Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Možné oblasti použití a potenciál…

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Možné oblasti použití a potenciál…"— Transkript prezentace:

1 Možné oblasti použití a potenciál…
Frisbee Možné oblasti použití a potenciál…

2 Základní informace http://www.cald.cz/ http://ultimatefrisbee.cz/
Yg-8

3 Frisbee Ultimate Nejlepší chycení…
ehyI

4 Co je tchoukball?

5 Zisk bodu pro útočníky x obránce
Ú – správně odražený míč dopadne na hřiště vně zakázané zóny. O – Útočník nezasáhne konstrukci a míč směřuje mimo hřiště. O – Útočník zasáhne konstrukci tak, že míč se odrazí mimo hřiště nebo do zakázané zóny. O – Odražený míč zasáhne střílejícího útočníka.

6 K pravidlům 3 přihrávky (maximálně). 3 vteřiny - doba držení míče.
3 kontakty chodidel s hrací plochou. 3 útoky na jednu konstrukci za sebou. Přihrávkou rozehrává družstvo, které nezískalo bod (od konstrukce). Z místa přestupku (mimo zakázanou zónu) rozehrává družstvo přihrávkou. Konstrukce odráží míč na cestě k jeho cíli.

7

8 Co nelze Nesmím bránit soupeři v jeho hře (bránit mu v pohybu nebo mu brát míč – každý má nárok na svoji hru). Míč mi nesmí spadnout na zem. Nesmím vstoupit do zóny před střelbou. Nesmím porušit pravidla tří…(držení, došlapy, přihrávky, útoky). Nesmím hrát nohou. Nesmím se chovat nevhodně.

9 Něco pro nejmenší…

10 Výhody tchoukballu Není veden útok směrem na soupeře.
Výrazné kooperativní jednání hráčů. Jednoduchá pravidla. Jednoduché dovednosti. Snadné rozhodování. Možný koedukovaný provoz a společná hra více generací. Proměnlivé zatížení a volba způsobu zapojení do hry. Bezpečný na provoz, minimum zranění.

11 Zdravotní a jiné benefity
20 minut tchoukballu – – kroků (M = 2 165,6; SD = 429,1) Ligové kolo znamenalo – kroků. Zatížení proměnlivé, individuálně do úrovně anaerobního prahu. Volba prostředí podle přání a možností (zdravotních) účastníků – hala, písek, tráva, voda. Vícegenerační provoz – vhodné pro rodiny s dětmi. Velmi dobrá společenská úroveň. Postupné nastavování obtížnosti hry.

12 Volejbal s péřovým míčkem…
Indiaca Volejbal s péřovým míčkem…

13

14 K pravidlům Základním znakem hry je odbíjení míčku dlaní nebo hřbetem ruky event. Předloktím. Rozměry plochy - 16 x 6,10 m a výška sítě jsou stanoveny na: 235 cm – muži; 225 cm – mix; 215 cm – ženy, mládež do 18 let; 200 cm – mládež do 12 let; 215 cm – veteráni. Družstvo se skládá z pěti hráčů. Utkání se hraje na čas (2 x 10 minut) nebo na sety (do 25 bodů), přičemž rozdíl musí být min. 2 body. Body se přidělují za každý správný dopad míče na soupeřovu stranu hřiště nebo jeho chybu bez ohledu na podání.

15 Výhody indiacy V rekreačních formách nijak zatěžující.
Oddělená hra útočící i bránící strany. Transfer z volejbalu. V porovnání s volejbalem jednodušší dovednosti. Možný koedukovaný provoz, společná hra více generací. Bezpečný na provoz, minimum zranění. Využití v halách i exteriérech.

16 Zdravotní a jiné benefity
Zapojení účastníků podle vlastního uvážení. Nevelké objemy lokomoce, vhodné tedy i pro méně zdatné účastníky. Vliv novosti a hry může motivovat i neaktivní jedince k účasti na této aktivitě. Vícegenerační provoz, možnost zapojení i účastníků s postižením. Velmi dobrá společenská úroveň.

17 Jednoduchá hra s míčem na tyči
Tetherball Jednoduchá hra s míčem na tyči

18

19 K pravidlům Základním znakem hry je odbíjení míče zavěšeného na sloupu. Hráč usiluje o takové odbíjení míče, aby zavěšený míč postupně obtočil sloupek. Nelze vkročit na polovinu soupeře. Lze odbíjet vícekrát za sebou, pokud míč přejde přes polovinu soupeře.

20 Z dalších neobvyklých her
Korfbal Trangleball Frisbee Ultimate Interkross Fusvolejbal Kin-ball Faustball Texty k pravidlům na webových stránkách pracoviště.

21 „Košanda“ – přihrávaná se střelbou na vysoké koše
Korfbal „Košanda“ – přihrávaná se střelbou na vysoké koše

22

23 K pravidlům Družstvo je tvořeno 4 hráči a 4 hráčkami ( v zóně útočné a v zóně obranné). Zóny se střídají po změně skóre o dva body (2 : 0, 1 : 1, 0 : 2) Lze pouze přihrávat a střílet. S míčem nelze běhat nebo v běhu driblovat. Nelze soupeře strkat, tlačit, brát mu míč v jeho držení. Pravidlo bráněné pozice. Lze hrát pouze 1 na 1 stejného pohlaví.

24 Výhody korfbalu V rekreačních formách nijak zatěžující.
Transfer z házené a basketbalu. Nijak složité pohybové dovednosti. Výrazná společenská úroveň. Koedukovaný provoz, společná hra více generací. Bezpečný na provoz, minimum zranění. Využití v halách i exteriérech na trávnících.

25 Zdravotní a jiné benefity
Zapojení účastníků podle vlastního uvážení. Střední objemy lokomoce, vhodné tedy i pro méně zdatné účastníky. Vliv novosti a hry může motivovat i neaktivní jedince k účasti na této aktivitě. Vícegenerační provoz, možnost zapojení i účastníků s postižením. Velmi dobrá společenská úroveň.

26 Hra pro tři týmy s velkým míčem
Kin-ball Hra pro tři týmy s velkým míčem

27

28 K pravidlům Soupeří tři týmy v zisku bodů přidělované za dopady míče na zem. Základním snahou každého týmu je odbití velkého míče směrem do pole tak, aby dopadl na zem dříve, než se předem vyvolanému týmu podaří tento míč zpracovat a udržet ve vzduchu. Týmy jsou označeny barvami, vyvolaný tým má za úkol tento míč zpracovat. Hráči jsou nuceni se zapojovat do zpracování míče, neboť následně musí rozehrát přidržením míče nad svými hlavami.

29 „Smysl a účel všech sportovních setkání není dosahovat vrcholných výkonů, ale přinášet vklad k budování harmonické společnosti“ (BRANDT 1970, S. 10).    


Stáhnout ppt "Možné oblasti použití a potenciál…"

Podobné prezentace


Reklamy Google