Centrum pro podporu konkurenceschopnosti v biomedicínských technologiích PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Advertisements

Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Cesta k modernímu vzdělávání
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Poznatky a doporučení z průběhu řešení projektu Centrum pro podporu konkurenceschopnosti v biomedicínských technologiích TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Centrum pro podporu konkurenceschopnosti v biomedicínských technologiích TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Projekt „AutoAdapt“ Projekt „AutoAdapt“ (stručná informace) Ing. Antonín Šípek, ředitel sekretariátu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Centrum pro podporu konkurenceschopnosti v biomedicínských technologiích TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Centrum pro podporu konkurenceschopnosti v biomedicínských technologiích PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Doc. RNDr. Alexandr Chvátal, DrSc. Praha, Novotného lávka

Identifikace projektu Projekt je řešen v rámci Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu hl.m. Praha (JPD3) Č. priority:7.4. Název priority:Adaptabilita a podnikání Číslo opatření: Název opatření:Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Číslo výzvy:1 Název grantového schématu: Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Oblast zásahu: Flexibilita pracovní síly, podnikatelská činnost, inovace, informační a komunikační technologie (osoby, firmy) Název projektu: Centrum pro podporu konkurenceschopnosti v biomedicínských technologiích Číslo projektu:CZ / /0034

Základní informace Cílem projektu obecně je zvýšení konkurenceschopnosti Hlavního města Prahy v oblasti biomedicínských technologií cestou podpory rozvoje podmínek jejich technologického transferu Projekt je zaměřen na propagaci a podporu informovanosti široké veřejnosti i odborníků z podnikatelské sféry o pokroku výzkumu v oblasti regenerativní medicíny na možnosti a přednosti komercionalizace těchto nových poznatků Druhá oblast aktivit projektu je zaměřena na medicínsky zaměřené odborníky, zajímající se o možnosti praktického komerčního využití nových poznatků v praxi, zejména formou zakládání spin-off společností

Od do – proběhlo 62,5% z plánovaných 2 let řešení - dosaženo 27% plnění hlavního indikátoru (= počet absolventů kurzů) - absorbováno 13,4% uznatelných nákladů Příčiny: - velmi úzký realizační tým - malé zkušenosti s řešením a administrací tohoto typu projektů - nefungující Rada projektu - neschopnost poloviny partnerů plnit smlouvy - absence komunikace s cílovými skupinami - minimální propagace Nedostatečný pokrok v řešení projektu k

Změna ve strategii řešení projektu výměna manažera projektu reorganizace Rady projektu externí dodavatel řešení vyhodnocení schopnosti partnerů plnit závazky vypracování komplexní analýzy věcného i finančního pokroku (interní audit) vypracování inovované verze projektu

Partneři projektu Z původních 6 partnerů neprokázali schopnost plnění smluv P2 - Business Angels Czech P3 - Informační centrum neziskových organizací P6 - Ekonomický organizační poradce Doc. Ing. Karel Kopp V dalším průběhu řešení rozhodnuto pokračovat ve spolupráci se zbývajícími 3 partnery: P1 - Asociace inovačního podnikání P4 - Minerva - vzdělávací společnost P5 - Buněčná terapie, občanské sdružení

leden- smlouva ÚEM a MEBIS o zabezpečeni řešení projektu (zavedení krizového managementu) únor- negativní výsledky revize schopnosti 3 partnerů plnit smlouvy duben- zpracování inovované verze projektu - podání žádosti o prodloužení termínu řešení a o realokaci finančních prostředků projektu - schválení inovované verze projektu MPSV ČR - schválena úprava termínu ukončení řešení: původně předpokládané ukončení projektu bylo prodlouženo do délka řešení byla prodloužena z 24 na 30 měsíců květen- vypsána 3 výběrová řízení Etapy řešení projektu v prvním pololetí 2007

Výsledky výběrových řízení 1. Název zakázky:Implementace e-learningového portálu pro přenos informací a realizaci e-vzdělávání odborné i laické veřejnosti v otázkách biomedicínských technologií poskytující znalosti potřebné pro zakládání a rozvoj vysoce inovativních high-tech firem Vybraný řešitel: Akses s.r.o. 2. Název zakázky: Kurzy manažerských dovedností Vybraný řešitel:Bankovní institut VŠ 3. Název zakázky:Propagace projektu Vybraný řešitel:RADIX s.r.o.

Inovovaná verze projektu inovovaný harmonogram projektu inovovaný rozpočet projektu zpřesnění obsahu a počtu kursů přepracované obsahové náplně jednotlivých kurzů uplatněný princip integrity a systémového přístupu individuální přístup k zájemcům o kurzy podstatné rozšíření funkce www stránek a e-learningu zavedení PR indikátory ani klíčové aktivity se nezměnily, rozpočet zůstal zachován

Členové nové Rady projektu Za příjemce podpory - Ústav experimentální medicíny AV, v.v.i. Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc. Doc. RNDr. Alexandr Chvátal, DrSc. MUDr. Petr Lesný Ing. Petr Mamula, CSc. Zástupci partnerů projektu Mgr. Jana Voláková Křížová, Buněčná terapie občanské sdružení Ing. Pavel Švejda, CSc., Feng, Asociace inovačního podnikání ČR Dana Kodešová, Minerva vzdělávací společnost s r. o. Zástupce smluvního řešitele - MEBIS, spol. s r.o. - a vedoucí řešitelského týmu Ing. Jan Čermák Zástupci dodavatelů Ing. Josef Janča, Bankovní institut PhDr. Dmitrij Švec, Akses, spol. s r.o. PhDr. Zdeněk Pospíšil, RADIX s.r.o. Ing. Jan Zavřel, CSc., Asociace pro poradenství v podnikání

Hlavní aktivity projektu cca 15 kurzů, tréninků a workshopů, zaměřených na odborné biomedicínské aspekty (např. přednášky a kurzy „Regenerativní medicína“, „Pokroky biomedicínských technologií“) cca 80 kurzů, tréninků a workshopů, zaměřených na problematiku ekonomiky a řízení nových podnikatelských subjektů Individuální trénink cca 15 týmů – zájemců o založení spin-off spol. kurzy speciálních dovedností laboratorních pracovníků (cca 20 kurzů) Kurzy Business English (12 kurzů) rozvoj systému specializovaného e-learningového vzdělávání a základů internetové poradny podpora vydávání vybraných odborných publikací a textů (prof. Souček, doc. Švejda a kol., doc. Amler a prof. Lukáš a kol.) 3-denní letní škola „Tkáňové inženýrství“ v Liberci organizování 3 konferencí na ekonomická témata a 1 konference o regenerativní medicíně zahraniční pobyty na konferencích, v technologických parcích apod. aktivity, zabezpečující publicitu projektu atd.

Publicita projektu propagace projektu na webových stránkách projektu i partnerů průběžné informování o projektu v periodiku AIP Inovační podnikání dny otevřených dveří rozhlas. zpracování a vysílání 10ti dílného pořadu Buněčná terapie a regenerativní medicína – nahrávky rozhovorů Prof. Sykové s předními specialisty oboru – vydání DVD publikace, školicí a informační materiály propagační předměty - vydávané za účelem informování o projektu tiskové konference letáky, plakáty popularizace možností a perspektiv buněčné terapie – přednášky Prof. Sykové, Doc.Chvátala a dalších atd...

Závěrečné konstatování Dne byla provedena pracovníky MPSV a NVF věcná kontrola čerpání dotace – nebyly konstatovány žádné nedostatky V současné době jsou splněny hlavní indikátory projektu: počet podpořených osob = překročen počet podpořených organizací = 33 - překročen počet nově vytvořených, či inovovaných produktů = 68 - splněn