Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
Advertisements

Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
Základní směry ve výživě
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.20 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
??? Kolik jídel by člověk měl denně sníst?
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
VÝŽIVA JAKO SOUČÁST ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU 7. ROČNÍK
ZDRAVÁ VÝŽIVA 6. ROČNÍK Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
Název Výživová pyramida
Příprava stravy v rodině
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_10
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. B ENEŠE 456 OKRES K ARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Ch_078_Zdravá výživa Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Zásady zdravého stravování. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví,
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Zdravá výživa.
Zdravá výživa Ch_078_Zdravá výživa Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
RACIONÁLNÍ VÝŽIVA je taková, která obsahuje optimální množství a poměr makronutrientů (bílkoviny, sacharidy, tuky) i mikronutrientů (vitamíny, minerální.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_04_PR_ZÁKLADNÍ SLOŽKY POTRAVY.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Zásady zdravé výživy Autor: Bc. Balonová Soňa. Výživa – patří k důležitým činitelům, které ovlivňují zdraví člověka. Způsob stravování je nedílnou součástí.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
Potrava
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Zdravý životní styl Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7. tř. ZŠS.
Zdravá výživa test   VY_32_INOVACE_17_36.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Zvole, okr. Praha - západ
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Veronika Březková Masarykův onkologický ústav Poradna pro výživu
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
PESTROST STRAVY.
Zásady správné výživy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu
Autor: Mgr. Marcela Holubová
Autor výukového materiálu: Číslo projektu: Název: Vytvořeno:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_17
Název projektu: Moderní škola
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Alternativní směry ve stravování
Transkript prezentace:

Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ

SPRÁVNÉ STRAVOVÁNÍ POŘADOVÉ ČÍSLO: Š III/2/3 VZ AUTOR: Mgr. Eliška KLEINOVÁ

ZŠ a MŠ tř. Dr. E. Beneše 456 Bohumín Správné stravování Zdraví máme každý ve svých rukách. Je odrazem našeho způsobu života. Nejsnáze ho můžeme ovlivňovat naší stravou: tím, co jíme a pijeme. ZŠ a MŠ tř. Dr. E. Beneše 456 Bohumín

Zásady pro zdraví, štíhlost a sílu 60 – 70 % denního objemu jídla konzumovat v syrovém stavu Jíst jen když pociťujeme hlad Jíst menší porce, ale častěji, 5 až 6 x denně Potravu dobře požvýkat a vychutnávat si ji Během jídla nezapíjet, pít 30 minut před a 1 hodinu po jídle Denně vypít nejméně dva litry tekutin (neslazené minerálky, bylinné a ovocné čaje Omezit pití černého čaje a kávy na minimum ZŠ a MŠ tř. Dr. E. Beneše 456 Bohumín

ZŠ a MŠ tř. Dr. E. Beneše 456 Bohumín Vyvážený jídelníček Základem správné stravy je konzumace rozmanitých druhů potravin ve vyváženém poměru, protože jen pestrý jídelníček poskytuje organizmu všechny potřebné živiny. Například ryby, které jsou zdrojem jódu, bychom měli zahrnout do svého jídelníčku alespoň 2x týdně. Správné poměry přijímaných potravin zobrazuje tzv. potravinová pyramida. ZŠ a MŠ tř. Dr. E. Beneše 456 Bohumín

Potravinová pyramida Sůl, tuky, cukry Mléko, mléčné výrobky, maso, ryby, vejce,luštěniny Zelenina, ovoce Obiloviny, rýže, těstoviny,pečivo ZŠ a MŠ tř. Dr. E. Beneše 456 Bohumín

Doba trávení jednotlivých potravin potravina doba trávení (hod.) káva s 5 dcl mléka 1,5 3 ks ovoce 2 rostlinné potraviny 3-4 omeleta ze 3 ks vajec se sýrem 4-5 maso a luštěniny 5-6 nízkotučný jogurt 200 ml 8 ZŠ a MŠ tř. Dr. E. Beneše 456 Bohumín

„Jsi tím, co jíš…“ (Seneca ml.) ZŠ a MŠ tř. Dr. E. Beneše 456 Bohumín

ZŠ a MŠ tř. Dr. E. Beneše 456 Bohumín KONEC ZŠ a MŠ tř. Dr. E. Beneše 456 Bohumín

ZŠ a MŠ tř. Dr. E. Beneše 456 Bohumín ZDROJE Obrazový materiál pochází z vlastních zdrojů. ZŠ a MŠ tř. Dr. E. Beneše 456 Bohumín