Č.22 - E VROPA – CESTOVNÍ RUCH A REKREACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dánsko Zeměpis VY_32_INOVACE_295, 15. sada, Z2
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
č. 21 – Česká republika a Evropa – opakování 8. a 9. ročník
č. 12 – Vesmír a Země, planeta Země
Č. 20 – S VĚTADÍLY A MERIKA, A USTRÁLIE A O CEÁNIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková.
č. 14 – Planeta Země, svět na mapě - povrch
Č. 16 – Krajinná sféra země Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne
Vznik ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa
Č. 18 – S VĚTADÍLY A SIE, A FRIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 2.
4-ČR- POLOHA, ROZLOHA, SOUSEDNÍ STÁTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne.
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
postup tvorby prezentace
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Evropa Jan Šafařík Daniel Jindřichovský Informace o Evropě 2007.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec Vrbovec 143, tel , IČO , SVĚT POZNÁNÍ.
VY_52_INOVACE_03/2/27_ZEMĚPIS
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI39 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Státy Evropy regionální dělení.
Chráněná území v České republice
L Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tomáš Garrigue Masaryk
Baroko, prvky baroka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Č. 8 – Podmínky ČR, rozmístění obyvatelstva, vesnice a města Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D.
Počátek novověku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Itálie a Řecko Z_117_Evropa_Itálie a Řecko
Cestovní ruch Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Elektronická učebnice - I
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H4A, 4ročník
Bitva na Bílé hoře Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Španělsko a Portugalsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Jana Kalandrová
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace SEVERNÍ EVROPA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_269_Evropská nej… AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Vliv náboženství na chápání světa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek.
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/28 Anotace Státy Evropy a jejich hlavní města – žák vyhledá státy jižní Evropy a jejich hlavní města, vyhledá.
Autor: Mgr. Jana Kalandrová
Evropa: obyvatelstvo VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.43 Mgr. Kosík Lukáš Anotace: Evropa: obyvatelstvo Vzdělávací oblast: Z 8.ročník Autor: Mgr. Kosík.
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_259_Evropa AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Evropa – státy a hlavní města
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
EVROPA. MAPA STÁTY ZÁKLADNÍ INFORMACE 2. nejmenší světadíl 2. nejhustěji osídlený 731 milionů obyvatel 50 států Západní, Střední, Východní, Severní,
Hlavní města Evropy Poznávej podle panoramatu, typických staveb a památek, uveď zemi, kde město leží.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-11 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Evropská letoviska Název školy: ZŠ Salvátor
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Evropa 4 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Transkript prezentace:

Č.22 - E VROPA – CESTOVNÍ RUCH A REKREACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. název Evropa – cestovní ruch a rekreace anotace Žáci získávají základní znalosti o cestovním ruchu a rekreaci v Evropě. Testovou formou si ověřují znalosti na daná témata. očekávaný výstup ZV – LMP Člověk a příroda – 2. stupeň Z – vyhledat na mapách nejznámější oblasti cestovního ruchu a rekreace druh učebního materiálu Prezentace druh interaktivity Kombinované ročník 8. č.

C ESTOVNÍ RUCH V E VROPĚ Nejvíce se v Evropě cestuje za kulturními památkami a přírodními krásami. Tyto mohou být například: Parky Kulturní centra Zámky Chráněné krajinné oblasti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

C ESTOVNÍ RUCH V ZÁPADNÍ E VROPĚ Francie Přírodní krásy Bois de Vincennes (Park) Kulturní památky Eiffelova věž, Paříž Anglie Kulturní památky Stonehedge, Londýn Irsko Kulturní památky Irská tradiční hudba a tance Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

C ESTOVNÍ RUCH VE STŘEDNÍ E VROPĚ Polsko Kulturní památky Osvětim Krakov Rakousko Kulturní památky Vídeň Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

C ESTOVNÍ RUCH VE VÝCHODNÍ E VROPĚ Bělorusko Kultura Minsk Rusko Kultura Ruské národní tance a tradice Matryoshka Moskva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

C ESTOVNÍ RUCH V SEVERNÍ E VROPĚ Švédsko Stockholm Norsko Oslo Dánsko Kodaň Roskilde Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

C ESTOVNÍ RUCH V JIŽNÍ E VROPĚ Španělsko Kultura a sport Barcelona Itálie Kultura Řím Vatikán Kultura a náboženství Vatikán Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

C ESTOVNÍ RUCH V JIHOVÝCHODNÍ E VROPĚ Turecko Kultura Istanbul Kappadocie Řecko Památky Knóssos Kultura Athény Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

C ESTOVNÍ RUCH V E VROPĚ - O PAKOVÁNÍ Za jakými druhy zajímavostí se nejvíce cestuje v Evropě? Vyjmenuj alespoň 3. Víš, co to je matryoshka? Víš, za čím se cestuje do Irska? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Proč lidé jezdí do Barcelony? Znáš nějaká slavná města ze severní Evropy?

R EKREACE V E VROPĚ Hlavními rekreačními cíly v Evropě jsou přírodní krásy, moře a klidná prostředí. Návštěvy moře jsou soustředěny do teplejších zemí na jihu Evropy. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

R EKREACE V ZÁPADNÍ E VROPĚ Anglie Přírodní krásy Skotsko Francie Moře Taule Prostředí Villefranche sur Mer Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

R EKREACE VE STŘEDNÍ E VROPĚ Švýcarsko Přírodní krásy Alpy Německo Prostředí Dobbrikow Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

R EKREACE VE VÝCHODNÍ E VROPĚ Rusko Přírodní krásy a prostředí Kavkaz Ukrajina Přírodní krásy a prostředí Karpaty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

R EKREACE V SEVERNÍ E VROPĚ Dánsko Přírodní krásy Møns Klint Norsko Přírodní krásy Rondane Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

R EKREACE V JIŽNÍ E VROPĚ Itálie Moře Benátky Prostředí San Francesco Španělsko Moře Mallorka Přírodní krásy Mallorka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

R EKREACE V JIHOVÝCHODNÍ E VROPĚ Řecko Moře Kréta Přírodní krásy Olymp Chorvatsko Moře Zadar Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

R EKREACE V E VROPĚ - O PAKOVÁNÍ Jaké jsou druhy rekreace v Evropě? Znáš nějaké ostrovy, na kterých se rekreuje? Jak se jmenují Švýcarské hory? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 27. května Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Jaká část Evropy nabízí především rekreaci v horách? Jak se jmenuje nejslavnější hora Řecka?

Z DROJ OBRÁZKŮ : V ŠECHNY UVEŘEJNĚNÉ ODKAZY [ CIT ] DOSTUPNÉ POD LICENCÍ C REATIVE C OMMONS – NA WWW. DEVIANTART. COM A WWW. CS. WIKIPEDIA. ORG WWW. DEVIANTART. COM WWW. CS. WIKIPEDIA. ORG Strana near-Cathedral http://inobras.deviantart.com/art/Moscow-River- near-Cathedral Bois de Vincennes _16.jpg _16.jpg Stonehenge Irské tance - jpg jpg Osvětim - Birkenau.JPGhttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Auschwitz- Birkenau.JPG Vídeň - Theresien-Platz_in_Wien.jpghttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Maria- Theresien-Platz_in_Wien.jpg Minsk - square.jpghttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Victory- square.jpg Matryoschka - Matroshka2.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/File:Russian- Matroshka2.jpg Moskva - Москва,.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/File:Ночная- Москва,.jpg Stockholm (Koláž) - pg pg Řím (Koláž) Vatikán Athény Moře Skotsko - onine_Wall_at_Bar_Head_-_geograph.org.uk_-_ jpg onine_Wall_at_Bar_Head_-_geograph.org.uk_-_ jpg Villefranche Dobbrikow - church2.JPG&filetimestamp= church2.JPG&filetimestamp= Alpy Kavkaz - Karpaty - peleaga-papusa.jpghttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Retezat- peleaga-papusa.jpg Møns Klint Rondane - Mallorka - Benátky Zadar - Olymp -