Na výrobě našeho „Koše snů“ jsme pracovali 2 týdny. Je vyroben z vlnitého papíru, polepen novinami a sešitý lýkem.Slouží ke tříděníodpadu: papír,plasty,baterie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třídění odpadu na naší škole
Advertisements

TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Školní parlament. ČLENOVÉ ŠP žáci tříd, z každé třídy hlavní parlamenťák a jeho zástupce v letošním školním roce nás je 28 SETKÁVÁME SE 1 x za.
Systém nakládání s odpady
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Byl to týden plný zajímavých události,ne jen ze života Modré ústřice ale taky ze života Růžového šneka. Po roce se opět konal skvělý seminář v Divišově.
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
Logo.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
Koš snů- domácnost Jednotlivé části jsou vyklápěcí – snadná výměna pytlů na odpad. Odpad se vhazuje výklopnými dvířky. Uvnitř jednotlivých částí by měly.
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Učebnice str ročník TĚŽEBNÍ PRŮMYSL
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
Věděli jste, že......na výrobu 1 tuny papíru je potřeba 2,2 tuny kmenů stromů? Jedna česká domácnost spotřebuje ročně kolem 70 kilogramů papíru.
PRÁCE S GIMPEM. Úvod PRVNÍ HODINU NÁS NÁŠ PAN UČITEL MGR. ALEŠ SEKAL SEZNAMOVAL SE SOUTĚŽÍ. ROZDAL NÁM PAPÍRY A MĚLI JSME NAKRESLIT NÁŠ NÁVRH NA TÉMA.
RODINNÉ A MATEŘSKÉ CENTRUM VSETÍN, občanské sdružení SLUNÍČKO
Co jste na předchozích obrázcích viděli? KRAJINU LES STROMY.
Sběr nápojových kartonů Pokud se ve vaší obci nápojové kartony sbírají, odhazujte je do kontejnerů nebo pytlů označených touto oranžovou nálepkou.
Výroba a recyklace papíru
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
1 V1 4. Seminář 2009/ Region a regionální vědy 1 4.
Jeníček a Mařenka Třídění Odpadu. Žili, byli Jeníček a Mařenka v jednom činžovním domě, kdesi za sedmero horami a sedmero řekami.
VY_32_INOVACE_06_ Český jazyk – čtení 2.ročník ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření.
PROJEKT ZVLÁDNEME TO ČÁST CHODÍCÍ LIDÉ I. ZŠ ŠTÍTINA 5. TŘÍDA.
Zimní olympijské hry 2010 Vancouver.
DEN ZEMĚ TEST.
Jaké bylo naše 1.pololetí ? ZŠ Hudcova, t ř ída 6.B.
Jak třídíme v naší škole? V naší škole třídíme:  papír  plast  sklo  bioodpad  baterie  drobný elektroodpad.
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
CESTA PAPÍRU Recyklace. Doma  Já, Nikol a Olča jsme si vyrobily papírového panáčka Žoseffu.  Po nějakém čase se Žoseffa stala nepotřebnou, a tak stala.
LÁTKY A TĚLESA.
Adriana Holková, Barbora Možíšová a Adéla Literáková
ZŠ Nová Ves Soutěžní družstvo: hoši
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Problematika využití papírových obalů Lukáš Lehovec TTZO 2007/2008.
Vyhodnocení 3. ročníku soutěže škol ve sběru druhotných surovin s AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o.
Odmalička mám ráda dorty, a tak jsem se je naučila péct. Toto je mé první velké dílo (1995)
PAPÍR Jak a proč třídit PAPÍR Mgr. Lukáš Kučera Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_15.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
LÍBILA BY SE VÁM NAŠE ZEMĚ V TÉTO PODOBĚ?!
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Žákovský parlament – I. stupeň
Kapitolka o čase pro žáky 4. ročníku ZŠ.
SPORTOVNÍ DĚTSKÝ DEN & „HOVORČOVICKÁ MÍLE“
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_10
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor: Mgr. Iveta Váňová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Den Země 3.A – 25. dubna.
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
EKOŠKOLA.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Julie Kadlecová ZŠ a MŠ Ludgeřovice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA TURNOV TŘÍDA 8.C
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

Na výrobě našeho „Koše snů“ jsme pracovali 2 týdny. Je vyroben z vlnitého papíru, polepen novinami a sešitý lýkem.Slouží ke tříděníodpadu: papír,plasty,baterie. Odpad se hází rourou dané barvy, padá dovnitř do plastových pytlů,které lze spodem odebrat a vyměnit za nové. Za holky z 8.B Markéta Jakšová a Markéta Žídková

Skvělý nápad na náš „Koš snů“ měl Patrik. Představa stromu se nám z ekologického hlediska velmi zalíbila. Koš je vyroben z vlnitého papíru. Nejsložitější byla výroba okének, kterými se hází tříděný odpad. Okénka mají zevnitř zasazeny rámečky, do kterých se zasouvají jiné rámečky a do těch jsou upevněny plastové pytle, které se dají po naplnění vyměnit. Do našeho koše lze házet 4 druhy odpadu: plasty, papír, baterie a sklo. Za kluky z 8.B Patrik Mrovec, Lukáš Hartmann a Petr Ullrich

Představa o materiálu našeho „Koše snů“ byla jasná hned – věděli jsme, že bude ze dřeva. Vedení se ujal Martin a všem začal rozdělovat práci. Až později nás napadlo, že by koš mohl mít kolečka, aby byl lehce přemístitelný. Práce se dřevem byla náročná - ne všechno vycházelo tak, jak jsme si představovali. Každý měl o vzhledu koše jinou představu a přesto, že jsme na výrobu koše byli jenom tři, tak jsme se u toho stihli i pořádně pohádat. Nakonec vyhrál Vaškův návrh dát koši veselé barvy a udělat jej jako vzpomínku na 60. léta (dobu Hippies). A tak se taky stalo! Za kluky z 9.B Václav Khýr, Martin Dostál a Aleš Folta

Za žáky ZŠ a MŠ Kobeřice Prezentaci zpracoval Aleš Folta (9.B)