Cvičná prezentace Společný postup tvorby prezentace v MS PowerPoint 2003 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podstatná jména STROM, KEŘ
Advertisements

JAK MLUVÍ ZVÍŘATA II. Bc. Jana Vaňkátová
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA Bc. Jana Vaňkátová
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
KVETE A VONÍ VY_32_INOVACE_Čt z 1
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
č. 12 – Vesmír a Země, planeta Země
3MA381 PowerPoint - seznámení
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet MS Explorer – spuštění programu VY_32_INOVACE_01 Sada 12 Základní.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
č. 14 – Planeta Země, svět na mapě - povrch
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_32_INOVACE_TE_5 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
4-ČR- POLOHA, ROZLOHA, SOUSEDNÍ STÁTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne.
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
postup tvorby prezentace
Oprava chybné prezentace
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vyhledávání dopravního spojení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New.
Velikonoce Prezentace byla vytvořena v rámci projektu
Jaro Mgr. Iveta Honzejková.
Velikonoce – jen svátky jara?
Velikonoce.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Kalendář - duben Petr Machala.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Název Velikonoce, pašijový týden
VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů.
Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
Základní prvky internetového prohlížeče
Vajíčka Malovaná vajíčka Děti hledající vajíčka. Velikonoce v Německu Julie Kölblová, Sabina Bajajová a Dajana Zámečníková.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Pro vlastní bezpečnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Tradice Velikonoc.
VELIKONOCE.  jsou nejvýznamnější křesťanský svátek, který je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. K tomu podle křesťanské víry došlo třetího dne po.
Velikonoce u nás a v jiných zemích Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Věra Holotová. Dostupné z Metodického portálu.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Velikonoce – historický původ Nejvýznamnější svátek křesťanské církve; vrchol křesťanského liturgického kalendáře. Svátky jara, oslava jara. Spojené s.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_III.Vu_VELIKONOČNÍ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Velikonoce TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel. řed./fax: , VÝUKOVÝ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Velikonoce Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
1.
Velikonoce u nás a v jiných zemích
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
AUTOR: Blanka Petlánová NÁZEV: VY_32_INOVACE_Pr2_13_Velikonoce
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Velikonoce VY_32_INOVACE_1B_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Velikonoce VY_32_INOVACE_5A_16
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Zvyky a tradice Čechů.
Transkript prezentace:

Cvičná prezentace Společný postup tvorby prezentace v MS PowerPoint 2003 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. název Cvičná prezentace - společný postup tvorby prezentace v MS PowerPoint 2003 anotace Prezentace seznamuje žáky s jednotlivými kroky tvorby prezentace na dané téma. Žáci si společně přímou prací na PC procvičí tvorbu prezentace. očekávaný výstup ZV – LMP Informační a komunikační technologie – 2. stupeň INF – ovládat základy psaní na klávesnici, na uživatelské úrovni práci s textovým editorem, využívat vhodné aplikace druh učebního materiálu Prezentace, pracovní list druh interaktivity Výklad, aktivita ročník 8. č. 12

Úkol: Společná tvorba prezentace na téma Velikonoce Postup:  Spuštěním programu PowerPoint se objeví na ploše první prázdný snímek prezentace většinou jen pro nadpis.  Na panelu nástrojů klikneme na tlačítko Návrh a po straně se nám otevře okno se šablonou grafických návrhů, barevným spektrem a animačním schématem. Vybereme pro všechny snímky a vše potvrdíme kliknutím.  Nový snímek vytvoříme kliknutím na tlačítko se stejným nápisem v panelu nástrojů. Po straně se nám otevře okno se způsoby rozložení snímků. Vybereme (Nadpis a obsah) a potvrdíme kliknutím.  Text doplníme kopírováním z předlohy po kliknutím do textového pole a upravujeme ho přes panel nástrojů. Nadpis upravíme na velikost 72, tučně a žlutě. Text upravíme na velikost 32 a název dne ztučníme.  Do prezentace vložíme Kliparty a upravíme jejich velikost.  Hotovou prezentaci spustíme nabídkou Prezentace – Spustit prezentaci. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

1. VELIKONOCE 1. VELIKONOCE  2. ŠKAREDÁ STŘEDA  Na škaredou středu se nesmíte mračit, jinak se budete mračit každou středu v roce. Na škaredou středu začínaly tři přísné postní dny. Ženy se oblékaly do tmavých obleků. Končila všechna společenská posedávání, muži omezili kouření a pití. Hlavním pokrmem byla čočka a hrách. Začínala se již také malovat vejce, aby byla připravena na pomlázku.  3. ZELENÝ ČTVRTEK  Na Zelený čtvrtek musíte časně vstát a omýt se rosou - nebudete nemocní. Hospodyně musí zamést dům ještě před východem slunce a smetí odnést na křižovatku - nebudete mít v domě blechy. V Orlických horách se házel do studny chléb s medem - aby v ní byla voda celý rok. Také jidáše s medem zaručovaly zdraví.  4. VELKÝ PÁTEK  Na Velký pátek se lidé chodili mýt do potoka, aby se jim vyhýbaly choroby. Někde se chlapci potápěli a snažili se ústy uchopit ze dna vody kamínek, který pak hodili levačkou za hlavu - pak je nebolely zuby. Textilníci předli pašijové nitě, těmi udělali několik stehů, které pak rodinu chránily před uhranutím a zlými duchy. Košile ušitá pašijovými nitěmi chránila před bleskem. Nesmělo se prát prádlo, nesmělo se pracovat v sadu, nesmělo se nic půjčovat.  5. BÍLÁ SOBOTA  Na Bílou sobotu se z ohořelých dřívek udělal křížek a ten se donesl na pole, aby bylo úrodné. Někde se dávaly za trámy domu uhlíky, aby odradily požár. Doma se uklízelo, bílilo, pekly se mazance a beránci, pletly pomlázky, zdobila vajíčka.  6. BOŽÍ HOD VELIKONOČNÍ  Na Boží hod velikonoční dostala každá návštěva kousek posvěceného jídla, trochu se ho dalo na pole, do studny a na zahradu - aby byla úroda, voda a dostatek ovoce.  7. VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ  Velikonoční pondělí je dnem, který následuje po neděli Zmrtvýchvstání Páně. U nás je spojeno s nejrůznějšími tradicemi a zvyklostmi, které lze zařadit k rituálům nastávajícího jara. V našich krajích je zvykem chodit s pomlázkou, což je pletený prut, kterým chlapci bijí děvčata z okolí. Za to dostanou malovaná vajíčka čili kraslice.  8. VESELÉ VELIKONOCE přeje 8. třída

Obrázky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Internetové zdroje obrázků:  Všechny uveřejněné odkazy [cit ] dostupné pod licencí office. microsoft.com  Zdroje obrázků: vajíčko - [eve_9104]. Dostupný pod licencí office. microsoft.com  pomlázka - [eve_10007]. Dostupný pod licencí office. microsoft.com  oltář - [rel_10016]. Dostupný pod licencí office. microsoft.com Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

VELIKONOCE Správné řešení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

ŠKAREDÁ STŘEDA Na škaredou středu se nesmíte mračit, jinak se budete mračit každou středu v roce. Na škaredou středu se nesmíte mračit, jinak se budete mračit každou středu v roce. Na škaredou středu začínaly tři přísné postní dny. Ženy se oblékaly do tmavých obleků. Končila všechna společenská posedávání, muži omezili kouření a pití. Hlavním pokrmem byla čočka a hrách. Začínala se již také malovat vejce, aby byla připravena na pomlázku. Na škaredou středu začínaly tři přísné postní dny. Ženy se oblékaly do tmavých obleků. Končila všechna společenská posedávání, muži omezili kouření a pití. Hlavním pokrmem byla čočka a hrách. Začínala se již také malovat vejce, aby byla připravena na pomlázku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

ZELENÝ ČTVRTEK Na Zelený čtvrtek musíte časně vstát a omýt se rosou - nebudete nemocní. Hospodyně musí zamést dům ještě před východem slunce a smetí odnést na křižovatku - nebudete mít v domě blechy. V Orlických horách se házel do studny chléb s medem - aby v ní byla voda celý rok. Také jidáše s medem zaručovaly zdraví. Na Zelený čtvrtek musíte časně vstát a omýt se rosou - nebudete nemocní. Hospodyně musí zamést dům ještě před východem slunce a smetí odnést na křižovatku - nebudete mít v domě blechy. V Orlických horách se házel do studny chléb s medem - aby v ní byla voda celý rok. Také jidáše s medem zaručovaly zdraví. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

VELKÝ PÁTEK Na Velký pátek se lidé chodili mýt do potoka, aby se jim vyhýbaly choroby. Někde se chlapci potápěli a snažili se ústy uchopit ze dna vody kamínek, který pak hodili levačkou za hlavu - pak je nebolely zuby. Textilníci předli pašijové nitě, těmi udělali několik stehů, které pak rodinu chránily před uhranutím a zlými duchy. Košile ušitá pašijovými nitěmi chránila před bleskem. Nesmělo se prát prádlo, nesmělo se pracovat v sadu, nesmělo se nic půjčovat. Na Velký pátek se lidé chodili mýt do potoka, aby se jim vyhýbaly choroby. Někde se chlapci potápěli a snažili se ústy uchopit ze dna vody kamínek, který pak hodili levačkou za hlavu - pak je nebolely zuby. Textilníci předli pašijové nitě, těmi udělali několik stehů, které pak rodinu chránily před uhranutím a zlými duchy. Košile ušitá pašijovými nitěmi chránila před bleskem. Nesmělo se prát prádlo, nesmělo se pracovat v sadu, nesmělo se nic půjčovat. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

BÍLÁ SOBOTA  Na Bílou sobotu se z ohořelých dřívek udělal křížek a ten se donesl na pole, aby bylo úrodné. Někde se dávaly za trámy domu uhlíky, aby odradily požár. Doma se uklízelo, bílilo, pekly se mazance a beránci, pletly pomlázky, zdobila vajíčka. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

BOŽÍ HOD VELIKONOČNÍ Na Boží hod velikonoční dostala každá návštěva kousek posvěceného jídla, trochu se ho dalo na pole, do studny a na zahradu - aby byla úroda, voda a dostatek ovoce. Na Boží hod velikonoční dostala každá návštěva kousek posvěceného jídla, trochu se ho dalo na pole, do studny a na zahradu - aby byla úroda, voda a dostatek ovoce. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ Velikonoční pondělí je dnem, který následuje po neděli Zmrtvýchvstání Páně. U nás je spojeno s nejrůznějšími tradicemi a zvyklostmi, které lze zařadit k rituálům nastávajícího jara. V našich krajích je zvykem chodit s pomlázkou, což je pletený prut, kterým chlapci bijí děvčata z okolí. Za to dostanou malovaná vajíčka čili kraslice. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Veselé Velikonoce přeje 8. třída Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.