GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Advertisements

SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambování masa
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování kuřete
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
ACCESS IMPORT TABULKY Z EXCELU- 04 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Statika Vazbové síly na nosníku 15
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
VY_32_INOVACE_10_GAS_586_Mel
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
MS OFFICE - WORD ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ Ing. Petr Hanáček
MS OFFICE - WORD ŠABLONY Ing. Petr Hanáček
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZASEDACÍ POŘÁDEK U TABULE
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, HLEDISKA PRO SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
EKONOMIKA Státní podnik Ing. Hana Kročová
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA KONKRÉTNÍCH DRUHŮ TABULÍ
EKONOMIKA OBCHODNÍ BANKY Ing. Renata Slaná
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA PROGRAMY A NÁSTROJE PRO PRÁCI S VEKTOROVOU GRAFIKOU 2 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
ŽIVNOSTENSKÉ PODNIKÁNÍ Ing. Hana Kročová EKONOMIKA
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
EXCEL ŘAZENÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Excel úpravy grafu, karta Návrh
ACCESS PŘÍKAZOVÉ TLAČÍTKO, CVIČENÍ 20 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
EKONOMIKA PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR Ing. Hana Kročová
Ing. Bohuslava Vitekerová
EKONOMIKA MAJETEK podniku Ing. Hana Kročová
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
MS OFFICE - WORD TEXTOVÉ EDITORY Ing. Petr Hanáček
charakteristika kovového inventáře
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
MS OFFICE - WORD VYTVOŘENÍ TABULKY Ing. Petr Hanáček
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE
ÚPRAVA TABULKY VE WORDU
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování pstruha
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY STOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ
Inventář na úseku obsluhy, charakteristika
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Chateabriand
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Fondue
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Kvíz Kvíz
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA MALUŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz Free Powerpoint Templates

Anotace. Materiál poukazuje na rozdělení inventáře při Anotace Materiál poukazuje na rozdělení inventáře při podávání pokrmů na úseku obsluhy. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka- barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova talíře, mísy, ostatní inventář Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina 15 -17 let Vazby na ostatní materiály je součástí Inventáře na úseku obsluhy

Inventář na podávání pokrmů - rozdělení Podle materiálu porcelánový kovový skleněný 2. Podle použití talíře mísy inventář na servis polévek ostatní inventář

Inventář na servis pokrmů Talíře rozdělujeme podle velikosti klubový (30 cm), největší talíř – základní, na stole zůstává po celou dobu stolování masový (24cm), slouží na servis hlavních chodů polévkový (22 cm), servis polévek

Inventář na servis pokrmů dezertní (19 cm), na servis studených a teplých předkrmů, moučníků, sýrů, ovoce moučníkový (17 cm), na servis studených dezertů pečivový (17 cm), při složitých snídaních, při slavnostním stolování pro manipulaci s pečivem máslový (8 cm), na snídaňové přílohy (med, máslo, džem)

Inventář na servis pokrmů Mísy slouží k servisu pokrmů, mohou mít různé tvary a velikosti (1-10 porcí), volíme podle druhu pokrmu, velikosti a počtu porcí běžné kulaté mísy - na pokrmy odpovídajícího tvaru, např. bifteky, větší kulaté mísy se používají na servis příloh při banketní obsluze.

Inventář na servis pokrmů oválné mísy: jedno i víceporcové, na servis masitých pokrmů, velké OM při banketní obsluze úzké a špičaté mísy: na servis ryb obdélníkové mísy: na výrobky studené kuchyně, předkrmy, cukrářské výrobky dělené mísy: na pokrmy s teplým obložením ploché kulaté mísy na nožce: dorty, dezerty

Inventář na podávání polévek šálek výlevový s jedním ouškem na přelévání polévek do talíře ( kovový, porcelánový) šálek vývarový – bujon šálek se dvěma uchy, vývar s vložkou lze vypít šálek na exotické polévky (želví, račí),podobný moka šálku (1dcl) mísa na polévku terina

Mezi ostatní inventář dále řadíme omáčníky 1-10 ti porcové kalíšky na vejce misky na kompoty (vyšší a užší) na saláty (nižší a širší) zapékací misky –gratinky (slouží na zapékání pokrmů) zapékací kelímky

POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 2001. ISBN 80-7168-752-9. SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 1. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1994. ISBN 80-04-26-586-3. ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., 1997. ISBN neuvedeno.