ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanské sdružení Brouček
Advertisements

Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Mateřská škola Olomouc - Holice
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Mgr. David Mánek Josefův Důl
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚJEZD U BRNA
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
PT – obecná charakteristika
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Kvalitní vzdělání pro každé dítě v každé škole Konference SKAV 2013.
Vysoké mýto.
Cesta ke kvalitě v praxi
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Socrates – Comenius 1 Matematika v našem životě Mathematics in our life.
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Projekt vznikl dřív e n e ž tvorba ŠVP Samostatná akce Studentské rady (žákovského orgánu na škole ) Pokrývá průřezové téma osobní a sociální výchova.
Gymnázium, základní škola a mateřská škola Mánesova Sokolov
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Základní škola Mendelova Adresa: ulice Einsteinova 2871, Karviná - Hranice Na škole pracuje: 30 učitelů 3 vychovatelé ŠD 2 asistentky pedagogů 16.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Zdravá škola.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
MATEŘSKÁ ŠKOLA OLOMOUC Blanická 16. Charakteristika školy Jedná se o předškolní zařízení, jeho nosným programem a účelem je poskytování výchovy a vzdělání.
Základní škola Hlučín – Rovniny, okres Opava
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
ZŠ Příbor, Jičínská 486.
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Předškolní vzdělávání v Evropských školách PhDr. Dana Musilová Inspektorka pro předškolní a primární cyklus Evropských škol
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
ICT ve výuce jazyků Petr Caloň Masarykovo gymnázium Příbor.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA, VZDĚLÁNÍ A OSVĚTA (EVVO)
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Rodičovská schůzka září 2017.
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
3 ROKY ZKUŠENOSTÍ NA ŠKOLÁCH
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Aktuální informace o projektu
Š A B L O N Y II.
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Transkript prezentace:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE Ředitelem školy je Mgr. Petr Mokroš. Škola je umístěna ve středu obce Veřovice, má 192 žáků a 14 pedagogických pracovníků. Součástí školy je od roku 2003 mateřská škola. Oficiální název školy je Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace.

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM SRDCE S – síla a spolupráce R – radost ze vzdělání a poznávání D – důvěra ve své schopnosti C – cesta k moderní a E – ekologicky vyspělé Evropě V našem školním vzdělávacím programu se zaměřujeme na spolupráci žáků, rodičů i učitelů v průběhu celého procesu vzdělávání. Usilujeme o to, aby učení bylo pro žáky radostným prožitkem a aby získali důvěru ve své schopnosti a v to, co umí. Posilováním sebedůvěry a sebeúcty, získáváním znalostí a dovedností se snažíme našim žákům ukázat cestu jak se stát vyzrálou osobností. Podstatnou částí ŠVP je také environmentální výchova a výchova zaměřující se na globální problematiku Evropské Unie.

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOCRATES COMENIUS 1. 1. – PROJEKT SPOLUPRÁCE ŠKOL H E L P Od roku 2005 je škola zapojena v mezinárodním projektu SOCRATES – tématem projektu HELP je environmentální výchova, partnerskými zeměmi jsou Irsko, Polsko a Slovinsko. Některé projektové aktivity: Shromažďování informací o partnerských zemích Dopisování s žáky s partnerských škol Výroba projektového kalendáře Projektové dny zaměřené na tradice partnerských zemí (Sv. Patrik, Halloween, Vánoce, Velikonoce) Psaní společné projektové knihy s environmentální tématikou (každá škola 1 kapitolu) Projektové aktivity zaměřené na environmentální výchovu

DALŠÍ ŠKOLNÍ AKTIVITY PROJEKT NANEČISTO projekt věnovaný předškolní přípravě a zlepšení spolupráce rodiny a školy VÁNOČNÍ A VELIKONOČNÍ ŠKOLNÍ JARMARKY PARTNERSTVÍ SE ŠKOLOU V NĚMECKÉM MĚSTEČKU LAMPERTSWALDE PROJEKTOVÁ VÝUKA „Den v Egyptě“

A už jen ve stručnosti… Jsme zapojeni v projektu „ADOPCE NA DÁLKU“ – ve studiu podporujeme indického chlapce. Na škole se vyučuje metodami kritického myšlení a velkou pozornost věnujeme také osobnostní a sociální výchově. Škola má plně vybavenou počítačovou učebnu s připojením na internet. Každoročně organizujeme sběrové akce, pravidelně na naší škole probíhají Ekologické dny a Dny Země, třídíme odpad do školních sběrných nádob. V průběhu roku pečujeme o přírodu – sázení stromků, přikrmování zvěře v zimě… Všichni pedagogové si rozšiřují své odbornosti dalším vzděláváním. Záleží nám na spolupráci rodiny a školy – společně s rodiči organizujeme různé akce pro děti, pro předškoláky a jejich rodiče už třetím rokem pořádáme projekt NANEČISTO.