Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Advertisements

Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
Studijní program Stavební inženýrství
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Ústav pedagogických věd
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Vize úspěšné univerzity Stanislav Novák „Demokracie vyžaduje charakter a vzdělanost“ Martin Černohorský.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Propedeutický seminář k bakalářskému projektu
Ústav pedagogických věd
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
dotazníkové šetření na vysokých školách
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Alena Králová.
Fakulta zdravotnických studií
Soukromé vysoké školy do Akreditaci získalo celkem41 SVŠ reálně působí40 SVŠ 1 SVŠ se spojila s VVŠ.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
KAMPUS Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
E-learning na Pedagogické fakultě MU z hlediska potřeb studentů a učitelů Tamara Váňová, KAJ PdF MU.
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DIV PROFESIONÁLNĚ Mgr. Irena Hoblíková Centrum distančního vzdělávání Univerzita Palackého.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Prezentace oboru Regionální rozvoj Katedra regionální a environmentální ekonomiky Ekonomická fakulta, VŠB - TU Ostrava.
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Fakulta veřejných politik v Opavě se představuje
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
Perspektivy spolupráce ÚZS UJEP a KZ ve vědě a výzkumu Miroslav Tichý Ústav zdravotnických studií Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Asociace ředitelů gymnázií ČR
PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
9. Tvorba individuálního plánu
Ostravská univerzita (1991 → )
NPU I - Průběžné hodnocení 2017:
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
9. Tvorba individuálního plánu
václav havlíček uchazeč o volbu kandidáta na rektora čvut v praze
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakulta UJEP
Katedra české literatury a literární vědy Katedra českého jazyka
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
Příprava double degree programu Business Administration
Transkript prezentace:

Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení

Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány kvalifikačního růstu, plnění plánu periodicky kontrolovat vytvářet prostor pro odborný růst mladých pracovníků zapojovat odborné asistenty do doktorských studijních programů prostřednictvím „dojíždějících“ habilitovaných pracovníků motivovat k habilitacím snížit počet pracovníků na částečný úvazek dbát na vyváženou věkovou skladbu

Závěry a doporučení Vědecká a další tvůrčí činnost dbát na souvislost tvůrčí činnosti s akreditovanými studijními programy, příp. s připravovanými akreditacemi a potřebami regionu publikační činnost orientovat na celostátní nebo mezinárodní časopisy, časopisy s IF, monografie v renomovaných nakladatelstvích (podle povahy konkrétních oborů), nikoliv na sborníky a regionální periodika zapojovat další pracovníky do tvůrčí činnosti snažit se o efektivní spolupráci mezi součástmi

Závěry a doporučení Vzdělávací činnost optimalizovat strukturu studijních oborů, analyzovat jejich obsahové překrývání (v rámci fakult i univerzity) rozvíjet studijní opory včetně e-learningových programů pro kombinované studium vyřešit občasné problémy s uznáváním kreditů při studiu v zahraničí začleňovat do českých studijních programů předměty v cizím jazyce zvýšit počet studijních oborů v AJ nebo NJ zvýšit účast studentů ve studentském hodnocení, pokračovat v absolventském hodnocení

Závěry a doporučení Spolupráce součástí prohloubit spolupráci fakult - vytvářet společné předměty, spojovat katedry, realizovat společné výzkumné projekty příklady doporučované spolupráce v oblasti vzdělávání FF (Dokumentace památek) + technické obory PřF + FŽP (SP FŽP, SP PřF v oblasti biologie a chemie) FVTM + PřF (matematika, fyzika, mechanika) FSE + FVTM (ekonomicko – manažerské disciplíny) FSE + PF (sociálně vědní obory) FUD + PF (doktorské programy, teorie dějin a umění) PF, FF, FVTM, PřF (mezifakultní učitelské SP)

Závěry a doporučení Zabezpečení SP učitelské přípravy a didaktik zvýšit úroveň pedagogických a psychologických disciplín na PF prohloubit spolupráci všech oborových didaktiků personálně posílit katedry pedagogiky, psychologie - vytvořit prostor pro odborný růst pracovníků na těchto katedrách na PF zajistit prioritně učitelské, nikoliv neučitelské studium, jehož další navyšování je pro PF rizikem

Závěry a doporučení Závěry k akreditaci studijních programů AK vyslovila souhlas s prodloužením platnosti akreditace všech bakalářských a magisterských programů na 6 let! výjimkou je obor Fotografie, pro nějž bude formulován závěr v dubnu 2009 při hodnocení vyslovila AK souhlas s akreditací tří nových magisterských oborů, a to opět na 6 let: FSE – Finanční management, Regionální rozvoj FŽP – Revitalizace krajiny

Závěry a doporučení Předložení kontrolní zprávy AK požaduje předložit v listopadu 2010 kontrolní zprávu k těmto SP: FF – SP z oblasti politologie FSE – SP z oblasti sociální práce FVTM – doktorský SP, Zabezpečení výroby, Technologie zpracování skla a polymerů FŽP – všechny magisterské SP PF – SP s ped.-psychologickou přípravou PřF – SP z oblasti informatiky a chemie ÚZS – SP Ošetřovatelství

Hodnocení UJEP AK ČR Kontrola plnění závěrů a doporučení AK požaduje předložit kontrolní zprávu za UJEP i jednotlivé součásti v listopadu Poděkování Patří Vám všem, kteří jste se na tomto historickém úspěchu univerzity podíleli. Děkujeme!