VY_52_INOVACE_PŘ.9.36 –MINERÁLY A HORNINY– pracovní list

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_463_HORNINY VÝKLAD HORNIN CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Horniny Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.08
NEROSTY A HORNINY Rozhodněte, zda dané výroky o nerostech a horninách jsou pravdivé či nepravdivé. (správná odpověď se zbarví do zelena) Nepravdivé výroky.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Opakování učiva o nerostech I. část
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
MINERÁLY A HORNINY ÚVOD.
Složení zemské kůry - mineralogie
VY_32_INOVACE_M.1.07-Numerace v číselném oboru prezentace název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 1. ročník –
Oxidy nejen v mineralogii oxid hlinitý oxid křemičitý
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
VY_52_INOVACE_Z.6.24-atmosféra, počasí-prezentace
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.20 – SOPEČNÁ ČINNOST – pracovní list
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Horniny přeměněné (Metamorfované).
Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM
VY_52_INOVACE_PŘ.9.31 –JAK VZNIKL SVĚT– pracovní list
VY_52_INOVACE_PRV.3.30_Živočichové_pracovní list
Horniny Vladislava Zubrová.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.27 –VÝVOJ ČLOVĚKA– pracovní list
Chemické prvky - nekovy
Nerosty Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.07
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
VY_52_INOVACE_PRV.3.34_Kostra_pracovní list
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Přeměněné horniny.
Dělení hornin Podle vzniku.
Geologické děje , vyvřelé horniny přírodopis 9. třída
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.02 Název pro školu:EU CH 02 Název materiálu:Atom Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací oborChemie Anotace:
Nerosty Filip Bordovský.
VY_52_INOVACE_PRV.3.28_ Užitkové rostliny_pracovní list
název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd
Drahokam je minerál nebo minerální odrůda
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.30 –VĚDY O ZEMI– pracovní list
Třídění a určování hornin
VY_52_INOVACE_PŘ Lidské tělo,test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_423.
nejdůležitější minerály
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Stavba zemského tělesa
VY_52_INOVACE_PŘ.9.24 –DRUHOHORY- pracovní list
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
VY_52_INOVACE_PŘ.9.34 –USAZENÉ HORNINY– pracovní list
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Test určování a zařazování hmyzu
VY_52_INOVACE_PŘ.9.22 – ZEMĚTŘESENÍ – pracovní list
VY_52_INOVACE_PŘ.9.29 –PŮDA JAKO ZRCADLO KRAJINY- pracovní list
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – ledovce autor VM:Ondřej Vojáček.
Přeměněné horniny.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_434.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
VY_52_INOVACE_PRV.3.25 _Koloběh vody v přírodě_ pracovní list
Horniny Filip Bordovský.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.23 –PRVOHORY- pracovní list
V YVŘELÉ HORNINY - MAGMATICKÉ Mgr. Michal Střeštík.
VY_52_INOVACE_ČLAPŘ_08_JF HORNINY A NEROSTY PŘÍRODOVĚDA PRO 4
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Lumír.
Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda Obor : Přírodopis Téma : Planeta Země Název : Minerály – přehled Použité zdroje a materiály.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_III.PR7 Vytvořeno:
Horniny versus nerosty
LITOSFÉRA Stavba zemského povrchu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Autor: Andrea Kolářová
Mineralogie.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_32
VY_32_INOVACE_19_Horniny
Transkript prezentace:

VY_52_INOVACE_PŘ.9.36 –MINERÁLY A HORNINY– pracovní list Název šablony Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM 9. ročník- Člověk a příroda- Přírodopis- Minerály a horniny Autor VM Gabriela Nápravníková Období vytvoření VM Prosinec 2012 Anotace Výukový materiál je určen pro žáky 9. ročníku učební předmětu Přírodopis. Formou pracovního listu si žáci zopakují získané vědomosti z tématického okruhu.

Horniny a minerály Otázky: Smaragdy jsou fialové. Je to správně? Jakou barvu mají rubíny? Zlato je chemická sloučenina? Je to tak? Kolik stran má hexagon: jednu, tři nebo šest? Jak se jmenuje vyvřelá hornina, která se často používá při stavbě budov, jejíž jméno začíná na (ž)? Krystaly minerálů se mohou tvořit u horských pramenů? Je to tak? Usazené horniny se tvoří na dně moří, jezer a řek nebo v hloubce Země? Jak se říká horninám vzniklým za velkého tlaku a nebo teploty: metamorfované, matematické, nebo metafyzické? Je čedič vyvřelá, nebo usazená hornina? Šperky se řežou, brousí a leští, aby z nich vznikly drahokamy. Je to tak? Z jakého prvku začínajícího na (u) jsou tvořeny diamanty? Co je nejdražší: diamanty, smaragdy nebo granáty? Jak se jmenuje modrý drahokam začínající na (s)?

14. V čem jsou uspořádané usazené horniny? 15. Ve které zemi se nachází čedičová skála Giant´s Causeway? 16. Jak se říká roztavené hmotě, ze které po ochlazení vznikají vyvřelé horniny? 17. Jak se říká kamení, jehož hrany byly ohlazené činností vody? 18. Který známý nerost používaný do šperků nemá krystalickou strukturu?

Horniny a minerály Odpovědi: Ne špatně. Červenou. Ne je to prvek. Šest. Žula. Ano, správně. Na dně moří, jezer a řek. Metamorfované Vyvřelá Není. Uhlík. Diamanty. Safír Ve vrstvách. V severním Irsku. Magma. Oblázek Ve vrstvách