Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Judikatorní mezníky uplynulého roku Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 11. listopadu 2008, Brno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
předsedkyně 7. senátu Nejvyššího správního soudu
Advertisements

Řízení o předběžné otázce © JUDr. Monika Forejtová, Ph.D.
Aktuálne trendy v súťažnom práve Novinky v súťažnom práve – ČR
Svatomartinská konference 2009 Výměna informací v Čechách po Stavebních spořitelnách Robert Neruda první místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Ekonomická závislost Stálo 10 let čekání.
Řešení protisoutěžních opatření ze strany orgánů veřejné moci Mgr
V článku „OTEVŘENÁ ČSK“ v březnovém čísle LKS str. 24, autoři MUDr. Kunkela a MUDr. Mounajjed, D.D.S, Ph.D, FAP, shrnuli svou navrhovanou reformní sérii.
Legislativní změny v uplynulém roce , Brno Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Co nového v oblasti kartelů od sv. Martina 2009 Igor Pospíšil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Rozhodování českých soudů.
Úvod do předmětu Ius est ars boni et aequi. Právo je umění uplatňovat to, co je dobré a spravedlivé.. FEL ČVUT v Praze PRÁVO PRO PODNIKATELE II Mgr. František.
Spravedlivý proces II Igor Pospíšil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Řešení protisouztěžních opatření orgánů.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Novela OHS zákonem č. 155/2009 Sb.
Změny v síti. Transparentnost? Kartel zdravotních pojišťoven? Konference ČLK JUDr. Jan Mach ředitel právní kanceláře ČLK.
Správní činnosti.
FEL ČVUT v Praze Právo pro podnikatele II Mgr. František Šejnost
Co nového v hospodářské soutěži? Více ekonomický přístup
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Soukromé prosazování soutěžního práva v České republice Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 12.
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Hospodářská soutěž v EU III. Dominantní postavení JUDr.
Život na dluh...aneb zadluženost českých domácností, Praxe českých soudů s „hromadnými“ žalobami. JUDr. Stanislav Sviták Okresní soud Chomutov.
Aktuální judikatura a rozhodovací praxe ve veřejných zakázkách
1 RPM Česká praxe Robert Neruda místopředseda Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Poslední trendy a vývoj soutěžního práva Brno, 12. listopadu 2008.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2010 Judikatura českých soudů Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Kartel jako trestný čin v České republice Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 12. listopadu 2008,
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Ještě jedna novela OHS Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 11. listopadu 2008, Brno.
IFA Česká republika 1 International Fiscal Association, Česká republika Mezinárodní spolupráce v oblasti DPH a judikatura Nejvyššího správního soudu Václav.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Úlevy pro plátce pojistného na sociální zabezpečení ke zmírnění dopadů hospodářské krize Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí.
KONKURENCE, HOSPODÁŘSKÁ SOUTĚŽ
1 Poslední trendy a vývoj soutěžního práva Brno, 12. listopadu 2008 Úloha ekonomické analýzy při stanovení výše náhrady škody Daniel Donath* Generální.
Hospodářská soutěž a její vliv na konkurenceschopnost evropského/českého průmyslu.
Správní řízení v oblasti veřejné podpory
Soutěžní právo.
1 Co nového v hospodářské soutěži? Více ekonomický přístup Milan Brouček hlavní ekonom Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže SVATOMARTINSKÁ KONFERENCE.
SVATOMARTINSKÁ KONFERENCE 11. – 12. LISTOPADU 2010 ODBOR VÝROBY A SLUŽEB.
Soutěžní právo I. Soutěžní právo obecně
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Soutěžní právo III. Dominantní postavení Michal Petr.
Metodika praktického využití judikatury ESD a práva EU obecně: Přestaňme se ho bát David Petrlík Referendář (asistent soudce), Soudní dvůr Evropských společenství.
PROBLÉMY ČESKÉHO TRHU S ENERGIEMI Martin Pecina Předseda Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Svatomartinská konference ENERGETIKA Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže S o u t ě ž n í p r á v o II. Dohody a dominance , PF MU Michal Petr.
Kriminalizace kartelů Mgr. Luděk Vrána, advokát Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Brno,
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Hospodářská soutěž v EU III. Aplikace v oblasti antitrustu Michal Petr.
Právo hospodářské soutěže v EU ochrana jednotného vnitřního trhu EU ochrana národního trhu: vnitrostátní právo ochrana tržních subjektů: soutěžitel, spotřebitel.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2010 Úřad a Vy Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2010 Co nového v oblasti posuzování dopadů spojení soutěžitelů Martin Vitula Úřad pro ochranu.
Hospodářská soutěž v EU II. Dohody a dominance
Správní soudnictví Veřejná správa.
Správní právo procesní instituty Jana Jurníková. Procesní pojmy a instituty obecný úvod část druhá s.ř. Vztahují se na všechny fáze správního.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Hospodářská soutěž v EU III. Aplikace v oblasti antitrustu Michal Petr.
Právo hospodářské soutěže
Právo hospodářské soutěže v EU ochrana jednotného vnitřního trhu EU ochrana národního trhu: vnitrostátní právo ochrana tržních subjektů: soutěžitel, spotřebitel.
2. Správní trestání a správní delikty
Soutěžní právo Náhrada škody, trestněprávní důsledky
Svatomartinská konference 2015 Trendy a vývoj soutěžního práva Michal PETR.
Pařížská úmluva na ochranu průmyslového vlastnictví z r článek 10bis (2): Nekalou soutěží je každá soutěžní činnost, která odporuje poctivým zvyklostem.
Advokátní kancelář Pokorný, Wagner & spol. Karolíny Světlé 301/8, Praha 1 tel.: , fax:
Přehled subjektů obchodního práva JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže1 Ing. Martin Pecina, MBA předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Fungování energetických trhů v ČR a EU Budoucnost.
Ochrana hospodářské soutěže J. Bejček. Část I. Hospodářská soutěž a východiska její regulace Hospodářská soutěž a východiska její regulace.
Weil, Gotshal & Manges 12/11/2015 Footer / document number goes here 1) I Komise se může mýlit – ke kauze Expedia 2) Když dva dělají totéž není to totéž.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže S o u t ě ž n í p r á v o II. Dominantní postavení , ESF MU Michal Petr.
Aktuální judikatura k územnímu plánování
Aktuální judikatura k územnímu plánování
Úvod do práva existenční ochrany hospodářské soutěže
Narušení hospodářské soutěže – definiční znak veřejné podpory
Hospodářská soutěž v EU
Soutěžní právo Náhrada škody, trestněprávní důsledky Katedra práva
České zkušenosti s aplikací Nařízení č. 1/2003
Transkript prezentace:

Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Judikatorní mezníky uplynulého roku Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 11. listopadu 2008, Brno

1. Paralelní aplikace na půli cesty Rozsudky KS RWE Transgas a Tupperware v jedné věci s komunitárním prvkem není možno současně aplikovat české i komunitární právo EU představuje jednu jurisdikci, ve které nemohou probíhat paralelní řízení RWE Transgas zrušeno NSS

Paralelní aplikace pro pokročilé Rozsudek KS Kartel PISU „Celosvětový kartel“ vyšetřovaný Komisí pro EHP – do Současně Maďarsko – do Současně ČR – do Současně Slovensko – do ?

Ad Kartel PISU KS Brno I v ČR měl být delikt až do , takže došlo k zakázané paralelní aplikaci uvnitř EU –Opravdu to nejde? A co Kartel výtahů, Kartel BBP? Úřad si trvání deliktu účelově zkrátil –Nechybí tak trochu důkazy? –A co takhle časová působnost? –Je správné odepsat 13 let kvůli 11 dním?

2. Co je zakázanou dohodou Rozsudek KS Kartel stavebních spořitelen pokud „… není prokázáno faktické narušení hospodářské soutěže, je třeba možnost takového narušení dovozovat z cíle, k němuž [dohoda] podle okolností [svého] vzniku a realizace směřuje“ tj. buďto prokážete skutečný účinek, nebo alespoň potenciální cíl?

3. Jak je to s jedním ve shodě Rozsudek NSS DELTA Pekárny Skutková věta výroku musí zahrnovat popis slaďování i jednání na trhu

4. Soutěžitel je opravdu podnik Rozsudek NSS Česká rafinérská Oba pojmy mají stejný obsah Uplatní se intra-enterprise doktrína

5. Ještě jednou Soutěž v. Regulace Kompetenční žaloba RWE Transgas Jeden skutek může porušit jak OHS, tak zákon o cenách: „nejde tedy o překrývání kompetencí, ale o jednočinný souběh“

6. Soutěžní právo nehraje se samými trumfy Rozsudek NSS ČKAI Oprávnění vydávat ceníky a honorářové řády představuje výjimku z § 3 OHS

Děkuji Vám za pozornost