Hvozd Leží 9km západně od Plas na okraji komplexu manětínských lesů a poprvé je zmiňován r. 1253. Po r. 1576 získal ves rod Hrobčických a připojil ji.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Advertisements

ČR – Jihočeský kraj VY_32_INOVACE_Z ČR 8.09 Mgr. Kosík Lukáš
Vysočina.
Karlovarská vrchovina okres Karlovy Vary
PŘÍRODNÍ OBLASTI EVROPY
PROJEKT ZACHRÁNÍME PLANETU
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Šmídová, Křečková, Medková
SLOVINSKO.
Projekt – Zeměpis Královéhradecký kraj ZŠ Mandysova Hradec Králové
Česko.
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Jaroslav Novotný 9.třída
IRSKO Robin Plch 8.A
MOLDAVSKO.
Česká republika: Zlínský kraj Hospodářský zeměpis
BELGIE.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Podnebí Česka                                                              8. března 2006.
DOLNÍ BĚLÁ.
Podnebí v ČR.
1 LUŽANY Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Zlínský kraj Přírodní poměry
ZELENÁ HORA Z HISTORIE OBCE.
Olomoucký kraj Monika Zítková Zdroje: Wikipedia.
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
Registrační číslo projektu
 Počet obyvatel:cca 550 tisíc  448 obcí  Hlavním centrem kraje Hradec Králové.  Chráněnné krajinné oblasti :Broumovsko, Orlické hory a Český ráj.
Francie Petra Kovaříková 8.A
Plzeň Plzeň.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z8/C - 20.
Irsko Počet obyvatel : President :Michael Higgins Jazyk :angličtina , irština Rozloha : km² Poloha :53° 0′ s. š., 8° 0′ z. d.
SLOVINSKO.
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
PŘÍRODNÍ POMĚRY Zpracovala: Klára Schindlerová
Olomoucký kraj přírodní poměry
LITVA.
Vysočina Vysočina Obsah Základní informace Základní informace Základní informace Základní informace Hospodářství Hospodářství Hospodářství Havlíčkův.
Austrálie Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042
Karlovarský kraj: Přírodní poměry
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.
Tatry – Slovensko Majda Škrlová 3.A.
Litva vlajka znak Hlavní město: Vilnius
Fyziogeografická sféra
IRSKO Michaela Rolencová, 9.B 2014/2015.
Městská část Brno BOSONOHY
Olomoucký kraj Petr Novotný Jan Beránek.
Lotyšsko.
Plzeňský kraj. Rozloha:7 561 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění:73 obyvatel/km² Nejvyšší bod:Blatný Vrch (1 376 m) Počet okresů:7 (Domažlice,
PREZENTACE ARGENTINA PARAGUAY URUGUAY. Obecné informace Název státu: špan. República Argentina Rozloha: km² Počet obyvatel: (31.
Podnebí v ČR. Česká republika leží na severní polokouli v mírném pásu střídání 4.ročních období ČR leží ve středu Evropy, na rozhraní oceánského a pevninského.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Chorvatsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
Obec Myslejovice leží 10km od Prostějova na východním výběžku Drahanské vysočiny. Nejvyšší bod, Stříbrná, měří 551m. Nadmořská výška Myslejovic je 353.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Švédsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.
Jihočeský kraj Tereza Lérová Martina Závodná. Symboly kraje:  Vlajka  Znak.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Libanon
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
9 BIOMY.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Prezentace z Ateliérové tvorby I
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Přírodní podmínky V české kotlině.
Česká republika
Kuvajt
Melanésie
Transkript prezentace:

Hvozd Leží 9km západně od Plas na okraji komplexu manětínských lesů a poprvé je zmiňován r Po r získal ves rod Hrobčických a připojil ji k manětínskému panství. K zajímavostem patří kaple sv.Jana Křtitele se zvonicí na vrcholu střechy. Za obcí barokní plastika archanděla Michaela. Ve Hvozdu je obchod,hostinec a žije zde 245 obyvatel. Součástí obce je i Hodovíz. První zmínka o vsi je z r.1169 v listině Vladislava II.,kterou daroval johanitům v Manětíně.

Zastávka Denně jezdí 7 autobusů.

Hvozdecký Rybník

–Hvozd leží na vršku na západním okraji v nadmořské výšce 598 m, 6 km jihovýchodně od Manětína. – Nejvyšší bod

Počet obyvatel: 250 Nadmořská výška: 598 Zeměpisná šířka: 49° 56' 23“ Zeměpisná délka: 13° 15' 47“ PSČ: p. Plasy Starostka: Alexandra Nágrová

Hvozd sousedí na severovýchodě s Hodovizem, na východě s Osojnem, na jihovýchodě s Bažantnicí a Dražní, na jihu s Litým, na západě s hospodářským dvorem Libenov a na severozápadě s Radějovem. Západně od vsi začíná přírodní park Manětínská.

PAMÁTNÁ MÍSTA

Kaple sv. Jana Křtitele

Obecní úřad + pošta + Obchod Coop +Knihovna

Počasí Průměrné lednové teploty : – 10°C Průměrné červencové teploty: 18°C Průměrný úhrn srážek: 550 mm Pěstuje se a těží : Obiloviny Dřevo Chov: Skotu, Prasat

Fotografie