Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 4.6.2014 Brno Blanka Cabáková Process & BPI Manager ve společnosti Edwards.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Představení komory, akce, projekty
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Centrum sdílených služeb GTS Brno cerven 2014 Roman Tesař.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Evropský sociální fond v ČR
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
Konkurenceschopnost ČR v rámci středoevropského regionu SpeedChain 13/11/2013 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek státního tajemníka pro evropské záležitosti.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Ruská federace x WTO a OECD
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Co jsme zač? skupina fajn lidí skupina lidí, kteří rádi mluví anglicky rádi objevujeme rozdíly mezi národy a mezi formami zemědělství rádi cestujeme rádi.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Ing. Eva Bartoňová, náměstkyně ministra, skupina finanční, právní a správy úřadu, MŠMT.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Ing. Dagmar Parmová. Kdo jsme? Asociace průvodců České republiky, r. s. 460 individuálních členů z celé ČR, 22 přidružených členů (právnické osoby) –
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Australia. A Wealth of Opportunities. Význam hornictví v Austrálii Rok aktivity Možnosti pro spolupráci Austrálie – Váš možný partner Jan Brejcha.
Setkání s řešiteli pro veřejnou zakázku
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Predikce trhu práce KOMPAS
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Budoucnost odborného školství
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Lidé, procesy, partnerství
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Změny na trhu práce?.
Lidé, procesy, partnerství
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 4.6.2014 Brno Blanka Cabáková Process & BPI Manager ve společnosti Edwards Services s.r.o Člen představenstva ABSL Česká Republika

ABSL Board of Directors ABSL President Ota Kulhánek, Accenture Vice President Rafal Drygala, Infosys BPO Executive Director Jonathan Appleton, PwC Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 4.června 2014

ABSL Board of Directors Adam Kiwalski Siemens Blanka Cabáková Edwards Services Jan Pokorný Gardner Denver Katka Benešová ACCA Tomáš Frkal Process Solutions Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 4.června 2014

Our Mission/Our Vision Posláním a vizí asociate ABSL v České Republice je vytvoření platformy podporující dialog a spolupráci v oblasti center sdílených služeb. Jsme advokáty sektoru ‘business services’, abychom svým členům a celému sektoru zaručili jeho dlouhodobý positvni rozvoj v rámci České Republiky. Naše vize je vytvořit ze sdílených služeb klíčovou oblast české ekonomiky. Z České republiky chceme vytvořit hlavní destinaci pro investice do sektoru sdílených služeb a v tomto perspektivnim odvětví zajistit zaměstanost pro občany České republiky. Tato snaha povede k posílení pozice České republiky na středoevropském i globálním trhu práce, a to zejména v oblasti kvalifikované práce vyžadující určitou úroveň vzdělání přímo uplatnitelného v praxi. Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 4.června 2014

Současní členové ABSL a jejich rozložení v České republice 35 členů představuje 10OOO zaměstnanců

Česká republika je ... 2. největším trhem ve střední a východní Evropě: více než 200 center a 50000 zaměstnanců Roste o 20% ročně, v závislosti na ABSL průzkumu Hodnocena jako 5 z 20 největších světových rozvíjejících se trzích v oblasti sdílených služeb Odvětví služeb představuje více než 1 miliardu USD, nebo 75% ročních vnitřních investic v České republice. Back Office Transakční zpracování mzdová arbitráž SLA KPI Pohyb vzhůru v hodnotovém řetězci Obchodní výsledky   a partnerství Inovace Hodnota pro zákazníka Analytika Obchodní postřehy Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 4.června 2014

úřady a oblasti zaměření Obchodní komory místní orgány Praha Brno / Jihomoravský region Ostrava / Moravsko-slezský region Hospodářská komora Česke republiky Americká obchodní komora CzechInvest AFI Britská obchodní komora ústřední orgány Ministerstvo obchodu a průmyslu Ministerstvo práce a sociálních věcí Ministerstvo školství Německá obchodni komora ……….. Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 4.června 2014

ABSL a spolupráce v oblasti školství Blanka Cabáková Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 4.června 2014

Setkání členů ABSL Česká republika a Ing. Stanislava Juránka 4. 4 Setkání členů ABSL Česká republika a Ing. Stanislava Juránka 4.4.2014 ve společnosti GTS.s.r.o (Roman Tesař, Stanislav Juránek, Blanka Cabákova, Jan Pokorný, Radek Zabloudil)

Spolupráce ABSL Česká republika se zástupci škol v Jihomoravském kraji Vzájemné setkávání se zástupci středních a vysokých škol se sektorem sdílených služeb a to zejména s ohledem na problematiku a perspektivy v Jihomoravském kraji. Posílení výuky jazyků zejména ve středním školstvi s cílem mit ročně několik tříd absolventů se znalostí jazyků na úrovni B2-C1 Německý-Anglický Francouzský-Anglický Španělský-Anglický Ruský-Anglický Zintenzivnění výuky zaměřené na komunikační dovednosti studentů v cizím jazyce. Specifická spolupráce s odbornými středními školami s cílem výchovy studnetů s jazykovýmí dovednostmi pro cetra sdílených služeb a to zejména pro následujíci obory. Péče o zákazníky Mezinárodní účetnictví Lidské zdroje Získávání a zadávání zakázek v oblasti nákupu-prodeje Podpora v oblasti informační technologie A další specifické odvětví Možnost zapojení center sdílených služeb do programů-praxí a praktických výchov absolventů. Společná propagace práce v centrech sdílených služeb jako perspektivního oboru pro uplatnění absolventů v JmK školství. Setkání se zástupci studentů ve spolupráci se studentskou organizaci AIESEC Brno / Praha. Momentálně zvažujeme vzájemné partnerství mezi ABSL CZ a AIESEC. Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 4.června 2014

Thank you. Association of Business Service Leaders in the Czech Republic Hvězdova 1734/2c 140 00 Prague 4 Czech Republic www.absl.cz Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 4.června 2014