Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s postupem při zpracování vápence.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_413, 21. sada, Přírodověda
Advertisements

VY_32_INOVACE_410, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor seznamuje žáky s pověstí o vzniku názvu vesnice.
Seřaď obrazce podle velikosti
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místní pověstí o kostele Povýšení.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení se žánrem pověsti a jejím rozdělením.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejznámějším západočeským.
Stavba buňky - opakování
Předložky s, z Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_131, 7. sada, ČJ2
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bc. Martina Špačková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky s jednoduchými pojmy z oblasti.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACESoubor slouží k nácviku pozdravů v různých situacích. Druh.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACESoubor slouží k nácviku slovní zásoby s vizuální oporou.
Slovesa – osoba, číslo, čas
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Římské číslice ( 50, 100, 500, ) Matematika , 5. ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje základní funkce programu Malování. Druh.
VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, žák po zhlédnutí.
Pověsti z regionu – Zlatý písek
Zlomky Matematika VY_32_INOVACE_100 – 5.sada, M Anotace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, žák po zhlédnutí.
Procházka městem Brnem
Krajinná sféra a její části
Keramika 1 Chemie VY_32_INOVACE_234, 12. sada, CH ANOTACE
VY_32_INOVACE_407, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci čtou slabiky a hledají dvojice slabik, které tvoří slovo.
ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, žák po zhlédnutí prezentace odpoví na otázky, dokáže lokalizovat místo děje na mapě, krátce pověst.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad – základní skladební dvojice, vyjádření podmětu.
ANOTACE PREZENTACE SEZNAMUJE S SESTROJENÍM GRAFU KVADRATICKÉ FUNKCE Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák sestrojí graf kvadratické funkce dle.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k výkladu vzorců pro výpočty obvodů daných.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Žák po zhlédnutí prezentace odpoví na zadané otázky, pracuje.
Třídění rozemletých surovin Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem a využitím oxidu vápenatého,
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad pravidel při sestavování souřadnic bodů. Žák se.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mácová Lucie ANOTACE Materiál seznamuje žáky s trávící soustavou, její funkcí a základním.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, se vznikem.
VY_32_INOVACE_402, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s islámským náboženstvím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr : Hana Bednářová ANOTACE Žáci dopočítávají - přidávají ovoce na misku podle zadaného.
VY_32_INOVACE_414, 21. sada, Přírodověda
Kružnice Matematika, 5. ročník VY_32_INOVACE_082, 5. sada, M ANOTACE
VY_32_INOVACE_257, 13. sada, Další cizí jazyk
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
Síla. Měření síly. Gravitační síla.
ANOTACE Soubor slouží k výkladu a opakování učiva o Slunci. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák dokáže vysvětlit pojmy Slunce, sluneční soustava,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s pověstí o vesnici Skalička.
Římské číslice 1 – 20 Matematika , 5. ročník
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, s pověstí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor seznamuje žáky s pověstí o původu názvu města Tišnova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k opakování slovní zásoby podle obrázků v.
VY_32_INOVACE_401, 21. sada, Přírodověda
ANOTACESoubor slouží k výkladu a nácviku slovní zásoby na téma časové údaje. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽáci si osvojují slovní zásobu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Ruský přízvuk - Ударение
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k opakování a procvičování slovní zásoby.
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACESoubor slouží k vyvození písmen o, k při nácviku čtení a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k nácviku číslic 1 – 10. Druh učebního materiáluDUM.
VY_32_INOVACE_404, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhD. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k nácviku nové slovní zásoby. Druh učebního.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k vyvození písmen Б, б, Д, д,З, з, И, и,
Prezentace – výklad učiva
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ДОМАШНЫЕ ЖИВОТНЫЕ - DOMÁCÍ ZVÍŘATA
Čtení písmen О ,о, К, к, У, у, Т, т, В, в
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s postupem při zpracování vápence. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák pracuje s novými pojmy, dokáže krátce vysvětlit postup při zpracování vápence. Pro koho je materiál určen žák ZŠ, 5.ročník Autor PhDr. Bohumila Fillová Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět Zpracování vápence Přírodověda 5.ročník VY_32_INOVACE_408, 21. sada, Přírodověda

ZPRACOVÁNÍ VÁPENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Vápenec se těží ve vápencových lomech. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Stěnu určenou k odstřelu odborná firma nejprve navrtá, umístí nálože a pak provede odstřel. Odstřelený vápenec se nakladači naloží na auta. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Auta odvezou vápenec na drtírnu, kde čelisťový drtič rozdrtí vápenec na tři různé velikosti: velký, menší a lomový výklid – odval s příměsí hlíny. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Po dopravním pásu putuje rozdrcený vápenec na kupu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Nakladačem se naloží a přemístí na kladivový drtič, kde se znovu pomele. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Dopravníkovým pásem se pomletý vápenec dostane do mlýnice, projde suškou a potřetí se mele v odstředivém mlýnu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Dalším dopravníkem se materiál dostane na vibrační a větrné třídiče. Pomletý vápenec se protřídí na čtyři skupiny. Hotový materiál se přemístí do zásobníků, z kterých se naváží do míchárny, kde se míchají například suché betonové a maltové směsi, spárovací hmota a další výrobky. Do směsí se přidává cement, chemické látky, pojiva a lepidla. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Namíchané směsi se přepraví do dalších zásobníků a odtud putují do baličky. Zabalí se do pytlů nebo se plní do cisteren. Hotové výrobky putují k zákazníkovi. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Fotografický materiál – soukromý archiv Bohumily Fillové. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. Použité zdroje: