Ing. Petra Vávrová PhD. Tereza Kašťáková Ing. Magda Součková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ERASMUS INTENZIVNÍ PROGRAMY V INŽENÝRSKÝCH VĚDÁCH Intenzivní programy jako jeden z nástrojů internacionalizace VŠ Martina Hudečková Mezinárodní oddělení.
Advertisements

Studie: Data retention v ČR v praxi Petr Kučera Iuridicum Remedium, o. s.
Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Novela zákona č. 218/2000 Sb. – povinnost zřídit účty u ČNB
Informace z konference Problematika historických a vzácných knižních fondů Čech, Moravy a Slezska v Olomouci se zaměřením na příspěvek Digitalizace map.
Trendy ve vývoji podílů tiskových technik v polygrafickém průmyslu studie pro členy Svazu polygrafických podnikatelů.
Nové VÍTKOVICE Ing. Jan Světlík Předseda představenstva a generální ředitel VÍTKOVICE, a.s. MACHINERY GROUP Seminář Ostrava,
Průzkum stavu projektového řízení v organizacích a státní správě Odpovědný řešitel Doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. Katedra informatiky EF TUL.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
JAZYKOVÁ INFRASTRUKTURA Ústav Českého národního korpusu Filozofická fakulta UK Praha.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Výstupy projektu Ing. Jaroslav Jasanský.
Cyklus seminářů na téma: Obrazové dokumenty Změna názvu i pořadí seminářů vyhrazena.
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
OBLAST 1: KOOPERACE VE VÝZKUMU A VÝVOJI Marek Junek Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Otto Chmelík, Státní okresní archiv Děčín
ZÁKLADNÍ OŠETŘENÍ SBÍRKY STARÝCH TISKŮ
Vedoucí KHI: Katedra historie FP TUL Sokolská 8, budova S, 2. P. Vedoucí KHI:
DĚJINY KULTURY Skryté památky českého umění- architektura 19.století PhDr. Pavlína Mikulcová.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
EKONOMIKA DLOUHODOBÝ MAJETEK Ing. Hana Kročová
MAJETEK PODNIKU září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070106
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2010, Praha,
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Budoucnost současných internetových zdrojů Mgr. Ludmila Celbová
AKM'06 Praha NA Nové nástroje pro archivaci webu Ing. Petr Žabička, MZK Mgr. Jan HUTAŘ, NK.
KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY.
VÝROČNÍ KONFERENCE GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 27. listopadu 2008 Liberecký kraj.
Úvod Rozpouštědla Lepidla Sklo, smalt Keramika Kámen Kosti, kůže Textil Měď a její slitiny Cín a olovo Stříbro, zlato Železo, ocel, litina Sylabus předmětu.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Odborný seminář KFÚ FSE UJEP v Ústí nad Labem Sociální ekonomika jako producent sociální a veřejné přidané hodnoty.
EBooks on Demand – projekt evropské kooperace Věra Pospíšilíková – MZK, Kateřina Kamrádková – NTK AKM 2010.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra mapování a kartografie Návrh koncepce prostorového informačního systému památkového objektu.
Katedra konstruování strojů Fakulta strojní prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. Podklady ke cvičení 1 Plzeň, 2015 Tato prezentace je spolufinancována Evropským.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Registr odkyselování - odkyselených knih v České republice Petra Vávrová, Tomáš Foltýn Národní knihovna České republi ky.
Pilotní projekt NK ČR Dobrovolné uložení elektronických publikací Mgr. Martin Žížala Oddělení doplňování domácích dokumentů.
Stav zpracování historických knihovních fondů ve správě NPÚ.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
„Příběh významné pražské klášterní knihovny“.  svazků (?) rukopisy prvotisky (152) staré tisky (8 000)  Specifika: rozsáhlá kolekce astronomické.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Ochrana knihovních fondů Odbor ochrany knihovních fondů (OOKF) v Národní knihovně České republiky v Praze.
Registr odkyselování - odkyselených knih v České republice Petra Vávrová, Tomáš Foltýn Národní knihovna České republiky.
Autor diplomové práce: Bc. Jiří Hanzlík, DiS.
Institut Celoživotního Vzdělávání
POKART spol. s r.o. provozovna: POKART spol. s r.o. Holešovská 1677
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Výroba ochranných obalů/krabic v roce 2017 Petra Vávrová, Dana Hřebecká Odbor ochrany knihovních fondů Národní knihovna České republiky.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Optimalizace výrobního procesu s využitím principů štíhlé výroby
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Michal Šperling - EUREDIS
1. Historické a kulturní památky, muzejní exponáty, jejich stárnutí a restaurování Památky historické nebo kulturní povahy (dále jen sbírkové předměty)
Registr odkyselování - odkyselených knih v České republice Petra Vávrová, Tomáš Foltýn Národní knihovna České republiky.
1. Historické a kulturní památky, muzejní exponáty, jejich stárnutí a restaurování Památky historické nebo kulturní povahy (dále jen sbírkové předměty)
PRŮZKUM FYZICKÉHO STAVU NOVODOBÝCH KNIHOVNÍCH FONDŮ - 8 LET PRAKTICKÝCH ZKUŠENOSTÍ - VÝVOJ APLIKACE A JEJÍ VYUŽITÍ ODBOR OCHRANY KNIHOVNÍCH FONDŮ.
- aplikace pro vyhledávání vědecko- výzkumných výzev
Transkript prezentace:

Projekt NAKI „Průzkum, konzervace a péče o novodobé knihovní fondy - materiály a technologie“ Ing. Petra Vávrová PhD. Tereza Kašťáková Ing. Magda Součková Ing. Lucie Palánková Mgr. Jitka Neoralová Tereza Sazamová

Základní údaje NAKI-Program aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity Poskytovatelem grantu je Ministerstvo Kultury Projekt probíhá v letech 2013-2017 Výstupy projektu: kniha – postupy oprav novodobých fondů, workshop, seminář.

Zaměření projektu a jeho hlavní cíle Problematika novodobých fondů NKČR (19. a 20. století) Průzkum stavu a vlastností materiálů Plastové vazby a jejich dlouhodobé uchovávání Plátěné vazby a jejich opravy Metodika konzervace a péče o novodobé fondy

Problematika novodobých fondů Množství a rozsah 6 000 000 svazků Nekvalitní materiály dřevitý kyselý papír, plátna, usně, lepenka Polymerní materiály

Průzkum stavu a vlastností materiálů SurveNIR Mikrofadeometr

Plastové vazby a jejich dlouhodobé uchovávání Thea van Oosten, Amstrdam, NL Anna Lagana, Amstrdam, NL; Itálie Specializace na současné umění Studie polymerních materiálů, jejich složení a techniky výroby, Typických poškození a možností čištění, uchovávání, uložení

Spolupráce s Technickou universitou v Liberci; Katedra textilních materiálů, Prof. Militký Pokryvy Materiálové složení pokryvů Nové technologie lepidel, zátěrových hmot, pláten a textilních oprav namísto japanů

Čištění Perloza® Gellan gum Enzymy Kapilární čištění Další běžně používané metody Wallmaster, Purus, wishab, groomstick, gumy, štětce, vysavač...

Kapilární čištění, Gellan gum, Perloza® Obrázky z článku Wet Treatments of Works of Art on Paper with Rigid Gellan Gels - Simonetta Iannuccelli a Silvia Sotgiu. Publikováno v The Book and Paper Group Annual 29 (2010).

Lepící pásky Materiálové složení (druh plastu a lepidla-infračervená spektroskopie) Technologie výroby a použitá lepidla (technické listy výrobců) Snímání Vliv na papírovou podložku Moderní pásky určené k restaurátorským účelům

Metodika oprav knih Závisí na dalším používání knih. Metodiku nutno vytvořit s ohledem na četnost jejich využití oproti historickým fondům. Potřeba přizpůsobit terminologii-restaurování, konzervace...

Ukázky konkrétních metod oprav

Poděkování Výsledky projektu vznikají díky finanční podpoře Ministerstva kultury v rámci projektu NAKI Program aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity DF13P01OVV04. Vám děkujeme za pozornost!