* Studio Columbia Pictures zaplatilo Danu Brownovi 6 milionů dolarů za práva na natočení filmu * Natačení začalo v květnu 2005 a trvalo necelý rok * V.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARRY POTTER.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Německo září – 4. října.
Autor: Tomáš Vohradník. Vybrané dílo: Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code) autor: Dan Brown rok vydání: 2003.
Jak to všechno začalo H.R.Giger a vetřelec
Jak jsme točili na „KOMPOST“ Pozn: KOMPOST = COMP-OST, multimediální soutěž.
VY_32_INOVACE_CJK43060BED Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
LIGHTHOUSE ENGLISH LIBRARY. CO V ANGLICKÉ KNIHOVNĚ NAJDETE? Čeká na vás už přes 40 knížek různých žánrů (dobrodružné, krimi, napínavé, pohádky, sci-fi).
Steven Spielberg Jiljí Horký 6.A.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
Žhavé Pero !Tyto noviny jsou pouze pro MK! 1 Číslo Žhavé Pero !Tyto noviny jsou pouze pro MK! 1 Číslo.
Leonardo da Vinci.
Jmenuji se Michaela Petrová
Robert Pattinson. Osobní údaje: Jméno: Robert Thomas Pattinson Přezdívka: Rob Datum narození: 13.květen 1986 (23let) Místo narození: Londýn, Spojené království.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
 Narodil se v Indianě  Pocházel z 9 sourozenců  Propagoval pop a taneční soul  Zemřel v Kalifornii.
Americký autor science fiction a fantasy Hlavními tématy jeho tvorby jsou tajemství, dobrodružství a konspirace *22.června 1964, Exeter, New Hampshire,
AHOJ! CHTĚL BYCH SE VÁM PŘEDSTAVIT…
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou B. Brechta…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Grand canyon Lukáš Nečas
napsala Stephenie Meyerová
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/15/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
Arabsko – izraelský konflikt 1. část
Vznik středověkých univerzit
Šifra mistra Leonarda Postavy a místa
Šifra mistra Leonarda Jak to celé bylo a co do této chvíle víme.
Klára Motlíčková, KVARTA
Igor Dostal
VY_32_INOVACE_CJK42660BED Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Georg Simon Ohm Narodil se 16. března 1789 Zemřel 7. července 1854
Sourozenci Čapkovi.
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Epsilon 2.B. * Kniha je rozdělena na několik částí * Tyto části vedou k objevení dokumentů o královském původu Ježíše Krista – sangreal, či svatý grál.
Zdeněk Miler ( – ) autor: Kateřina Marková.
Pán prstenů je skvělá fantasy, která uchvátí nejen děti ale díky své propracovanosti se zalíbí i velkému počtu dospělých. Podle této skvělé knihy bylo.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
dobrodružný román s prvky fantazie amerického spisovatele Dana Browna skupina Epsilon 2.B.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Daniel Keyes životopis, výklad románu.
Carlo Goldoni Anna Bartošová, C1B
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Leo Rosten životopis, charakteristika.
Leonardo da Vinci Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Leonardo da Vinci Louvre, Ambois, Clos Lucé. Leonardo da Vinci renesanční osobnost narozen r ve vesnici Anchiani u města Vinci u Florencie v Itálii.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Radek John – život a dílo
John Ronald Reuel Tolkien
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Ludvík Blažek Petra Kadlecová Petra Kačírková
2. Sentimentalismus a preromantismus
Veronika Zvoníčková 9.B. Životopis Vynálezy
* = americký spisovatel thrillerů. Uhádneš stát narození tohoto slavného spisovatele ? Tento stát je 9. stát Unie, k níž se připojil 21.června.
Joanne Rowlingová (31. července 1965, Yate).
10.července – 31.října srpna 1940 – 16.května 1941
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Zdeňka Šupková Název šablonyIII/2.
ZeměpisFilmyČeský jazykHudba
Michał Żebrowski (herec).
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_15 Český jazyk a literatura – Příběh, který nikdy.
Alois Jirásek „Lehká věc je mlčeti, když člověk nic neví.“
Postmodernismus. Postmodernismus  Vzniká v letech 20. století  Rezignuje na tzv. moderní umění, odmítá avantgardu, revoluci v umění  Chce.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Světová literatura pro.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Vánoční příběh ve výtvarném umění
Hans Zimmer   Monika Kupková.
AHOJ! CHTĚL BYCH SE VÁM PŘEDSTAVIT…
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Hana Klimíčková
Transkript prezentace:

* Studio Columbia Pictures zaplatilo Danu Brownovi 6 milionů dolarů za práva na natočení filmu * Natačení začalo v květnu 2005 a trvalo necelý rok * V režii Rona Howarda ztvárnili hlavní role Tom Hanks, Audrey Tautou a Jean Reno 2.B Epsilon

* Robert Langdon – Tom Hanks * Sophie Neveu – Audrey Tautou * Sir Leigh Teabing – Ian McKellen * Bezu Fache – Jean Reno * Bishop Aringarosa – Alfred Molina * Silas – Paul Bettany 2.B Epsilon

*9. července 1956 v Concord Californii v USA Vlastník dvou oscarů za herecký výkon ve filmech Forest Gump a Philadelphia Robert Langdon: - Profesor náboženské ikonologie a symbolologie na Harvardově univerzitě,Velmi uznávaný americký symbolog 2.B Epsilon

*9. srpna 1976 v Beaumont, Puy-de- Dôme ve Francii Ztrvárnila roli Amélie Poulain ve filmu Amélie z Montmartu Sophie Neveu: -Hlavní hrdinka spolupracující s Robertem Langdonem,žijící potomek ježíse krysta,mladá,chytrá,krásná 2.B Epsilon

*25. května 1939 v Burnley v Anglii Nominován na Oscara ve filmu Pán Prstenů, kde ztvárnil roli Gandalfa Sir Leight Teabing: - historik spolupracující se Sophií a Robertem,zbohatlík,snaží se celý život najít svatý grál 2.B Epsilon

* *30.července 1948 v Casablance v Maroku * Ve filmech: Francouzský polibek, Mission: Impossible, Návštěvníci, Purpurové řeky a Ružový panter Bezu Fache: - šéf policie, která pracuje na vyšetřování vraždy 2.B Epsilon

* *24. května 1953 v Londýně * Dr. Octopus ve filmu Spider-Man 2 Bishop Aringarosa: - kněz v klášteře Opus Dei,hlavni představitel,velmi bohatý muž 2.B Epsilon

* *27. května 1971 v Anglickém Londýně * Ve filmech: Iron Man, Příběh rytíře, The Avengers Silas: - fanatický a šílený kněz pracující pro Opus Dei,pomáhá aringarasovi a tajemné postavě učitele(robertův přítel) 2.B Epsilon

* Kniha je o příběhu a napětí * Ve filmu se dost často nevyskytují určité scény z knihy a občas se soustředí na nepodstatnou část děje 2.B Epsilon

* Podle našeho názoru má film i kniha něco do sebe.Příběh v knize je velmi rozvinutý a dobře popisovaný,což filmu chybí.Ve filmu je vynecháno spoustu okamžiků,které dělají knihu více poutavější.Naproti tomu u filmu se více vžijete do děje díky jemu napjatému zobrazení scén.Bohužel ve filmu chybí to kouzlo luštění hádanek jako v knize kdy jste o tom mohli přemýšlet jak to asi je než to autor dále v knize popsal.Dále se dá říct, že kdo nečetl knihu se může ve filmu občas ztrácet a ani se nedozví moc detailů o jednotlivých postavách. 2.B Epsilon

* * * * * * Kniha: The Da Vinci Code - Dan Brown * Film: The Da Vince – Ron Howard 2.B Epsilon