Pravidla hry Základní informace  Hřiště je lepší oplocené, s jasným vyznačením půlící čáry  Počet hráčů: 2, 4, maximálně 6  Typ hřiště: malé - např.:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pohybový systém
Advertisements

ZŠ Klášterec Czech Republic
Pravidla fotbalu-OFSAJD
Fotbal Fotbal (z anglického football, foot=noha, ball=míč), též kopaná, je kolektivní míčová hra, která je nejpopulárnějším kolektivním sportem na světě.
Pravidla fotbalu.
KOPANÁ.
Beach rugby
Správně vstřelená branka pokud skórující družstvo nespáchalo přestupek míček přešel celým objemem brankovou čáru zepředu útočící tým: hokejkou nebo neúmyslně.
Hry třetího tisíciletí
Pravidla hry - přípravka
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Pravidla ledního hokeje Změny 2010 ukládání trestů, návraty hráčů z TL.
ÚMYSLNÁ HRA RUKOU Pravidlo 12
FLORBAL.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
Další.  Hraje se na jednu branku  Brankář se určí před začátkem hry a v bráně je po celou dobu  Hra je pro neomezený počet hráčů  Smysl hry spočívá.
Zpracoval: Mgr. Aladár Dančo
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
R2R2 R1R1 Základní pohybový systém nejkratší cestou, pokud je to možné, pokračovat přímo za branku nebát se být více v hřišti SPRÁVNĚ Schéma.
BASKETBAL.
STREETBALL.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitalizace výuky Příjemce
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.

Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Volejbal.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Americký fotbal NFL.
Fotbal pro 2 Nová hra na trhu 2013 Přenosná zábava Pro všechny věkové kategorie Vynikající reklama.
Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním
Fotbal.
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HrušCup 2008 – pravidla kubb. Hrací pole je obdélníkového tvaru o rozměrech 5 x 8m. Na kratších stranách hřiště jsou umístěny špalky (vojáci, kubbs),
HÁZENÁ.
RINGO 1.
SOFTBALL 1.
MaSo jaro O soutěži MaSo Co je to MaSo? o dvakrát za rok o nejen počítání o soutěž družstev  spolupráce, komunikace, týmová hra Třinácté MaSo,
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
VOLEJBAL 1.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
REUVEN VIROVNIK, přeložil Mgr. Robert Vyklický
Basketbalová pravidla
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Základní změny a novinky v Pravidlech fotbalu 2016 platných od FIFA a FAČR Školení klubů profesionálních soutěží REVIZE PRAVIDEL FOTBALU.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Frisbee Ultimate.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Pátá lekce – utkání, praktická aplikace pravidel (rozhodování) (90 minut – teorie, praxe) Tento.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Ringo.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Korfbal.
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
O putovní pohár J. Verfla
VÁNOČNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Odbíjená – základní pravidla
Možné oblasti použití a potenciál…
Transkript prezentace:

Pravidla hry

Základní informace  Hřiště je lepší oplocené, s jasným vyznačením půlící čáry  Počet hráčů: 2, 4, maximálně 6  Typ hřiště: malé - např.: toto je ideální =) toto je ideální =)

Hra ve 2 hráčích Každý hráč má svou polovinu hřiště, na soupeřovu polovinu nesmí. Každý hráč má pokaždé, když se míč dostane ne jeho polovinu, 3 doteky s míčem. Za ruku, zahrání balonu na soupeřově polovině nebo jiný přestupek, se uděluje trest, na kterém se musíte předem domluvit (my kopeme penaltu z půlky). Když hráč vyčerpá všechny 3 doteky, aniž by odehrál míč k soupeři, musí míč odevzdat. Když se míč dostane mimo hrací plochu, ten kdo ho zakopl pro něj dojde a soupeř následně rozehrává zpoza brankové čáry (pochopitelně ale mimo branku). =) My oficiálně hrajeme na 5 setů, každý set na 3 góly a po každém setu se mění strany. (Takže když dá jeden z hráčů 3 góly, vede 1:0, mění se strany a začíná nový set.. =)). To je vše, góly se střílejí jako v normálním fotbale.

Hra ve 4 a 6 hrá č ích Hráči jsou rozděleni do 2 týmů a každý tým má svou polovinu hřiště. Každé družstvo má dohromady 3 doteky s míčem. V dotecích se spoluhráči musejí střídat - např.: Hráč 1 (Pepa) rozehraje od branky na spoluhráče pohybujícího se kolem půlící čáry -- Hráč 2 (Karel) přiťukne zpět „Pepovi“ – a Hráč 1 (Pepa) zakončuje (posílá pumelici na soupeřovu branku). Jinak jsou pravidla stejná jako při hře 1 na 1.

Hezkou zábavu při čutání přeje Lhotecký fotbal..speciálně Vašík =E