DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunitární program PROGRESS
Advertisements

Evropa 2020 Integrované směry
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
ECVET v Programu celoživotního učení
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotační projekty Vysokého Mýta
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Co je program Mládež v akci?
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Olomouc Ing. František Jochman Datum: 17.2.2009 DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE

Co jsou komunitární programy Celoevropský doplněk k operačním programům (operační programy jsou určené pro jednotlivé členské země zaměřené na rozvoj regionů) Zdroj financí - Evropské společenství, přímo z evropského rozpočtu Cíl - podpořit mezinárodní spolupráci subjektů z jednotlivých členských zemí v oblastech, které přímo souvisejí s evropskými politikami Doba trvání – víceleté projekty Žádosti – přímo na EK (určený subjekt), případně na národního koordinátora www.asistencnicentrum.cz

Na co jsou určené Výzkum a inovace Podnikání Doprava Energetika Životní prostředí Informační společnost Zdraví Vzdělávání Kultura Sociální politika Svoboda, bezpečí a další. 3 www.asistencnicentrum.cz

Jaká je podpora Na přímé a úzce vymezené aktivity s evropskou přidanou hodnotou Pro více partnerů z více zemí Výše se pohybuje nejčastěji v desítkách až stovkách tisíc EUR Dotace cca 40 – 100% (nejčastěji 75%) Především neinvestiční aktivity Každý program a aktivita mají své podmínky, svého vyhlašovatele, termín výzvy apod. 4 www.asistencnicentrum.cz

Příklady oblastí dotací 7. rámcový program pro výzkum a vývoj – z jeho rozpočtu plyne podpora na vědeckotechnické granty, vědeckou spolupráci a mobilitu vědeckých pracovníků. Kontaktním místem programu je v ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Celoživotní učení – z tohoto programu je podporována výměna, spolupráce a mobilita mei vzdělávacími systémy a systémy odborné přípravy. Program tvoří čtyři podprogramy: Comenius – program zaměřený na podporu předškolního a školního vzdělávání (do středoškolské úrovně) Erasmus – program zaměřený na výměnu vysokoškolských studentů a pedagogů Leonardo da Vinci – program zaměřený na podporu odborného vzdělávání a přípravy Grundtvig – z programu je podporováno vzdělávání dospělých a celoživotní učení Součástí programu celoživotního učení je dále Průřezový program a program podpory vzdělávání v oblasti evropské integrace Jean Monnet. Mládež v akci  – program podporuje výměny mládeže, dobrovolnou službu, podporu místní komunity, zapojení do demokratických projektů, školení a semináře pro pracovníky s mládeží, spolupráci s partnerskými zeměmi EU, apod. Kultura 2007 – podpora mezinárodní mobility umělců, uměleckých děl, podpora mezikulturního dialogu.s 5 www.asistencnicentrum.cz

Příklady oblastí dotací MEDIA 2007 – podpora evropského filmového průmyslu, propagace evropských filmů ve světě Solidarita a řízení migračních toků – podpora zavádění integrovaného řízení na vnějších hranicích EU a podpora implementace společné azylové a migrační politiky. V ČR je kontaktním místem tohoto programu Ministerstvo vnitra ČR. Bezpečnost a ochrana svobod – zajišťování účinné spolupráce v oblasti boje proti zločinu a terorismu a posilování prevence před těmito jevy. V ČR je kontaktním místem tohoto programu Ministerstvo vnitra ČR. Transevropské sítě (TEN) – podpora rozvoje komunikační, energetické a dopravní infrastruktury. V ČR je kontaktním místem tohoto programu Ministerstvo financí ČR. Marco Polo II – program na omezení dopravních zácep, zlepšení fungování nákladní dopravy z hlediska dopadů na životní prostředí, podpora nákladní přepravy, logistiky, apod. Galileo – vytvoření a provoz globálního družicového navigačního systému Galileo. Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace - podpora inovací včetně ekoinovací, podnikání, informačních a komunikačních technologií a energetiky - 60 % rozpočtu je určeno malým a středním podnikům. 6 www.asistencnicentrum.cz

Příklady oblastí dotací Customs a Fiscalis – z programu Customs je financována podpora modernizace celní legislativy a iniciativa e-customs umožňující elektronické zpracování dat; program Fiscalis je zaměřen na zlepšování fungování daňových systémů na vnitřním trhu. V ČR je kontaktním místem tohoto programu Ministerstvo financí ČR. Progress – podpora znalostí a chápání situace v členských státech; podpora a sledování provádění právních předpisů Společenství a cílů politik Společenství v členských státech a hodnocení jejich účinnosti a dopadů; zvyšování povědomí zainteresovaných stran a široké veřejnosti o politikách a cílech Společenství apod. V ČR je kontaktním místem tohoto programu Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. LIFE + - podpora projektů v oblasti životního prostředí Zdraví (program HEALTH+) – podpora projektů v oblasti zdravotnictví, šíření informací mezi občany, apod. 7 www.asistencnicentrum.cz

Doporučení Potřeba delší přípravy (evropská konsorcia) Příprava je i finančně náročnější – nevyplatí se menší projekty Celkově je podpořených projektů málo – opravdu špičkové akce Lepší je být partnerem nositele ze starých zemí EU Mít skutečnou přidanou hodnotu Cíleně projekt připravit na danou výzvu Složitá administrativa, pomalý tok peněz 8 www.asistencnicentrum.cz

Přeji Vám mnoho úspěchů v čerpání dotací DĚKUJI ZA POZORNOST – Přeji Vám mnoho úspěchů v čerpání dotací www.asistencnicentrum.cz