Dělnická 15, 405 02 Děčín VI Tel.: 412 535 942 www.dorado.cz Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI příspěvková organizace Dělnická.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu.
Průmyslová střední škola Letohrad
STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA TECHNICKÁ
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
Kariérové poradenství
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Workshop č. 1 (KA 5) pro kontaktní osoby základních škol zúčastněných v projektu „ROZVOJ TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DĚČÍNSKU“ s registračním číslem CZ.1.07/1.1.34/
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Organizační struktura
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Programátor CNC strojů
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
VOŠ, SPŠ automobilní a technická České Budějovice © 2011.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
„Okna technickým oborům dokořán“
Individuální projekt OP VVV
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Škola jako partner firmy
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Střední odborné vzdělávání a trh práce „odpověď na demografický vývoj“
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
PHmax ve středním vzdělávání
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Organizační struktura
Setkání kariérových poradců
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Kariérové poradenství a podnikavost
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Dělnická 15, 405 02 Děčín VI Tel.: 412 535 942 www.dorado.cz Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI příspěvková organizace Dělnická 15, 405 02 Děčín VI Tel.: 412 535 942 www.dorado.cz

14 oborů vzdělání (v oblasti dopravy, strojírenství, stavebnictví a služeb) 547 žáků (k 30.9.2011, současný stav 482 !!!) 97 zaměstnanců (56 pedagogických pracovníků) domov mládeže internát 2 školní jídelny dílenská školní loď zahraniční partnerská škola „Berufsbildende Schule Schönebeck“

Obory vzdělání Dělnická ul. s výučním listem (typ H) lodník – jedinečný v republice nástrojař (dotovaná třída) obráběč kovů (sponzoruje Karned Tools) strojní mechanik (Motivační program ÚK, sponzoruje Chart Ferox)) instalatér (Motivační program ÚK) klempíř zedník (Motivační program ÚK) Škola spolupracuje s 35 firmami různé velikosti dvouletá denní maturitní nástavba „Podnikání“

Obory vzdělání pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami odloučené pracoviště Křešice s výučním listem (typ E) zednické práce strojírenské práce (děti najdou uplatnění) klempířské práce ve stavebnictví malířské a natěračské práce stravovací a ubytovací služby pečovatelské služby

Nové obory vzdělání od 1.9.2013 23-45-L /01 Mechanik seřizovač s profilací na NC a CNC obráběcí stroje a CAD/CAM systémy (obor vzdělání s maturitní zkouškou typu L) od 1.9.2012 Zkrácené studium: (1,5 roku denního studia) Strojní mechanik Instalatér

Projekty EDINNA (školy vyučující lodní dopravu v EU) Rozvoj technického vzdělávání na Děčínsku (schválený vlastní projekt školy) UNIV 2 KRAJE (škola bude Centrem celoživotního učení od 1.9.2012) IQ INDUSTRY (propojení odborných učitelů strojírenských předmětů se zaměstnavateli) Jednotná závěrečná zkouška EU - peníze školám (tzv.“šablony“) Praxe – Sebevzdělání – Kvalifikace (vlastní projekt školy ve fázi podaného návrhu)

Rozvoj technického vzdělávání na Děčínsku Projekt je zaměřen na spolupráci školy se základními školami (15) a zaměstnavatelskou sférou (10) s cílem zvýšit uplatnění žáků na trhu práce a zvýšit jejich motivaci a povědomí o možnostech uplatnění v technických řemeslných oborech. Hlavním cílem je zlepšit komunikaci a spolupráci těchto právních subjektů tak, aby postupovali jednotně při působení na potencionální uchazeče i jejich zákonné zástupce. Rozpočet projektu celkem: 10 000 000,- Kč Doba trvání projektu: 1.1.2012 – 31.8.2014

Rozvoj technického vzdělávání na Děčínsku (výstup pro základní školy) Podpora a motivace žáků ZŠ ke vzdělávání v technických oborech: praktická výuka dílen žáků 8. a 9. ročníků ZŠ v prostorách SŠ. Žáci ZŠ se seznámí se školou žadatele, s jeho technickým zázemím a vybavením. K dispozici budou mít metodika, který je společně s jejich vlastním vyučujícím povede při vzdělávacím procesu. 10 ZŠ realizuje praktické vyučování v dílnách žadatele – celkem 200 žáků 2 roky zde absolvuje celkem 4000 hodin (10 hodin na žáka). Z tohoto praktického vyučování vznikne Příručka dobré praxe cílená na žáky základních škol, která bude rozšiřována do dalších škol v ÚK. Kromě toho vznikne metodika spolupráce ZŠ a SŠ v technických oborech, se kterou budou na workshopech seznámeni výchovní poradci ZŠ. Proběhne celkem 5 workshopů pro celkem 50 výchovných poradců. Výstup: a) 400 podpořených žáků ZŠ b) Příručka dobré praxe c) Metodika spolupráce ZŠ a SŠ v technických oblastech d) 5 workshopů pro výchovné poradce e) 50 podpořených – poskytovatelů vzdělání popularizace technických povolání, zvl. strojírenství u žáků ZŠ, kteří si vybírají střední školu. Poradce žadatele bude průběžně informovat (celkem 100 hodin pro 10 osob - 1000 hodin) o vývoji školy a strojírenských oborů v regionu ve vazbě na trh práce a potřeby zaměstnavatelů. Proběhnou celkem 4 konference zaměřené na popularizaci technických oborů – pro žáky a učitele základních škol, a to za účasti firem. Dny řemesel v prostorách žadatele - celkem 4. a) 1000 podpořených žáků b) 4 konference popularizující technická povolání c) 4 Dny řemesel pro žáky ZŠ - 200 podpořených žáků podpora exkurzí žáků ZŠ do provozů zaměstnavatelů. Žadatel zprostředkuje díky svým sociálním partnerům 20 exkurzí do partnerských firem – pro celkem 400 osob 400 podpořených žáků na exkurzích

Parametry Páteřní školy Ústeckého kraje 1. Polyfunkční škola : Jde o takovou školu, která nabízí obory vzdělání v rozsahu alespoň dvou úrovní. Například obory maturitní(M), učební (H) a obory vzdělání pro žáky s SVP (E), nebo jiná kombinace ( obory VOŠ, maturitní a učební, případně VOŠ, maturitní a nástavby), případně obory nástavby (L). 2. Počet žáků v denní formě studia je 800 a více. Škola vzdělává v denní formě studia celkem minimálně 700/800 žáků. 3. Prokazatelná spolupráce se zaměstnavateli (v případě gymnázií s vysokými školami) a trhem práce. Škola má uzavřeny smlouvy o spolupráci při zajišťování odborné praxe, stáží pro žáky i učitele, smlouvy o podpoře žáků při studiu, smlouvy o budoucím zaměstnávání žáků, smlouvy o dalším vzdělávání pedagogů apod. 4. Škola prokazatelně realizuje doplňkovou činnost. 5. Škola nabízí žákům volnočasové aktivity v prostorách školy a podporuje jejich zájmovou a odbornou činnost ve volném čase. 6. Škola má zajištěny potřebné školské služby pro žáky. • ubytování, • stravování ve školní jídelně, • poradenství školní (prevence školní neúspěšnosti), psychologické, k profesní orientaci a další. 7. Škola vykazuje prokazatelné výsledky v rámci mezinárodní spolupráce ve vzdělávání, nebo je úspěšná v realizaci projektů.

Děkuji za pozornost 