Složení počítače Informatika 5. třída.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Advertisements

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
POČÍTAČ.
Hardware- počítačové komponenty
HARDWARE 1. část.
Identifikátor materiálu: EU
Hardwarové vybavení počítače
Počítačová skříň Základní deska Procesor Operační paměť Zdroj napětí
HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA MULTIMEDIÁLNÍ POČÍTAČ
Složení počítače a základní pojmy
Hardware Název materiálu: VY_INOVACE_723_hardware
Základy počítačů a kancelářský software
Příklad možného řešení. Obsah  Procesor Procesor  Operační paměť Operační paměť  Harddisk Harddisk  Základní deska Základní deska  Zdroj Zdroj.
PC komponenty.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Opakování učiva pro 7. ročník
Informatika pro 5. ročník
Hardwarové vybavení počítače
Informatika 1_5 5. Týden 9. A 10. hodina.
Počítač a jeho příslušenství
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
HARDWARE hardware tvoří součásti počítače – je to fyzické vybavení umístěné buď uvnitř / interní/, nebo připojené z venku / externí/ hardware jsou součástky.
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Základní části počítače
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE.
Opakování hardware a software.
Z ÁKLADY PC HARDWARE Zde je pár Věci které je dobré znát.
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
1 Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Komenského 540, Kynšperk nad Ohří, Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Architektura počítače
Periferie počítače Informatika 5. třída.
Hardware osobních počítačů
HARDWARE Co je to ?.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Hardware 1.
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
Univerzita třetího věku kurz ECDL
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Principy funkce počítače (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_01.
Mgr. Roman Nedorost STAVBA PC Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_221 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_01_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Složení PC Anotace:
Co se skrývá uvnitř skříně?. 1. Počítačová skříň (Case) je obvykle plechový obal, který zakrývá vnitřek počítače. Existují 4 základní druhy skříní (dělené.
Software,hardware,data,biti a bajty.  Software je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_02
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Vnitřek skříně počítače
Hardwarové vybavení počítače
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Opakování učiva pro 7. ročník
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Informatika pro 8. ročník Hardware. 6 druhů počítačů.
Transkript prezentace:

Složení počítače Informatika 5. třída

Počítačová sestava je složená z několika součástek: POČÍTAČOVÁ SKŘÍŇ: Obsahuje všechny nutné součástky, aby mohl počítač správně pracovat. MONITOR: Díky němu vidíme, co počítač právě dělá. KLÁVESNICE A MYŠ: Díky nim můžeme komunikovat s počítačem

POČÍTAČOVÁ SKŘÍŇ Tak takhle nějak to v počítači vypadá  Najdeme zde: Základní desku Procesor Chladič Operační paměť Zdroj elektrické energie Pevný disk Grafickou kartu Zvukovou kartu Síťovou kartu DVD rom

ZÁKLADNÍ DESKA Propojuje všechny součástky v počítači ZDROJ ELEKTRICKÉ ENERGIE Napájí všechny součástky elektrickou energií

PROCESOR Označuje se také jako mozek nebo srdce počítače. Počítá všechny úlohy a určuje rychlost počítače. CHLADIČ Protože se procesor velmi zahřívá, je potřeba ho chladit aby se nespálil. A tuto úlohu plní právě chladič.

OPERAČNÍ PAMĚŤ Procesor je schopný spočítat velké množství úloh v krátkém čase a operační paměť využívá jako poznámkový blok, kam si zapisuje svoje výpočty. Operační paměť je velmi rychlá a po vypnutí počítače se poznámky ztratí. PEVNÝ DISK Je mnohem pomalejší než operační paměť, ale má velkou kapacitu a můžeme na něj nahrát spoustu filmů, fotek a písniček. Pevný disk si pamatuje zapsaná data i po vypnutí počítače.

GRAFICKÁ KARTA Umožňuje nám vidět co počítač právě dělá. Zpracovaný obraz zobrazuje přes monitor. Poznáme ji podle velkého chladiče. Je důležitá pro hraní her a zpracování videa. ZVUKOVÁ KARTA Díky ní můžeme počítat využívat i pro přehrávání písniček. Zvuková karta posílá zpracovaný zvuk do reproduktorů. Dnes již bývá součástí základní desky.

DVD ROM Umožňuje počítači přečíst a nahrát data (písničky, filmy…) do počítače nebo vypálit data z počítače na DVD čko. Dnes se již moc nevyužívají. SÍTOVÁ KARTA Umožňuje počítač připojit do Internetu. Většinou je součástí základní desky.

Co bychom měli umět Čtyři základní součásti počítačové sestavy Jaké součástky obsahuje počítačová skříň Poznat a stručně popsat jednotlivé součástky v počítačové skříni