Prezentaci vytvořili žáci 5. ročníku ZŠ Ostrava-Proskovice Říjen 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOPIDLNO
Advertisements

Základní škola Marie Kudeříkové
Naše obec – Rožmitál p. Tř
ZŠ Kostomlaty pod Milešovkou
Základní škola a Mateřská škola Louňovice pod Blaníkem 15. srpna 2009
CK Topinka Cestovní kancelář, zabývající se dětskou rekreací již od roku 1991 Vám představuje.
Křižánky Vítejte u nás.
Vranovská Ves.
Blatnice pod Svatým Antonínkem  Budovy  Počty žáků  Počty zaměstnanců  Rok ve škole  Naše úspěchy  Časopis.
Školy pro venkov ZŠ HLUK.
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
(Tvorba naučné stezky, na které se seznámíte s hlavními druhy našich dřevin)
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Základní informace Rozkládají se na obou březích Berounky. Rozkládají se na obou březích Berounky. Leží na trase Praha-Karlštejn asi 10 km od hradu.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Naše ZŠ Ludgeřovice slaví 50. narozeniny :D
Náš kraj - Moravskoslezský kraj
Třebenice Město Okres Litoměřice. Základní údaje 1992 obyvatel České Středohoří Dopravní dostupnost : autobus Starostka: Martina Patrovská PSČ:
Vizovice Eliška Kratinová.
Zlínský kraj.
Vesnice Strupčice.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Mateřská škola Vítězná 1578 Slaný Jana Řeháková.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Základní škola a Mateřská škola Horní Stropnice Školy pro venkov.
Autor: Lukáš Vávra. POLOHA  Vizovice se nachází na Moravě, ve Zlínském kraji. Vizovice Znak města.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Naše město Vizovice a Základní škola
Žákovská prezentace Následující práce, je prací žáka (žáků) ZŠ T. G. Masaryka Jihlava. Je určena pouze jako prezentace výsledků práce žáků školy
Martin Kozubík. Poloha Valašské Polanky Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4.
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.
2. ZŠ Dobříš se představuje e- Twinningu. Vítejte uprostřed brdských lesů u nás na Dobříši!
Základní škola Přimda. Poloha ZŠ Přimda se nachází ve městě Přimda, okres Tachov, Plzeňský kraj. Přimda se nachází v pohoří Český les.
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
Naše škola. Kolik nás tu je ? Ve škole se učí celkem 122 žáků Ve školce si hraje celkem 56 dětí Ve škole učí celkem 11 učitelů + paní ředitelka a dvě.
Sportovní areály m ě sta Kladna O sportovní a volnočasové využití se stará společnost Sportovní areály města Kladna. V Kladně samotném je několik sportovních.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Základní informace o Mateřské škole Zřizovatel: Město Valašské Klobouky Ředitelka: Bc. Ivana Sáblíková Počet pedagogických pracovníků: 12 Počet asistentů.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 15.
Moje třída 9.ročník 4.ročník. 9.ročník Marian Čipčala, Petra Merhautová Simon Kocaj Zdenek Mühldorf Aneta Křížová Václav Lev Věra Čipčalová Luboš Ferenc.
Mateřská škola Vsetín Luh I. Kde nás najdete? Kde nás najdete?
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
KAPACITA ŠKOL - ROZTOKY Strasti, slasti, zkušenosti.
 V mateřských školkách měly děti vždy možnost rozvíjet umělecké nadání, výtvarné nebo hudební, ale zdálo se nám, že v nich není dost sportovních možností.
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
ANALÝZA POČTU PŘEDŠKOLÁKŮ A ŠKOLÁKŮ
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Lucie Beranová, Název: VY_32_INOVACE_09_VARNSDORF Téma: Orientace.
Nápověda: Poznal jsi kostel? Kolem kostela je zajímavý, starý hřbitov. Touto vesnicí také protéká čistý potůček. Moje adresa Úvodní stránka 9.
Naše škola 1.
Frenštát pod radhoštěm
ZŠ a MŠ Svatobořice-Mistřín
ZŠ Staré Město.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A01Prv2_Ve škole
Jsem ŠKOLÁK I.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Domov - Obce.
PaedDr. Šárka Kindlová září 2011 DUM třída Naše město
Soňa Maruničová Říjen ročník
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_06_Školní místnosti
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Naše obec – Česká Kamenice
Vítáme Vás na ZŠ Šalounova - Halasova
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
MOJE ŠKOLA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
Transkript prezentace:

Prezentaci vytvořili žáci 5. ročníku ZŠ Ostrava-Proskovice Říjen 2013

 Zdravíme všechny žáky, pedagogy a další zaměstnance Základní školy sv. Jána Krstiteľá - Spišské Vlachy  Jsme rádi, že jste se zapojili do projektu, posíláme Vám záložky (poštou) a prezentaci o naší obci a škole  Zároveň se těšíme na Vaše záložky  S pozdravem žáci 1., 3. a 5. ročníku a p. uč.

Proskovice leží v Moravskoslezském kraji, cca 15 km na jihozápad od Ostravy Patří mezi městské obvody statutárního města Ostravy Proskovice mají 1228 obyvatel Poblíž se nachází chráněná krajinná oblast Poodří Začíná zde Proskovická naučná stezka

 Proskovický mlýn obecní úřad sokolovna ZŠ a MŠ kostel pošta kaplička sv.Marie knihovna hřiště koupaliště

Na kopcu, tam, kaj něska vedě cesta z Proskovic do Krmelina, byval ovčak Matěj. Měl skromnu dřevjanu chalupu, stado ovci a 9 synu. Synci už dorastali a bylo třeba se o ně postarať. Tuž nězbylo Matějovi nic ineho než zajsť do Stare Vsi na zamek poprosiť pana, aby jim dovolil prosekať kus lesa a synkum tam postaviť chalupy, založiť vlastni hospo­ dařstvi. Staroveský pán Matějovi povolil. Temu, že Matěj prosil a ze synkami prosekavali les, pomenovali tu malu osadu Prosekovice. V pozdější době se -e- z názvu vytratilo a zůstali Proskovice.

 Naše škola má pět tříd + jednu třídu předškoláků  Chodí do ní 96 žáků  Máme zde pět paní učitelek, paní ředitelku, dvě vychovatelky, jednoho vychovatele, dvě kuchařky a školnici

- tělocvična - jídelna - Mateřská škola- třída předškoláků - třídy a školní družina - šatny - ředitelna - sborovna - žákovská knihovna - multimediální učebna - venkovní hřiště

 Mini házená Polanka  Florbal  Mini volejbal  Orientační běh  Bruslení  Plavání….

 Projekty- První den ve škole, Halloween, Vánoce, Zdravíčko, Hrdinové, Škola v přírodě…  Spolupráce s MŠ- předčítání, vystoupení pro děti..