Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INSPIRE Metadata Štěpán Kafka. Draft Implementing Rules Profil pro vyhledávání Obsah/vyhledávání (směrnice INSPIRE) a)Souhlas prostorových dat s implementačními.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INSPIRE Metadata Štěpán Kafka. Draft Implementing Rules Profil pro vyhledávání Obsah/vyhledávání (směrnice INSPIRE) a)Souhlas prostorových dat s implementačními."— Transkript prezentace:

1 INSPIRE Metadata Štěpán Kafka

2 Draft Implementing Rules Profil pro vyhledávání Obsah/vyhledávání (směrnice INSPIRE) a)Souhlas prostorových dat s implementačními pravidly, b)podmínky přístupu a užití dat a služeb, případně odpovídající poplatky, c)kvalitu a platnost prostorových dat, d)veřejné orgány zodpovědné za zřízení, údržbu a distribuci prostorových dat a služeb, e)omezení veřejného přístupu a důvody pro toto omezení. Definice položek nezávisle na standardech Úrovně 1.Základní a nejdůležitější popis – při prvním dotazu 2.Další údaje důležité pro další použití dat

3 Standardy Data –ISO 19115-2 –Dublin Core Služby –ISO 19119 + profil pro CSW ! Výměnný formát –(ISO 19139 / 19119) Výměna metadat –Výměna souborů –Webové služby: OGC CS-W profil ISO 19115/19119/(19139)

4 Katalogová služba katalog WMS 1 WMS 2 WFS Data katalog

5 OGC Catalogue Service 2.0.1/ 2 CS-W Dublin Core FGDCISO19115/19119 Dotazy – CQL / OGC Filter Odpověď – XML pouzdro

6 Vyhledávací služby

7 Naše úloha … Porozumět standardu Připomínky – do 31.3.2007 ! Národní profil ? – rozšíření ?, specifika ? Národní legislativa Vytvoření metadat Vytvoření služeb (CS-W) Národní portál (y) ?


Stáhnout ppt "INSPIRE Metadata Štěpán Kafka. Draft Implementing Rules Profil pro vyhledávání Obsah/vyhledávání (směrnice INSPIRE) a)Souhlas prostorových dat s implementačními."

Podobné prezentace


Reklamy Google