Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávání pro konkurenceschopnost"— Transkript prezentace:

1 Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

2 Člověk a jeho svět/Vlastivěda
Autor Mgr. Hana Koudelková Vzdělávací oblast/Obor: Člověk a jeho svět/Vlastivěda Třída: V. Datum tvorby: Datum zařazení do výuky a zapsání do třídní knihy: Jazyk: čeština Název DUM VY_32_INOVACE_ČS.5.14 Téma Česká republika Klíčová slova Praha

3 ANOTACE Druh materiálu: Prezentace Ročník: 5. Pomůcky: - Inovace: Materiál podporuje aktivní opakování učiva s užitím interaktivní tabule, samostatné vyhledávání informací. Metodické pokyny: Str.1-11,13 - žáci na základě informací a fotografií určují budovy nebo místa v Praze. Str. 12,14 - žáci plní úkoly spojené se samostatným vyhledáváním informací č fotografií. Očekávaný výstup: Žák si procvičil a rozšířil své znalosti o Praze.

4 Kam na procházku v Praze. 3
1. Kam na procházku v Praze. 3

5 11. Co je to? 2. Je to historické opevnění na skále nad pravým břehem řeky Vltavy . Je to stejnojmenná čtvrť Prahy. Je to slavné místo, o kterém se vypráví řada pověstí z počátků českých dějin. Vzniklo zde knížecí hradiště - ve druhé polovině 10. století. Je zde například hřbitov, kde byly pohřbívány významné české osobnosti, hrobka Slavín, chrám sv. Petra a Pavla.

6 3. Obr.č.1

7 4. Vyšehrad

8 12. Co je to? Jedná se o území na pravém břehu řeky Vltavy.
5. 12. Co je to? Jedná se o území na pravém břehu řeky Vltavy. V dolní části této oblasti je zámek, Zoo Praha a Pražská botanická zahrada.

9 6. Troja Obr.č.2

10 13. Co je to? Je to budova založená roku 1818 .
7. Je to budova založená roku Je to novorenesanční stavba, která tvoří dominantu Václavského náměstí. Můžeme si zde prohlédnout nádherné exponáty minerálů a hornin, archeologické vykopávky nebo kostru velryby…

11 rok 1900 8. Obr.č.3

12 9. Národní muzeum

13 14. Co je to? 10. Jsou zde rozsáhlé muzejní sbírky o vývoji vědy a techniky. Je zde velmi pěkná expozice o vývoji hornictví – jakýsi uměle vytvořený důl.

14 Národní technické muzeum v Praze
11. Národní technické muzeum v Praze

15 Najdi další informace o této budově.
12. Najdi další informace o této budově. Najdi informace o exponátech, které jsou zde vystavovány. Najdi fotografie.

16 13. 15. Co je to? Jedná se o muzeum asijských, afrických a amerických kultur . Vojtěch Náprstek založil roku 1862 soukromé muzeum v bývalém rodinném pivovaru - České průmyslové muzeum. Po jeho smrti se muzeum stalo muzeem národopisným. Po 2.světové válce se muzeum zaměřuje pouze na mimoevropské kultury. Mnoho sbírkových předmětů nynějšího muzea pochází z darů Vojtěcha Náprstka, od jeho přátel a  z řad českých cestovatelů.

17 Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur
14. Najdi další informace zajímavé pro turisty : historie budovy, exponáty, otvírací doba, umístění na plánku Prahy… Najdi virtuální prohlídku některého z objektů Národního muzea.

18 Citace a Zdroj: 15 Obr. č.1: File:Vysehrad as seen over the Vltava from Cisarska louka 732.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2005 [cit ]. Dostupné z: Obr.č.2:Soubor:Troja castle (lateral facade).JPG. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Obr.č.3 :Soubor:Prag Museum 1900.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 1905 [cit ]. Dostupné z: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mrg.Hana Koudelková


Stáhnout ppt "Vzdělávání pro konkurenceschopnost"

Podobné prezentace


Reklamy Google