Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 25. září 2012 Odbor personální Oddělení vzdělávání, personálního rozvoje a psychologických.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Přijímací řízení.
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
1. veřejné projednání ke Strategii rozvoje města ÚL do roku :00 Informační středisko města ÚL, Palác Zdar, Mírové náměstí.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
C O NOVÉHO V ECDL. RVP – vzdělávací oblast IKT Je zmíněn koncept ECDL jako vzor pro konstrukci obsahu vzdělávací oblasti.
Vzděláváním blíže jihočeské krajině Zahájení projektu Název návrhu GP: Vzděláváním blíže jihočeské krajině Registrační číslo GP: CZ.1.07/3.2.08/
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Umění motivace, komunikace a prezentace ZAHÁJENÍ PILOTNÍHO OVĚŘOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU UMĚNÍ MOTIVACE, KOMUNIKACE A PREZENTACE LITOMĚŘICE 26. BŘEZNA.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě Odbor efektivní veřejné správy.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 9. prosince 2011 Odbor personální Oddělení vzdělávání, personálního rozvoje a psychologických.
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Pilotní ověřování studijních opor a přidělení ISBN.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
Podpora poradců Podpora poradců
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 5. prosince 2013 Odbor personální Oddělení vzdělávání, personálního rozvoje a psychologických.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
European Computer Driving Licence Informační a poradenské centrum PEF.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Implementace konceptu ECDL do výuky ZKVALITŇUJEME CESTU K POZNÁNÍ.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Představení projektu Rozvoj kompetencí managementu a pracovníků VŠ MSK (s podporou ICT), CZ.1.07/2.2.00/ Prezentace projektu na společném.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Úvod Proč studovat informatiku?
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 15. února 2013 Odbor personální Oddělení vzdělávání, personálního rozvoje a psychologických.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
European Computer Driving Licence
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Transkript prezentace:

Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 25. září 2012 Odbor personální Oddělení vzdělávání, personálního rozvoje a psychologických služeb

Program schůzky Řízení projektů vzdělávání pro SS na MV ČR Zvyšování počítačových dovedností zaměstnanců správních úřadů CZ.1.04/4.1.00/ Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA CZ.1.04/4.1.00/ Diskuse 2

Řízení projektů vzdělávání pro SS na MV ČR Současná situace Projekty zajišťuje odbor personální Ředitel projektů (od září 2012) doc. RNDr. Josef Dolínek, CSc. realizační tým projektů: ECDL – Mgr. Ilona Trojanová, Miroslava Zítová a Luboš Dohnal IPMA – PhDr. Jana Nováková 3

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Hlavní cíl: připravit k úspěšnému získání Osvědčení ECDL Start (European Computer Driving Licence) zaměstnanců správních úřadů Termín ukončení: Vedlejší cíl: připravit e-learningové kurzy pro využití všem zaměstnancům správních úřadů 4

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Realizace: příprava probíhá e-learningovou formou vytvořeny 2 verze e-learningových kurzů (MS Office MS Office 2007) březen 2012 schválená podstatní změna projektu - vytvořeny e-learningové kurzy MS Office 2010 Kurzy k jednotlivým modulům jsou již nyní k dispozici všem zaměstnancům SÚ na www stránkách 5

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Realizace: účastníci mají přiřazeny kurzy ze 7 modulů Modul 1: Základní pojmy informačních technologií Modul 2: Práce s počítačem a správa souborů Modul 3: Textové editory Modul 4: Tabulkové procesory Modul 5: Databáze/ systémy pro úschovu dat Modul 6: Prezentace Modul 7: Služby informačních sítí Více o konceptu ECDL na 6

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Realizace: stránky k projektu: termíny e-learningových běhů přihlašování prostřednictvím koordinátorů účastník si během studia sám zvolí 4 ze 7 modulů k testování účastníci obdrží na ovou adresu přístupové údaje k přihlášení na testování, sami si zvolí vhodný termín a 4 moduly k testování koordinátoři obdrží vše v kopii 7

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Současná situace k : byl spuštěn poslední 13. běh účastníků V e-learningových kurzech proškoleno 1834 účastníků & Testování probíhá v našem ECDL středisku 1403 otestovaných účastníků 1118 úspěšných držitelů certifikátu ECDL Start 80% úspěšnost v testování 8

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Stav k ModulM1M2M3M4M5M6M7 Úspěšně Neúspěšně Úspěšnost v procentech 87,5581,28%68,75%70,90%57,14%65,10%93,61% 9

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Nejčastější problémy Technické problémy s novými kurzy - technicky náročnější prostředí - z měny verze MS Office Předpokládáme od října problémy s termíny testování - kapacita termínů testování nebude navýšena 10

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Plán na 2. pololetí 2012 Realizace 13. běhu Otestovat cca 500 účastníků v období Ukončení opravných testování

Zvyšování počítačové gramotnosti zaměstnanců správních úřadů Plány pro rok 2013 Konec projektu - leden pouze administrativní náležitosti k projektu Udržitelnost projektu po dobu 5 let - všechny kurzy budou umístěny na autoregistrační doméně, přístup přes webové stránky - Informace ohledně realizace projektu v rámci udržitelnosti budou zaslány na SÚ Testování správních úřadů v roce 2013 „?“ - záleží na finančních prostředcích a další strategii MV ČR 12

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Období realizace projektu od 15. října 2009 do 15. dubna 2012 finančně zajištěno z ESF OP LZZ a státního rozpočtu ČR Období zajištění udržitelnosti produktů projektu Od 16. dubna 2012 do 15. dubna 2017 finančně podpořeno ze státního rozpočtu ČR 13

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Hlavní cíl realizace projektu: zařadit 240 zaměstnanců správních úřadů do vzdělávacích aktivit k projektovému řízení se závěrečnou certifikační zkouškou dle IPMA (hodnotící indikátor č. 1) zajistit 170 zaměstnanců správních úřadů s certifikací IPMA "D" - Certifikovaný projektový praktikant (hodnotící indikátor č. 2) Dílčí produkty projektu: metodika vzdělávacího cyklu k přípravě na zkoušku IPMA e-learningový vzdělávací blok 14

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Průběh přípravy na certifikaci a certifikace IPMA E-learningová část přípravy, délkou odpovídala cca 16 hod prezenční výuky Prezenční část přípravy, v rozsahu 5 dnů, rozděleno do dvou soustředění Elektronický test na ověření získaných vědomostí a dovedností ke zkoušce IPMA, v rozsahu cca 4 hodin Certifikační zkouška IPMA, v rozsahu cca 3,5 hod Příprava na certifikaci a certifikace probíhala v rozmezí cca 2,5 měsíce 15

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Realizace projektu uskutečněno 16 běhů přípravných kurzů, matodiku, e- learningový kurz a prezenční výuku zajišťovalo Akademické centrum studentských aktivit uskutečněno 23 termínů certifikačních zkoušek IPMA, certifikaci zajišťovala Společnost pro projektové řízení od byla dodatečně zajištěna možnost jedné opravné certifikační zkoušky IPMA do projektu zapojeno 30 správních úřadů 16

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Průběh studiaPočet osob Přihlášeno do studia295 Úspěšní absolventi e-learningové části261 Účastníci prezenční části kurzu (indikátor č. 1) 247 Úspěšní absolventi prezenční části kurzu219 Účastníci certifikační zkoušky IPMA (včetně 35 osob připravených mimo projekt) 238 Osoby s certifikátem IPMA (indikátor č. 2)

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Udržitelnost projektu E-leraningová část studia transformována na samostatný kurz „Základy projektového řízení“ Volný e-leraningový kurz k samostudiu přístupný bez oficiální přihlášky zaměstnavatele na autoregistrační doméně Uzavřený e-learningový kurz s podporou studujících tutory (lektory) ve stanovených termínech a na základě oficiální přihlášky zaměstnavatele. Pilotní běh v termínu – , blíže viz 18

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Udržitelnost projektu Prezenční část studia bude nabídnuta správním úřadům pro absolventy uzavřeného e- learningového kurzu Akademickým centrem studentských aktivit ( kurz bude zajištěn dle metodiky z projektu první kurz plánuje ACSA již v I. čtvrtletí r Certifikační zkouška IPMA absolventi e-learningového kurzu a prezenčního kurzu budou připraveni na certifikační zkoušku IPMA přihlášky ke zkoušce přijímá Společnost pro projektové řízení ( ) 19

Příprava projektových manažerů státní správy a jejich certifikace podle IPMA Udržitelnost projektu náklady na volné a uzavřené e-learningové kurzy uhradí Ministerstvo vnitra náklady za prezenční kurz a certifikační zkoušku IPMA uhradí za své zaměstnance vysílající správní úřad MV nyní dojednává optimální podmínky spolupráce správních úřadů s ACSA a SPŘ nové informace k organizaci a administraci účasti v prezenčních kurzech a na certifikaci IPMA budou umístěny na a zaslány koordinátorům vzdělávání na správních úřadechwww.iss-edu.cz 20

Kontakty Jana Nováková – manažerka projektu IPMA tel.: , fax: Ilona Trojanová – manažerka projektu ECDL tel , fax:

Diskuse 22

Děkujeme za pozornost! 23