Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Ekonomická závislost Stálo 10 let čekání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Ekonomická závislost Stálo 10 let čekání."— Transkript prezentace:

1 Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Ekonomická závislost Stálo 10 let čekání zato?

2 Rozsah regulace Pouze vztahy odběratelů vůči dodavatelům Pouze při prodeji zemědělských a potravinářských produktů Řízení a sankce: jako u OHS

3 Významná tržní síla Významná tržní síla je takové postavení odběratele vůči dodavateli, kdy se v důsledku situace na trhu stává dodavatel závislým na odběrateli ve vztahu k možnosti dodávat své zboží spotřebitelům a kdy si odběratel vůči dodavateli může vynutit jednostranně výhodné obchodní podmínky. významnou tržní sílu má odběratel, jehož čistý obrat přesáhne 5 mld. Kč (vyvratitelná domněnka)

4 Zneužívání významné tržní síly Zakázáno zneužívání vůči dodavatelům Jednání soustavné, jehož cílem nebo výsledkem je narušení soutěže na relevantním trhu Demonstrativní výčet zneužití: přílohy 1 až 5

5 Děkuji Vám za pozornost … michal.petr@compet.cz www.compet.cz


Stáhnout ppt "Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Ekonomická závislost Stálo 10 let čekání."

Podobné prezentace


Reklamy Google