Adopce gorily nížinné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bažant obecný (Phasianus colchicus)
Advertisements

GIBONI.
VELCÍ PRIMÁTI VOLAJÍ O POMOC
(Odocoileus virginianus)
Vydra říční ve střední Evropě
Jestřáb lesní Accipiter gentilis
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
ZAJÍC POLNÍ (Lepus europaeus)‏
Pica pica Straka obecná.
Sadili jsme stromy Nejdříve to byl strom „POHÁDKOVNÍK“, který měl i své kmotry: PaedDr. Zdeňka Szpaka, člena Zastupitelstva Zlínského kraje Mgr. Milenu.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_539_Př8     Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu                      
Autor:Karolína Knížová Třída: 7.A
Základní škola a Mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín
Prase divoké Latinský název tohoto zvířete je Sus scrofa
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
SAVCI – ŽIVORODÍ – PLACENTÁLOVÉ CHUDOZUBÍ
TROPY Život v pralese.
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Primáti Martin Man Jan Dresler.
DEN ZEMĚ Po stopách ohrožených zvířat.
Po stopách ohrožených zvířat
PTAKOPYSK PODIVNÝ.
KACHNA DIVOKÁ (Anas platyrhynchos).
Dudek Chocholatý.
ŠELMY.
Sluka Scolopax rusticola Štěpánka Pechmanová 3.A.
Husa velká. Délka těla: cm Délka těla: cm Rozpětí křídel: 160 cm Rozpětí křídel: 160 cm Hmotnost: 2,5 - 6 kg Hmotnost: 2,5 - 6 kg Dospělý.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Sojka obecná Garrulus glandarius.
Pyšný jako páv.
Orangutani.
Ledňáček říční.
Žirafa.
Tetřev Hlušec Radmila Sikytová. Vzhled Hmotnost:1-1,5kg Rozměry:až 60cm Patří k největším kurovitým ptákům u nás.JE TO OHROŽENÝ DRUH,JE OTO HRABAVÝ DRUH,KTERÝ.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Gorila.
Řád: PRIMÁTI.
PTÁCI.
Zoologická zahrada Příbram
Kivi hnědý.
Živočichové tropických deštných lesů (2)
Pří_179_Rozmanitost přírody _ Srnec obecný Autor: Mgr. Eliška Galíková
Latinský název: (Melopsittacus undulatus) Žijí v Austrálii Aktivní ve dne Živí se zrním.
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Název projektu: Živá příroda ve škole
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
Veverka známá - neznámá. Vzhled velikost 19 – 23 cm velikost 19 – 23 cm hmotnost 250 – 300 g hmotnost 250 – 300 g střapce chlupů na ušních boltcích střapce.
SAVCI 4 PRIMÁTI.
Základní informace o tygrovi tygr žil původně na rozsáhlém území mezi Bajkalem a pobřežím Tichého oceánu, v současnosti žije takřka výhradně na omezeném.
 Popis  Životní prost ř edí a potrava  Veverky ve m ě stech  Jak m ů žete pomoct nalezeným mlá ď at ů m veverek  Druhy veverek  Rozmnožování  Zdroje.
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Zoo Praha - Hadi
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
Veverka obecná (sciurus vulgarit)
PTAKOPYSK PODIVNÝ NICOLE VŠETULOVÁ.
VEVERKA OBECNÁ.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Lidoopi Autor: Mgr. Iva Hirschová
Veverka známá - neznámá
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
Transkript prezentace:

Adopce gorily nížinné

Základní údaje Třída: savci, Řád: primáti, Čeleď: lidoopovití Zeměpisné rozšíření: tropická Afrika   vyhledávání: Afrika Biotop: tropické deštné a mlžné lesy dp výšky 3800 m n. m.   vyhledávání: tropický les, hory Potrava: takřka rostlinná - listy, větvičky, plody nejrůznějších : rostlin, občas bezobratlí nebo ptačí vejce   vyhledávání: bezobratlí, části rostlin

Rozměry: Gorila je největší lidoop - samci dorůstají výšky až 180 cm a hmotnosti až 250 kg, samice jsou menší. Rozmnožování: Samice je březí 251-296 dní, rodí jedno mládě, o které se stará až do věku 3 let. Gorilí samice pohlavně dospívají v 7., samci v 9.-10. roce. Věk: 50-60 let

Zajímavosti Gorily se sdružují do malých rodinných tlup, které vede nejsilnější samec. Jeho poznávacím znakem je stříbřitě zbarvený hřbet. Případné soupeře nebo nepřátele zahání nejprve hrozbou – buší se plochou dlaní do hrudi, tluče klackem o zem, trhá a hází listí nebo ukazuje zuby. Území, které tlupy obývají, je velké 26-39 km2. Přesto za den ujdou za potravou jen několik stovek metrů. Často odpočívají i během dne a podobně jako v noci si budují hnízdo na zemi nebo nízko ve větvích.

Náleziště Pro gorily byl v září 2001 otevřen nový pavilon v dolní části areálu. Byl poškozen povodní a z pěti goril se podařilo čtyři evakuovat. Více než rok strávily v zoo ve Dvoře Králové n. L. a poté se do opraveného pavilonu vrátily samice Shinda a Kijivu. Záhy k nim přibyl z Anglie samec Richard. V prosinci 2004 se narodilo první mládě. Poté přišla do skupiny samice Kamba. V květnu 2007 porodila Kijivu druhé mládě.

Rozšíření

...Zazvonil zvonec a prezentace je konec...