Konverzace: Z čeho máte radost?. Kolja 3 Otázky a film.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Orientace ve městě.
Advertisements

Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Song Presentations. L12 nová slova Stupňování přídavných jmen viz: worksheet na webové stránce.
Konverzace: Popište situaci, ve které jste měl/měla štěstí.
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
Kolja 2 Otázky a film. Konverzace: Máte nějaký nový nábytek.
Jména a pády Put the nouns between slash marks into the appropriate case, as determined by the context. Vzor: Román se stal tím, čím v /minulost/ byla.
Chapter 5 vocabulary. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 3: my a já 1. Včera nám představil tu dívku.
Poslechneme píseň: Díky. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Vyhledávání dopravního spojení na internetu
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Slovosled Unscramble the following sentences. Vzor: nebudu bez ničemu rozumnět slovníku Bez slovníku ničemu nebudu rozumnět. *Taken from Lesson 12, pg.
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
KRAJINA V OKOLÍ MÉHO DOMOVA
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
Ten, ta, to II Fill in the blanks with the appropriate forms of ten. Vzor: Proč potřebuješ ___ knihy? Proč potřebuješ ty knihy? *Taken from Review Lesson.
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Správné pády I In the following sentences, put the nouns between slash marks into the correct case. Vzor: Přes naše rozdíly zůstanu /tvůj přítel/. Přes.
Kolja 9.
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST II
Proč je důležité studovat Principy
1 Roverský mikulášský víkend 2005 © Einstein, fotografie ©Nick.
Jak se cítím… A –hurá už jsem tady B – já to zvládnu C – proč zrovna já jsem vyvolený.
Konverzace: Který měsíc se vám líbí a proč?. Kolja 3 Otázky a film.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Pády a koncovky: Cases & Endings Adjust the words between slash marks to fit their contexts, using the appropriate case endings. Vzor: Co budeš dělat o.
Fonologie Cvičení číslo 5. Interview Kde jsi byl/byla včera? Co jsi dělal/dělala včera? Co budeš dělat dnes po hodině češtiny? Co budeš dělat zítra?
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Soutěž o nejhezčí prdelku světa Kandidátka č.1 Pánové, prosím začněte volit nejhezčí prdelku!
Vítejte, po delší době jsem vytvořil opět další verzi našich stránek. Doufám, že se Vám poněkud odlišný design webu bude líbit. Pokud ne, tak se stejně.
Books Online projekt v Knihovně Kroměřížska David Zapletal.
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
Unscramble & Translate Unscramble the following sentences and translate into English. Vzor: jít že domů psali nechtějí Psali, že nechtějí jít domů. They.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Song presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 6: se a si 1. Nepamatujeme __ každý obraz.
Se a si: Reflexive Pronouns Insert se or si into the following sentences, if possible. Vzor: Povídali jsme ___ ještě několik minut. Povídali jsme si ještě.
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Vzpomínky spisovatele Oty Filipa V úterý 14. března 1939 večer, padal mokrý sníh, jak mi vyprávěl otec Bohumil, přiběhl pan Wurzel jen v košili.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Song Presentation. RL10 nová slova Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
Varování! Licenční smlouva Vymazáním Copyright © Martin Šebela, 2007 se porušují autorská práva. Komix se nesmí nějak rozebírat či upravovat. Nesmí se.
Mini tisk Mini tisk skončil,ale přebral si ho se souhlasem:p.t.s,met,.Šéfem je teď ondrattt s dvěma pomocníky:Tomáš,Vojta.Tak vás prosíme přejte nám hodně.
Fonologie Cvičení číslo 1. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Dejte slovo do věty Rewrite the following sentences, replacing the underlined word with the word between slash marks. Remember to use the correct case.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (7. – 12. úloha) VII. označení digitálního učebního materiálu:
Kvadratické rovnice 1) Vypočítejte rovnici: 3x 2 – 4x + 1 = – a = 3 b = -4 c = 1 Pokračovat.
Nová slova: Lekce 8 Fill in the blanks with the vocabulary words from Lesson 8 of Contemporary Czech by Michael Heim.
Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Verbs of Motion Fill in the blanks using the appropriate form of either motion verb given. Vzor: Tak malý Ivan už ___? Tak malý Ivan už chodí?
Zkuste říct Hudba:Michal Tučný Chtěl bych být medvídkem.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. Dikt át L6 ex4 1. Rád ____ rozhlas.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Eportfolio otázka 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Eportfolio otázka 7. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Declension Practice II In the following sentences, translate the word in parentheses into Czech. Use the appropriate case. Vzor: Mnoho lidí nerozumí modernímu.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L4 z webové stránky Napíšeme na tabuli!
Declension Practice Insert the words in parentheses into the following sentences, using the correct case. Vzor: Ten antikvariát musí být kdesi na hlavním.
Všechen Fill in the blanks with the appropriate form of všechen, using the correct number, gender, and case. Vzor: Já vím ___, co víš ty. Já vím všechno,
Konverzace Co jsi dělal/dělala ve sněhu?. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková VÁNOCE Štědrý večer 24.prosince.
Čím chci být, až vyrostu Jonáš Dej.
K PŘIVÍTÁNÍ V DOSPĚLOSTI RYCHLOKURZ JAKO DÁREK
Transkript prezentace:

Konverzace: Z čeho máte radost?

Kolja 3 Otázky a film

Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

Song Presentations Last names Le-Z

RL 6: nová slova

L10 ex a na webové stránce

L10 ex9: Dejte slovo do věty 1. Doufám tedy, že to řekneš muži. /průvodce/

L10 ex9: Dejte slovo do věty 1. Doufám tedy, že to řekneš průvodci. 2. Bohužel se takové případy málokdy opakují. /příležitost/

L10 ex9: Dejte slovo do věty 1. Doufám tedy, že to řekneš průvodci. 2. Bohužel se takové příležitosti málokdy opakují. 3. Jedna část všech antikvariátů je pro hochy a dívky. /knihkupectví/

L10 ex9: Dejte slovo do věty 1. Doufám tedy, že to řekneš průvodci. 2. Bohužel se takové příležitosti málokdy opakují. 3. Jedna část všech knihkupectví je pro hochy a dívky. 4. O takové lidi se vůbec nezajímám. /kolega/

L10 ex9: Dejte slovo do věty 4. O takové kolegy se vůbec nezajímám. 5. Jak se vám líbila přednáška o renezanční vědě? /umění/

L10 ex9: Dejte slovo do věty 4. O takové kolegy se vůbec nezajímám. 5. Jak se vám líbila přednáška o renezančním umění? 6. Mluvil zase cely večer o svých potížích? /zkušenost/

L10 ex9: Dejte slovo do věty 4. O takové kolegy se vůbec nezajímám. 5. Jak se vám líbila přednáška o renezančním umění? 6. Mluvil zase cely večer o svých zkušenostech? 7. Prý to trvá až do listopadu, tj. ještě dlouho. /říjen/

L10 ex9: Dejte slovo do věty 7. Prý to trvá až do října, tj. ještě dlouho. 8. Kterou část opakujete? /lekce/

L10 ex9: Dejte slovo do věty 7. Prý to trvá až do října, tj. ještě dlouho. 8. Kterou lekci opakujete? 9. Pravdě to bohužel neodpovídá. /skutečnost/

L10 ex9: Dejte slovo do věty 7. Prý to trvá až do října, tj. ještě dlouho. 8. Kterou lekci opakujete? 9. Skutečnosti to bohužel neodpovídá. 10. Poslechni, pamatuješ si přesně, kdy vyšel na most. /náměstí/

L10 ex9: Dejte slovo do věty 7. Prý to trvá až do října, tj. ještě dlouho. 8. Kterou lekci opakujete? 9. Skutečnosti to bohužel neodpovídá. 10. Poslechni, pamatuješ si přesně, kdy vyšel na náměstí. 11. Jsem si úplně jist, že jsem to dal Vaškovi. /Honza/

L10 ex9: Dejte slovo do věty 11. Jsem si úplně jist, že jsem to dal Honzovi. 12. Mezi pokrokovými zeměmi celého světa má být solidarita. /společnost/

L10 ex9: Dejte slovo do věty 11. Jsem si úplně jist, že jsem to dal Honzovi. 12. Mezi pokrokovými společnostmi celého světa má být solidarita. 13. Ty jsi moje štěstí. /radost/

L10 ex9: Dejte slovo do věty 11. Jsem si úplně jist, že jsem to dal Honzovi. 12. Mezi pokrokovými společnostmi celého světa má být solidarita. 13. Ty jsi moje radost. 14. Naštěstí pro mě na nádraží přijel průvodce, a tak jsem k nim nemusel jet autobusem. /tedy/

L10 ex9: Dejte slovo do věty 14. Naštěstí pro mě na nádraží přijel průvodce, tedy jsem k nim nemusel jet autobusem. 15. Kolik má ve svém románě hrdinek? /hrdina/

L10 ex9: Dejte slovo do věty 14. Naštěstí pro mě na nádraží přijel průvodce, tedy jsem k nim nemusel jet autobusem. 15. Kolik má ve svém románě hrdinů?