SMALL BUSINESS Modulový výcvikový a vzdělávací program pro začínající podnikatele.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabízené služby společnosti  Poskytování služby Excel24 ( outsourcingový způsob řešení úkolů a problémů s tabulkovým procesorem ) ; Ing. Roman Ševčík.
Advertisements

Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky Ž ENY NAŠÍ GENERACE Rovné příležitosti pro muže a ženy.
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
Principy sociálního podnikání
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍM OBCHODNÍM ŠKOLSTVÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Soukromá vyšší odborná škola a střední škola zahraničního obchodu
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Rekvalifikace jako nástroj politiky zaměstnanosti České republiky Vypracovala: Věra Pepřicová Vedoucí práce: Ing.
Úvod Obsahem této prezentace bude základní teorie o účetnictví. Tato prezentace bude výkladová, účtování zde bude minimum. Dozvíme se, kdo vede účetnictví,
Motivačně aktivační poradenský program varianta pro pilotáž.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Možnosti spolupráce studentů s TIC s.r.o. Bc. Daniel Vaněk Technologické inovační centrum s.r.o.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Českomoravská vzdělávací, s.r.o nám. Winstona Churchilla 1800/2
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Motivační aktivity projekt KRUH Partneři: ABS WYDA, s.r.o.; Žďár nad Sázavou Hospodářská komora; Jihlava AIVD ČR Institut vzdělávání dospělých; Jihlava.
Helga Doležalová A-Z COMPUTER SERVICE s.r.o.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Personální strategie mezinárodní firmy
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Vyučení. Duální odborné vzdělání Mag. Michael Gassner Hospodářská komora Dolního Rakouska, oddělení – vzdělávání.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Podstata, význam a funkce účetnictví
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
Založení a vznik podniku II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Ekonomika Riskuj. Ekonomika Riskuj Předmět ekonomie a ekonomiky Ekonomické systémy Potřeby Makroekonomie a mikroekonomie.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Nabízené služby společnosti
Nabízené služby společnosti
Transkript prezentace:

SMALL BUSINESS Modulový výcvikový a vzdělávací program pro začínající podnikatele

Cíl programu: Obecným cílem programu je vytvořit modulový, výukový, tréninkový program pro začínající podnikatele – SMALL BUSINESS a tak jim usnadnit začátek samostatné výdělečné činnosti a minimalizovat jejich rizika při realizaci vlastních podnikatelských záměrů; přispět k rozvoji individuálního podnikání a napomoci tak řešit problematiku zaměstnanosti v Ústeckém kraji

Pro koho je určen (cílové skupiny): uchazeči o zaměstnání s motivací k zahájení samostatné výdělečné činnostiuchazeči o zaměstnání s motivací k zahájení samostatné výdělečné činnosti osoby ze sociálně znevýhodněných skupinosoby ze sociálně znevýhodněných skupin

Cílová skupina Modul 1 Modul 2 Modul 3 Modul 4 Modul 5 Modul 6 Začínající podnikatel Teorie 30% Teorie 30% Praxe 70% Praxe 70% Ekonomicko - marketingový modul a bankovnictví Komunikačně motivační modul Modul legislativního minima Modul písemného hospodářského styku Modul informačních technologií Základy daňových a účetních systémů Obsah programu

Které otázky si klade začínající podnikatel? Mám schopnost komunikovat? Umím řešit konflikty? MODUL 1 Co obnáší podnikání? Jak založit podnik? Jak dělat reklamu? Kde vzít peníze? MODUL 2 Jaké právní normy musím znát? Co by měla obsahovat smlouva? MODUL 3

Co je to objednávka? Jaké jsou náležitosti daňového dokladu? MODUL 4 Jak zpracovávat informace? Co mi nabízí internet a ? Proč vytvořit prezentaci o firmě? MODUL 5 Jak stanovit cenu výrobku? Proč vést účetnictví? Co jsou daně? MODUL 6 Odpovědi na tyto otázky poskytnou jednotlivé moduly.

Průběh vzdělávání celková hodinová dotace: 385 hodincelková hodinová dotace: 385 hodin akreditováno Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČRakreditováno Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR zakončení kurzu: a) znalostní testzakončení kurzu: a) znalostní test b) prezentace podnikatelského b) prezentace podnikatelského záměru před odbornou komisí záměru před odbornou komisí osvědčení s celostátní platnostíosvědčení s celostátní platností

Co získají absolventi programu: osvědčení s celostátní platností pro činnost „základy podnikání“osvědčení s celostátní platností pro činnost „základy podnikání“ možnost čerpání úvěru z programu„START“možnost čerpání úvěru z programu„START“ možnost získání dotací od úřadu prácemožnost získání dotací od úřadu práce následná asistenční péčenásledná asistenční péče možnost využít technické a personální zázemí společnosti RIC a partnerů projektumožnost využít technické a personální zázemí společnosti RIC a partnerů projektu