatření Předpisy prováděcí –Vládní nařízení –Vyhlášky –Vyhlášky.
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
Nástroje makroekonomické politiky státu VY_32_INOVACE_
VY_32_INOVACE_1D.9.11 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Úlevy pro plátce pojistného na sociální zabezpečení ke zmírnění dopadů hospodářské krize Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí.
 Znárodnění proběhlo v několika fázích a bylo připraveno vládnoucí komunistickou stranou v tzv. Košickém vládním programu.  Ten byl připraven KSČ (Gottwaldem)
PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR Význam podnikatelského záměru:  Podnikatel si ujasní: v čem bude podnikat kolik finančních prostředků bude potřebovat kde získá potřebné.
Československo v 50. letech
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Vládní neziskové organizace
6. Systém práva a jednotlivá právní odvětví
Novodobá historie podnikání v ČR.  Znárodnění proběhlo v několika fázích (započato Benešem) a pokračovalo KSČ připraveným (Gottwaldem) v r v Moskvě.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
VY_32_INOVACE_SVF36060DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Workshop profesního poradenství pro neslyšící v rámci projektu OPPA „Zvládneme to sami!“ Podnikatelské minimum Podnikatelská myšlenka / Podnikatelský.
Československo po válce
Československo po 2. světové válce
ZDROJE FINANCOVÁNÍ MAJETKU A JEJICH ČLENĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu.
Právní procesy.
Trh práce a politika zaměstnanosti
Ekonomika ve zdravotnictví Ze Sylabu: Předmět seznamuje studenty se systémem zdravotního pojištění, se seznamem výkonů a platnou legislativou pro úhrady.
Další vzdělávání v Moravskoslezském kraji Základy podnikání v praxi Ing. Iva Krejčí CZ.1.07/3.1.00/
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Způsoby vedení evidence podnikatelské činnosti II.
MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ.
Obchodní společnosti. veřejná obchodní společnost veřejná obchodní společnost komanditní společnost komanditní společnost společnost s ručením omezeným.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Finanční trh. Banka. Bankovní systém.. TRHY ZBOŽÍ A SLUŽEB PRODUKČNÍ JEDNOTKY (PODNIKY) DOMÁCNOSTI TRHY VÝROBNÍCH FAKTORŮ výrobní faktory tok výdajů za.
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
Účetní a daňové dopady při ukončení podnikatelské činnosti fyzických osob Lucie Škochová.
Novodobá historie podnikání v ČR.  Znárodnění proběhlo v několika fázích (započato Benešem) a pokračovalo KSČ připraveným (Gottwaldem) v r v Moskvě.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Právní subjekty v podnikání
ČESKOSLOVENSKO
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Vnější systémová charakteristika finančního práva
Dějiny českého a československého práva Ladislav Vojáček
Malé a střední podnikání
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Novodobá historie podnikání v ČR
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Expertní skupina pro snižování administrativní zátěže podnikatelů
Novodobá historie podnikání v ČR
Československo po 2. světové válce 2. polovina 40. let
Transkript prezentace:

Vývoj malého a středního podnikání v Česku

Znárodnění po 2. svět. válce Bylo připraveno vládnoucí komunistickou stranou v tzv. Košickém vládním programu. První vlna proběhla hned po roce 1945 dekrety prezidenta Beneše. Nejdříve byl předán do státní správy majetek Němců, Maďarů, zrádců a kolaborantů (dekret z ). O měsíc později jim byla zkonfiskována půda. V říjnu 1945 vydal prezident dekret o úplném znárodnění průmyslu energetického, uhelného, metalurgického, zbrojního a chemického. V ostatních odvětvích byly znárodněny podniky nad 500 zaměstnanců, včetně soukromých bank a pojišťoven.

Přestože tehdejší nová ústava zaručovala ochranu soukromého podnikání závodů do 50 zaměstnanců od podzimu 1948 a zvláště počátku roku 1949 docházelo k ostrému vystoupení proti živnostníkům. Sociální perzekuce se projevovala zejména omezováním přídělů surovin, zboží či pracovních sil. Vyřazení živnostníků z tzv. vázaného trhu postihlo živnostníky zvlášť těžce. Od této chvíle museli veškeré zboží (textil, obuv, potraviny) obstarávat na volném trhu za neúnosně vysoké ceny. Likvidace soukromých živností vyvrcholila v letech Postupně byla taky zkonfiskována všechna půda. Zánikem soukromého podnikání v živnostech a obchodě byla dovršena likvidace posledních zbytků volného trhu. Podnikatelská iniciativa a soutěž byla utlumena až zcela zanikla. Československo se tak stalo, na rozdíl od Polska, Maďarska a NDR, zemí, kde celá desetiletí vůbec neexistoval ani drobný soukromý sektor. Prakticky od konce druhé světové války až do roku 1990 soukromé podnikání na území ČR neexistovalo (tzv. „melouchaření“ bylo zatlačeno do tzv. šedé ekonomiky)

Vývoj po roce 1989 Rok 1989 znamenal – kromě převratných společenských a státoprávních změn – také zlom v oblasti podnikání. Centrálně přídělová ekonomika byla postupně přeměňována na tržní hospodářství. Po roce 1989 nastal obrovský boom v oblasti drobného podnikání a o možnost založení vlastní živnosti se zajímal snad každý občan. Získání živnostenského listu bylo téměř módní záležitostí. Současně k tomuto obrovskému zájmu přispěla i vlna privatizačního procesu státního majetku. Od platil Zákon 105/1990 Sb., o soukromém podnikání občanů, který odpovídal době svého vzniku - byl velice liberální a správní poplatek za živnost byl symbolický. Od platí Zákon 455/1991, o živnostenském podnikání, který živnostenské podnikání již pevně kodifikoval. Rok od roku dvojnásobně stoupal počet osob registrovaných v Živnostenském rejstříku. Koncem roku k bylo registrována živnostníků. K prudkému poklesu došlo v prvním čtvrtletí roku 1994 o zhruba Příčinou tohoto markantního poklesu byl zcela jistě dopad nové daňové soustavy a zákonů o pojistném (zdravotní a sociální pojištění), kdy důsledky si patrně tito podnikatelé uvědomili až v okamžiku, kdy vyvstala povinnost daň za rok 1993 platit a provést roční vyúčtování pojistného.

Tato nová legislativa již vyžadovala od podnikatelů seriózní přístup k povinnostem vůči státu v průběhu roku a stanovila přesný systém zálohových plateb daní, sociálního zabezpečení a zdravotního pojištění, který nebyl dosud obvyklý. Slabou stránkou tohoto obrovského boomu soukromého podnikání byla nepřipravenost jak ze strany podnikatelů, tak i ze strany státu (nedostatečná legislativa) a bankovního sektoru, která jak se ukázalo, se odrazila ve velkém množství nesplacených úvěrů (z důvodů nedostatečných garancí a malých zkušeností bankovních pracovníků). Byl přijat nový Zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník. Legislativa upravující podnikání v ČR se zejména na začátku devadesátých let vyvíjela rychle a překotně. Klíčovým rokem z hlediska legislativního vývoje byl právě rok 1993, který přinesl zcela nové předpisy týkající se daní (například daň z přidaného hodnoty do té doby v českém prostředí neznámá, nový zákon o účetnictví, zákon o zdravotním pojištění, zákon o sociálním zabezpečení atd.). Následující maratón jejich novelizací neustále na jejich srozumitelnosti ubírá a porozumět jim se stává výsadou specializovaných daňových poradců a právníků.

Zdroj: Zpráva MPO o vývoji malého a středního podnikání (2009)