velikonoční beránek Poslední snímek Další snímek
Potřeby: 4 vejce 120 gramů pískového cukru 200 gramů polohrubé mouky Hrst nasekaných ořechů Hrst rozinek 1 lžička prášku do pečiva 4 lžíce horké vody 1 vanilkový cukr Tuk Hrubá mouka na formu Zpět na první snímek Další snímek
Žloutky šleháme s cukrem Předchozí snímek Další snímek
Přidáme olej Po lžících horkou vodu Předchozí snímek Další snímek
Po chvíli mouku s práškem do pečiva, ořechy a oprané, předem v rumu namočené rozinky Předchozí snímek Další snímek
Další snímek Předchozí snímek Formu na beránka silně vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do spodní poloviny formy, Předchozí snímek Další snímek
Další snímek přiklopíme vrchním dílem vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut při 180 °C. Předchozí snímek Další snímek
Pak ale opět opatrně přiklopit a dopéct. Kdo nemá s pečením beránka zkušenosti, měl by v polovině pečení sejmout vrchní díl a zkontrolovat propečení. Pak ale opět opatrně přiklopit a dopéct. Předchozí snímek Další snímek
pocukrujeme a nezapomeneme na červenou mašličku kolem krku. Dozlatova upečeného beránka opatrně vyklopíme, postavíme na oválnou mísu nebo na prkénko, pocukrujeme a nezapomeneme na červenou mašličku kolem krku. Předchozí snímek Další snímek
Zpracovala: Tereza Starcová Dne: 28.listopadu 2010 Třída: 6.B První snímek Předchozí snímek