Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Základní škola a mateřská škola Bečov nad Teplou
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Environmentální výchova pro základní školu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚJEZD U BRNA
Základní škola Rychvald okres Karviná příspěvková organizace Školní pracovní název ŠVP PŘÍLIV – PŘÍ roda LI dé V ěda Učebna pro výuku environmentální.
PT – obecná charakteristika
Cesta ke kvalitě v praxi
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
Role školního koordinátora EVVO
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Podpůrná a vyrovnávací opatření v inkluzivní škole
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Základní škola Mendelova Adresa: ulice Einsteinova 2871, Karviná - Hranice Na škole pracuje: 30 učitelů 3 vychovatelé ŠD 2 asistentky pedagogů 16.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Průřezová témata.
Základní škola Hlučín – Rovniny, okres Opava
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
ZŠ Příbor, Jičínská 486.
aktuální problémy současného světa
Trendy ve fyzikálním vzdělávání na základních školách a na gymnáziu Josef Janás Katedra fyziky PdF MU [ Současné trendy našeho základního a středního školství.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
PROJEKT ŠABLONY CZ.1.07/1.5.00/ Zpracovala: RNDr. Dagmar Fialová SŠP, Brno, Jílová 36g
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Září Školní řád  začátek vyučování  chování  omlouvání absencí (jednodenní nepřítomnost, vícedenní nepřítomnost  odhlašování obědů, provoz jídelny.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Rodičovská schůzka září 2017.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
Návrhy na Individuální projekty ostatní v rámci OP VK v gesci odboru předškolního, základního a základního.
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
CLIL v ČR a v zahraničí Content and Language Integrated Learning
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Konflikt, koření života
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚJEZD U BRNA
ŠANCE – před - po 1. výzvě Informační schůzka
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Školní vzdělávací program
Transkript prezentace:

Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní družina, školní klub, školní jídelna oficiální název: Základní škola T. G. Masaryka, Studénka, 2. května 500, okres Nový Jičín

Základní škola T. G. Masaryka, Studénka je zařazena do sítě škol podporujících zdraví (od roku 1993) orientuje se na environmentální výchovu a vzdělávání projekty: Tulipán Veselá škola Společně za vodou Krajina mého domova v roce 2003 jí byl udělen titul Ekoškola roku je členem klubu Ekologické výchovy, na období 2006 – 2009 propůjčen titul Škola udržitelného rozvoje

Náš ŠVP KLÍČ k dalšímu vzdělávání i k životu Nabízíme: v 1. ročníku výuka čtení genetickou metodou výuka angličtiny od 1. ročníku integrace předmětů- vlastivěda a přírodověda - hudební a výtvarná výchova - přírodovědné předměty na 2. stupni - výchova ke zdraví a občanská výchova výuka informatiky v 5. a 8. ročníku, ostatní ve volitelných předmětech zařazení průřezových témat samostatnými předměty – OSV v 5. a 7. ročníku, EVVO v 9. ročníku od 7. ročníku výuka německého jazyka

Vzdělávající se učitelé orientace DVPP na klíčové kompetence hlavní oblasti- osobnostně sociální výchova - čtením a psaním ke kritickému myšlení - týmová práce - komunikace - péče o žáky s individuálními vzdělávacími potřebami individuální vzdělávání a vzdělávání celé sborovny vzájemná výměna zkušeností – náslechové hodiny, metodické materiály

Naše další aktivity projekt NANEČISTO pro předškoláky a jejich rodiče adopce na dálku, při níž pečujeme o chlapce z Ugandy celoškolní projekty, žákovské konference žákovský parlament akce pro rodiče a veřejnost více podrobností na