Elektronické VŠKP na FAST VUT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Amadeus – modul Dárci - změny za rok 2013.
Advertisements

Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Myšlenka Digitální knihovny e-VŠKP
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
1 Repozitář MU Mgr. Michal Petr Odbor pro akademické kvalifikace a kvalitu
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Elektronizace agend nejen ve státní správě
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP Olomouc, SDRUK, IT Zpřístupňování eVŠKP současný stav a záměry.
Zkvalitnění elektronických služeb Univerzitní knihovny ZČU PhDr.Miloslava Faitová Tematický okruh: E/a.
Diagramy případů užití.
Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS.
E-VŠKP v roce 2006 na Přírodovědecké fakultě UK v Praze Na PřF UK se řeší problematika e-VŠKP v rámci rozvojového projektu UK na rok 2006 „Archivace a.
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Praha Jan Mach Vysoká škola ekonomická v Praze Příprava Národního registru VŠKP a Národního úložiště šedé literatury Ing. Jan Mach
Návrh workflow a tvorba předpisů pro eVŠKP na AMU Iva Horová
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Asociace knihoven vysokých škol ČR výroční konference.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
INSPIRE Metadata Štěpán Kafka. Draft Implementing Rules Profil pro vyhledávání Obsah/vyhledávání (směrnice INSPIRE) a)Souhlas prostorových dat s implementačními.
Jak používat systém Kramerius Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 32. seminář knihovníků muzeí a galerií při AMG Plzeň.
Statistický modul EZproxy a další aktuální vývoj MULTIDATA Praha Mgr. Petr Novák Bibliotheca academica 2009, 3.listopadu 2009, UTB Zlín.
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
FOTOARCHIV ČGS Pavel Bokr Tamara Sidorinová geology
Export výkazů v XML RNDr. Pavel Milička Skalský Dvůr
Studijní IS a publikační činnost Jitka Brandejsová 8. října 2014 Fakulta informatiky Masarykovy univerzity.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Informace pro předsednictvo RVŠ Praha,
Struktura personální směrnice
Metainformační systém založený na XML Autor: Josef Mikloš Vedoucí práce: Ing. Jan Růžička, Ph.D. V/2004.
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
Zpřístupňování eVŠKP Masarykovy univerzity seminář 22.listopadu 2006 Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Jitka Brandejsová,
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Walter Schorge Archa – Open Source archivní informační systém v NTM Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě
Metainformační systém METIS na krajských úřadech ČR Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Praktické.
Schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze EVSKP-MS Práva, licence, přístup … Jan Mach Vysoká škola ekonomická.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
Požadavky na další funkce systému ePUSA verze 2.0 Projektová dokumentace.
Praktické zkušenosti s naplňováním směrnice rektora o závěrečných pracích na Ostravské univerzitě v Ostravě Mgr. Jarmila Krkošková Bc. Šárka Kostecká Univerzitní.
1 Dspace na AMU – Ostrava 2012 AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU Jakub Ivanov PhDr. Iva Horová.
Ing. Michal Unzeitig ARTIO s.r.o..  Co je Museo24  Vize a cíle  Role společnosti ARTIO  Technické řešení –CIDOC CRM –Sémantický web Obsah.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
Systém pro podporu komunitního plánování
Národní úložiště šedé literatury (NÚŠL) informace o projektu SKIP Klub vysokoškolských knihoven AMU, Iva Horová.
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
Datovýsklad Datový sklad V budoucích službách státního archivu.
Projekt Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na Univerzitě Karlově v Praze Mgr. Eva Březinová Brno,
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
VŠKP na Ostravské univerzitě Šárka Kostecká Brno,
ESTUP – Elektronické studentské práce na VŠE, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven eSTUP elektronické studentské práce.
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
Popis systému DBMAN (KEVIS). Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním.
Tomáš Režňák 5. dubna 2005 webmasterské setkání v rámci konference ISSS Centrum dopravního výzkumu Brno Intranet jako pomocník webmastera.
EVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita.
Univerzitní informační systém II., Lednice 2003 Podpora stipendií ve studijní administrativě Tomáš Majer
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
CPVŠK 2005, , Praha Suchdol Návrh národního souboru metadat pro popis e-VŠKP Specifikace metadat Eva BRATKOVÁ, ÚISK FF UK v Praze
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
as4u advanced system for you
Elektronické žádosti na studijní oddělení
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
Postup oprav v případě chybně uveřejněných smluv v registru smluv
Možnosti spolupráce: e-VŠKP v rámci systému šedé literatury
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Ústřední knihovna FSS MU
Celoživotní vzdělávání z pohledu UIS
Transkript prezentace:

Elektronické VŠKP na FAST VUT Gabriela Opletalová KIC FAST Miloš Trávníček CVIS VUT

Aktuální situace vytvoření interních směrnic pro licenční smlouvy (FAST) Pokyn děkana FAST č. 6/2004 o „Zveřejňování VŠKP na základě uzavřených licenčních smluv“ Pokyn děkana FAST č. 7/2004 „Evidence a archivace VŠKP"

Formulář pro vkládání e-VŠKP Nejvhodnějším kandidátem je jazyk XML (Příklady: Povinné položky: „Autor VŠKP", „Název VŠKP", „Abstrakt VŠKP" (nepovinný) Důležitost syntaxe při vyplňování formuláře (Příklady: Názvev a vedlejší podnázvy odděleny " : ". Jméno autora ve tvaru "Příjmení,_Křestní jméno)

Důležitá povinná metadata též „Předmětový popis VŠKP" (klíčová slova v ČJ i AJ), naproti tomu „Systematický popis VŠKP" (MDT, DDT ...) Metadata „Formát VŠKP", prozatím nepovinný - v současnosti nejsou vyhraněné poadavky. Nejvhodnější kandidát - formát PDF

Portál VUT Autentizace a autorizace uživatelů Slouží jako intranet/extranet VUT Portálová technologie -> snadné přidávání dalších tématických částí Vývoj aplikace pro vkládání kvalifikačních prací s pracovním názvem Banka diplomových prací Nasazena testovací verze

Různé typy přístupů k aplikaci - studenti, zaměstnanci, externí návštěvníci Portálu Podle profilu uživatelů možnost vkládání, prohlížení a editace prací Zabezpečený přístup (LDAP, SSL)

Koncepce rozvoje současná představa e-VŠKP v informačním systému VUT možnost omezení tisku či kopírování na digitální nosiče atd. Výstup z uložených prací pro KS Aleph dořešení autorizace uživatelů - vkládat mohou pouze uživatelé s podepsanou licenční smlouvou Optimalizace vyhledávání a fulltextové vyhledávání v různých VŠKP