Obnova vozového parku v České republice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Advertisements

Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Aktuální problematika AutoSAP a SDA Aktuální problematika AutoSAP a SDA ve vazbě na MD ČR Ing. Pavel Juříček, viceprezident Sdružení automobilového průmyslu.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
(podpora ekologicko energeticky efektivních vozidel a zlepšení bezpečnosti vozového parku silničního provozu v České republice) Strategie obnovy vozového.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Legislativa a životní prostředí Předkládá: Řídící tým „Legislativa a životní prostředí“ ve složení:
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
1 Směry hlavních činností Sdružení AP Ing. Martin Jahn prezident Sdružení AP.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Technologické platformy a dopravní výzkum
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Aktuální bariéry sociálního partnerství škol a zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský ředitel sekce RLZ a regionálních.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
První registrace nových osobních automobilů v zemích EU + EFTA za období 1990 až 2014 (z ) První registrace nových osobních automobilů Kontakt,
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Brno, 2. června Sdružení automobilového průmyslu Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Strategická.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
Společné zasedání Rad ředitelů ZAP SR a Sdružení AP „Postavení automobilového průmyslu v ČR a aktuální problematika jeho firem“ Ing. Pavel Juříček, Ph.D.
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu Praha, Ing.
Jak pokračovat v oblasti podpory vzdělávání Předkladatel: sekretariát Sdružení automobilového průmyslu Jednání pracovní skupiny pro vzdělávání, Brno, 3.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Au tomobilov ý průmysl v ČR Souhrnné výsledky za rok 2010 Ing. Martin Jahn, prezident AutoSAP Zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 2. června.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Návrhy Ministerstva průmyslu a obchodu a zaměstnavatelů pro zlepšení pozice a kvality výstupů odborného školství.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Mobilový průmysl v ČR Automobilový průmysl v ČR Souhrnné výsledky za rok 2009 Ing. Martin Jahn, prezident Sdružení AP SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Úhrada 75 % způsobilých výdajů za řešení I. etapy ve výši ,- Kč byla ze strany MPO ČR provedena. Ze strany MPSV ČR byla dne 2. března.
Rada ředitelů AutoSAP Základní informace Počet zapojených firem: 19 Počet proškolených zaměstnanců: 1418 Rozpočet: Kč z Operačního.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha Pohled hospodářských a sociálních.
IPN Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro udržení konkurenceschopnosti ČR Kašperské.
Nástroje daňových úlev
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Transkript prezentace:

Obnova vozového parku v České republice Podpora hospodárných a bezpečných vozů Předkladatelé návrhu: Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP - AIA) Svaz dovozců automobilů (SDA - CIA) Evropská asociace výrobců automobilů (ACEA)

Úvod Již v roce 2005 Evropská komise přijala směrnici stanovující pravidla pro obnovu vozového parku. V roce 2007 vyzvala Evropská komise členské státy, aby tyto úpravy zavedly do svých daňových reforem. V dubnu letošního roku Evropská komise prezentovala konkrétní návrhy podpory vozů šetrných k životnímu prostředí a zejména elektromobilů. Sdružení automobilového průmyslu musí být zapojeno do přípravy legislativy v ČR a proto ve spolupráci se Svazem dovozců automobilů zpracovalo základní teze k diskuzi o obnově vozového parku v ČR.

Možnosti modelu (kritéria vs nástroje) pro ČR  Motivační podpora hospodárných a bezpečných automobilů  Silniční daň pro všechny  Technické podmínky pro schvalování vozidel  Omezení vjezdu vozidel do center měst  Registrační poplatky Výkon Objem  Váha Emise Stáří vozidla Bezpečnost vozidla Navázání kritérií na nástroje

Motivační podpora hospodárných a bezpečných vozů Příklad: Bonus / malus dle limitů CO2 nastavení dle zařazení do skupin . x xyz Definice hospodárného a bezpečného automobilu splňuje platnou emisní normu pro nová vozidla EURO je vybaven systémem ABS a airbagem řidiče a spolujezdce plní limity dle nastavení systému „malus“ – „bonus“

Další kroky 1/ projednání bodů na expertní skupině Ministerstva průmyslu a obchodu 22. června 2010 2/ iniciování vzniku meziresortní pracovní skupiny (účast ministerstev životního prostředí, financí, vnitra, průmyslu a obchodu, dopravy) 3/ zapojení Sdružení automobilového průmyslu do přípravy legislativy spojené s obnovou vozového parku v ČR

Projekty pro podporu rozvoje vzdělávání v technických oborech Navazuje na projekt „IQ Auto“. Cílem projektu je další vzdělávání pedagogů (zapojení 300 učitelů z 215 škol všech krajů ČR) prostřednictvím organizování 160 odborných seminářů a 150 odborných praxí učitelů ve firmách. Sdružení AP spolupracuje s předkladatelem dle jeho požadavků. Další informace o tomto projektu jsou samostatným bodem programu dnešního zasedání Rady ředitelů.

Projekty pro podporu rozvoje vzdělávání v technických oborech Portál „AUTA NÁS BAVÍ“ má za cíl populární formou a při využití internetu informovat o aktuálních podmínkách a možnostech studia na školách technického směru v daném regionu.

Projekty pro podporu rozvoje vzdělávání v technických oborech Pokračování portálu AUTA NÁS BAVÍ v roce 2010/2011 A] aktualizace portálu  informační aktuálnost a atraktivita  vizuální atraktivita B] komunikace portálu 1. vlna – „Start“ 2. vlna – „Kulminace“ zapojení členských firem

Projekty pro podporu rozvoje vzdělávání v technických oborech Sdružení AP předložilo v únoru projekt „AUTOADAPT“. Týká se zvýšení konkurenceschopnosti autoprůmyslu prostřednictvím dalšího profesního vzdělávání zaměstnanců. Při hodnocení projektů se setkáváme s tím, že projekty, kde figuruje automobilový průmysl (ale i jiné průmyslové obory) jsou hodnotícími či výběrovými komisemi ministerstev „hodnoceny“ tak, že „automobilový průmysl prostředky z fondů nepotřebuje, neboť má dostatek vlastních zdrojů ....“.

Podpora vzdělávání v technických oborech Podpora vzdělávání v technických oborech? Struktura programů vyšších odborných škol

Podpora vzdělávání v technických oborech Podpora vzdělávání v technických oborech? Struktura programů vyšších odborných škol Co jsme udělali? 1. Dopis členů akreditační komise – zástupců zaměstnavatelů – ministryni školství s výzvou k osobnímu jednání o nedostatečné podpoře inovací technických oborů a o připravované reformě terciárního vzdělávání 2. Zástupci firem sdružení (ŠKODA AUTO, TPCA) prezentovali postoje zaměstnavatelů na semináři v Českých Budějovicích o formulování požadavků zaměstnavatelů na školy APEL NA MŠMT, ABY VÍCE PODPOROVALO TECHNICKÉ OBORY