Zde naleznete různé typy šifer a jejich řešení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kryptografie Šifrování
Advertisements

VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
VY_32_INOVACE_20_Hrajeme si s písmenky (SADA ČÍSLO 1)
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Cvičení Úloha 1: Rozhodněte zda posloupnost znaků v poli délky n tvoří palindrom (slovo, které je stejné při čtení zprava i zleva). Př.: [a,l,e,l,a] [a,n,n,a]
Tvorba www stránek SYNTAXE ICT 4.ročník. Obsah TAGY TAGY ATRIBUTY ATRIBUTY KŘÍŽENÍ TAGŮ KŘÍŽENÍ TAGŮ VELIKOST PÍSMEN VELIKOST PÍSMEN MEZERY VE ZDROJOVÉM.
HRAJEME SI S ČÍSLY Pexeso s příklady VY_32_INOVACE_10
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
Další.  Hraje se na jednu branku  Brankář se určí před začátkem hry a v bráně je po celou dobu  Hra je pro neomezený počet hráčů  Smysl hry spočívá.
Úvodem Práce s texty je jedna z nejčastěji používaných činností při práci na PC. Psaní a editace textu Formátování textu Tvorba dokumentu.
Sémantická analýza Jakub Yaghob
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
3. Příkazy  Příkazy dělíme na jednoduché a strukturované.  Jednoduché příkazy - žádnou jejich dílčí částí neni příkaz - přiřazovací, vstupu a výstupu,
Využití vzorců a funkcí k úpravám v textu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.09 Téma: PowerPoint Číslo.
Příklady v jazyku C – část 4
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU – OPVK, projekt číslo:CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: cvičení čtení ze známých písmen,
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU – OPVK, projekt číslo:CZ.1.07/1.4.00/ Stupeň a typ vzdělávání: první stupeň,
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
VY_32_INOVACE_08_Hláska a písmeno Ž, čtení slabik, slov
Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_5,čj.
VY_32_INOVACE_14_ Čtení vět s porozuměním (SADA ČÍSLO 1)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_27_Hláska, písmeno B, b AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_3,čj.
Prezentace.
Pathfinding s využitím PostGIS Prezentuje : Jan Kolář.
Kompresní algoritmus LZW Dokumentografické informační systémy.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Veselá písmenka Mm Ll Ss Pp.
VY_32_INOVACE_01_Hláska a písmeno K, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_10_Hláska a písmeno G, čtení slabik, slov
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM10 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
TÉMA: SAMOHLÁSKA A Vytvořila: Mgr. Alena Zicháčková Dne: VY_32_Inovace/9_481.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
INTERNETOVÁ DOMÉNA V této prezentaci se dozvíte něco málo o internetových doménách…
Jak učit tvorbu www stránek Navarová Adéla. Proč učit tvorbu www stránek? Prezentace na internetu (Výrobky, firmy, celebrity, kluby…)
ICT ČJ VS po M Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_518_ Vyjmenovaná slova po - m - AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
VY_32_INOVACE_03_Hláska a písmeno C, Č, čtení slabik, slov
Stupeň a typ vzdělávání: první stupeň, první období Typická věková skupina: 6 až 7 let Metodické doporučení: některé snímky lze žákům vytisknout Ověřeno.
VY_32_INOVACE_02_Hláska a písmeno B, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_09_Hláska a písmeno F, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_06_Hláska a písmeno R, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ Mgr. Hana Řádová Alternativní metody výuky MONTESSORI TVOŘIVÁ ŠKOLA.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Struktura látek (pevných, kapalných a plynných)
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Štěpánka Vaňková Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_II.JZ_ČTENÍHŠ_HLÁSKY.
Troufneš si? Uvítání, představení se. Nalákání na kvíz, budou odměny , ale největší odměnou je vlastní poznání. Budeme na to mít 10 minut. O jaké lidi.
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_12_ČTENÍ S POROZUMĚNÍM
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Jméno autora: Mgr. Alena Mášová
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
PaedDr. Milena Cempírková
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Vypočítej tabulky a+b a b
Geometrické tvary.
Tvorba webových stránek
Algoritmizace a datové struktury (14ASD)
VY_32_INOVACE_Šev_II_03 SLABIKÁŘ 3 – T
Transkript prezentace:

Zde naleznete různé typy šifer a jejich řešení. Šifry Zde naleznete různé typy šifer a jejich řešení.

Šifrovací mřížka Šifrovací mřížka Slouží k vytvoření jak zašifrované tabulky. tak i k vytvoření tabulky, se kterou se daná šifra Dešifruje. Dešifruje se tak, že se na šifru přiloží šifrovací mřížka a nezakrytá písmena se čtou postupně zleva doprava a shora dolů. Po přečtení všech písmen se šifrovací mřížka otočí o 90° a znovu se přečte text, pak se znovu otáčí dokud se mřížka neotočí do původní polohy. Pokud šifrujeme touto šifrou je vhodné odstranit všechny mezery ze vstupního textu. Šifrovací mřížka musí být stejný počet znaků vysoká i široká, počet znaků musí být sudé číslo.

Šifrovací mřížka- příklad šifra: oladca cheurn eeztns dnitva arnaaj evzh!e

Zkuste tuto šifru pomocí návodu rozluštit.

Správný řešení: cerstva zelenina je hodne zdrava a chutna!

Každé druhé písmenko Odunwehsrjqetkpruaxstnpydpsoxczarsbi.

jednoduchá křížovka

Obrázková šifra Každý obrázek má význam jednoho slova. Nebo každý 1. písmeno obrázků tvoří slovo či větu. A nebo 1 obrázek= 1písmeno (je třeba tolik obrázků kolik je písmen)

slova ukrytá v textu Může mít třeba i tuto podobu: Hledej vyjmenovaná slova po M. V každé větě je ukryté jedno. Najdeš je v posledních slabikách barevných slov. Pálit stromy se nemá. Tohle je němý muž, poraď mu. Známý pes umí skákat. Jde o najít v textu slova. Taky může být slovo ukrytý v poslední slabice jednoho slova a na začátku druhého slova.

řešení předchozí úlohy myslit hlemýžď smýkat

Umíte vyplit dotazník? Kam by jste co napsaly ?

Co mají obrázky společného? Jaký obrázek tam nepatří ? V této úloze máte před sebou několik obrázku a Vy musíte přijít na to co mají společného ( barvu, tvar, počet…) nebo jaký tam nepatří (př. kruh mezi samými čtverci..)

Skládání obrázků a dopisu. Myslím si, že není třeba cvičit 

čtení po zpátku ?ez arfis ahcudondej

Zdroje: http://sifry.sourceforge.net/abc_startword.html http://dakota.skautkostelec.cz/skautska_stezka/praxe/seznam_sifer.htm http://www.9pristav.org/svisti/?q=sifry http://dum.rvp.cz/materialy/ukryta-vyjmenovana-slova-po-m.html