MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE WWW.RAJMAN.CZ ROŽĎALOVICE – MALÁ OBEC NA POMEZÍ STŘEDNÍCH A VÝCHODNÍCH ČECH DVOUVĚŽOVÝ KOSTEL ZÁMEK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Po stopách svaté Zdislavy z Lemberka
Advertisements

Památky Unesco Česká republika.
Škoda auto Mladá Boleslav
Kulturní dědictví na prahu 3.tisíciletí My všichni jsme dnes prozatímními správci kulturního dědictví za naši generaci. Je to privilegium, ale také zodpovědnost.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
… správný cíl vaší cesty!
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Kostelec nad Černými lesy
v 1. ročníku Praktické školy jednoleté
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_61.
14/1/2010. Lead partner projektu RERA a.s., Regionální rozvojová agentura jižních Čech Realizované mezinárodní projekty - Z jižních ČECH AŽ NA KONEC SVĚTA.
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Nekouřit na škole je jednoduché
Jakub Týle, zajišťování veřejné služby
2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci.
Stanislav Kazda - umělecké kovářství. Vážení zákazníci, dovoluji si Vám, představit svoji firmu, která je zaměřená převážně na umělecko-řemeslnou kovářskou.
Program rozvoje venkova
Jak vidíme možnost rozvoje našeho regionu? Mikulášková, Vaculová ZŠ Kostelec u Holešova.
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Architekt a stavitel Přeštice – Praha
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceČechy v době baroka Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje poznatky.
Božena Němcová ( 1820 – 1862) Tvůrce původní české povídky
Umělecké směry 20. století
Keramika po 2. světové válce
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
Kulturní dědictví, péče o krajinu a komunitní práce v globalizovaném světě Pokročilá komunitní práce, KSP FF UK Praha PhDr. Jaroslava Šťastná, Ph.D.
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
Baroko, prvky baroka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Prezentace turistické oblasti
Cestujeme po jižních Čechách
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Střední odborná škola technická, Střední odborné učiliště a Učiliště, Lidická 31, České Budějovice Představuje:
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Sociální ekonomika v ČR v ČR třetí sektor tradičně spojován s občanským sektorem omezené užívání názvu sociální ekonomika o obsahu SE panuje všeobecně.
Vladislav Vančura 9. ročník.
Sedlčany Sedlčany a okolí.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.3 Města Jihočeského kraje Téma: Česká republika jako součást.
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
NÁRODNÍ TECHNICKÉ MUZEUM PRAHA Mgr. Martin Tichý Mgr. Vilibald Schlapák.
DO JABLONCE NAD NISOU ZA SKLEM A BIŽUTERIÍ. navštivte JABLONEC NAD NISOU město sklářských tradic a bohaté bižuterní současnosti bránu do Jizerských hor.
Sobota 18. červen: společenský sál Bonaparte, Palackého náměstí, Slavkov - prezence : – vlastní burza: – Další.
„Příběh významné pražské klášterní knihovny“.  svazků (?) rukopisy prvotisky (152) staré tisky (8 000)  Specifika: rozsáhlá kolekce astronomické.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Úvod do historie, periodizace dějin, historické prameny OB21-VVP-HUM-DEJ-BUJ-M
Knihvazačství Ševčíková Martina. Úvod  Seznámení se vznikem písma  Čím se maturitní práce zabývá  Jakého výsledku chci maturitní prací dosáhnout.
19. kolo příjmu žádostí – PRV, OSA IV. Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce Záměr b) – Realizace projektů mezinárodní spolupráce.
Hřbitovy- naše kamenná historie
,, opravy oprav “ Restaurování starých tisků
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SR pro polygrafii, média a informační služby
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Malá muzea a jejich význam pro region
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Židovské město v Praze.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Transkript prezentace:

MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE ROŽĎALOVICE – MALÁ OBEC NA POMEZÍ STŘEDNÍCH A VÝCHODNÍCH ČECH DVOUVĚŽOVÝ KOSTEL ZÁMEK HISTORICKÉ STAVBY KRÁSNÉ OKOLÍ

MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE ROŽĎALOVICE – RODIŠTĚ JENDY RAJMANA * MISTR KNIHAŘ POKRAČUJE V RODINNÉ TRADICI ZKUŠENOSTI SBÍRÁ U LUDVÍKA BRADÁČE, ZAKLADATELE ČESKÉ KNIŽNÍ VAZBY SPOLUPRACUJE A PŘÁTELÍ SE S VÝZNAMNÝMI UMĚLCI – M. ALŠEM, M. ŠVABINSKÝM, C. BOUDOU, P. ŠIMONEM

MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE MISTR KNIHAŘ JENDA RAJMAN ZAKLÁDÁ NOVOU DÍLNU KRÁSNÉ VAZBY UNIKÁTNÍ KOLEKCE STROJŮ A NÁSTROJŮ

MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE MISTR KNIHAŘ JENDA RAJMAN PO II. SVĚTOVÉ VÁLCE OBNOVENÍ PROVOZU DÍLNY SAMOSTATNÁ TVORBA BOHATÝ UMĚLECKÝ ODKAZ

MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE PŮVODNÍ OBJEKTY KNIHAŘSKÉ DÍLNY PO ROCE ´48 DLOUHODOBĚ BEZ ÚDRŽBY ZDE SE ČAS ZASTAVIL NEPŘERUŠENÁ TRADICE RUČNÍ VAZBY KNIH ZACHOVÁNO PŮVODNÍ VYBAVENÍ

MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE NADAČNÍ FOND JENDY RAJMANA ZALOŽEN RODINOU V ROCE 2002 OPRAVA PŮVODNÍCH OBJEKTŮ RENOVACE ORIGINÁLNÍCH STROJŮ A NÁSTROJŮ ZŘÍZENÍ EXPOZICE

MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE RAJMANOVA DÍLNA, S.R.O. PROVOZ KNIHAŘSKÉ DÍLNY TRADIČNÍ POSTUPY VYDAVATELSTVÍ

MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE RAJMANOVA DÍLNA, S.R.O.

MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE PROJEKT „SVAŽ SI SVOJI KNIHU“ NÁZORNÁ UKÁZKA VZNIKU KNIŽNÍ VAZBY SAMOSTATNÁ PRÁCE POD ODBORNÝM VEDENÍM PANÍ BLANKY HANČAROVÉ - RAJMANOVÉ SPOLEČNÝ PROJEKT NADAČNÍHO FONDU JENDY RAJMANA A RAJMANOVY DÍLNY, S.R.O.

MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE ROŽĎALOVICE – TURISTICKÝ CÍL

MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE NA SHLEDANOU V ROŽĎALOVICÍCH Zpracováno v r. 2007, aktualizace v r