"Život by neměl být hodnocen jen měřítkem dolarů a centů." Charles Goodyear (29.12. 1800 – 1.7. 1860) Munzarová Pavlína.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Například jak vzniká "příklad" ?.
Advertisements

zpracovaný v rámci projektu
Úvaha o platech.
Jana Gallistlová, IX.A Mgr. Jan Kříž
Albert Einstein.
Historie počítacích strojů
Byl postaven v roce 1909 Felixem Neumannem
Projekt SIPVZ Multimediální chemie
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Život.  Jeho otec byl lékárník.  Kvůli finančním potížím jeho rodiny, nemohl Hanz chodit do školy. Učil se sám z knih.  Ve 12. letech pomáhal svému.
CENTRAL PARK NEW YORK
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Vývoj matematiky Zuzana Kroupová.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:9.12.
Vytvořila: Kristýna Kořínková
UMOŘOVÁNÍ DLUHU Užití GP v praxi 1.
Americký autor science fiction a fantasy Hlavními tématy jeho tvorby jsou tajemství, dobrodružství a konspirace *22.června 1964, Exeter, New Hampshire,
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. listopadu 2013.
Foto tvého narození Vítej ! Příchodem internetu, nástroje genealogického výzkumu udělaly velký pokrok. Nyní, můžeš najít své foto když jsi byl miminko.
Wilhelm Conrad Röntgen
VILFREDO PARETO.
Bitva u Kurska – operace Citadela největší tanková bitva v dějinách
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMarie Terezie a Josef II. Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje dobu.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271 Autor Jindřich Doubek Číslo materiálu 7_1_F_3 Datum vytvoření Druh učebního materiálu prezentace Ročník 3.ročník.
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
Významné osobnosti fyziky a chemie Nikola Tesla americký fyzik
Antoine Henri Becquerel
USA Rozloha km Počet obyvatel: obyvatel/km²
Počátky Základního kamene Konstantin. Konstantin byl pohan. Byl to chytrý vládce a potřeboval upevnit svou moc.
VODA.
Vincent van Gogh ŽIVOT Nizozemský malíř a kreslíř Byl jednou z největších osobností světového výtvarného umění a je dnes pravděpodobně.
Pavel Adam.  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 12. listopadu 2014.
IVO JAHELKA „SOUDNÍ VÝROKY“
Charles Stewart Rolls 1. Narozen 28. srpna 1877 v Bournemouthu Studium – Eton College a univerzita v Cambridge 1900 – vyhrál závod na tisíc mil s vozem.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_50_8TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Giuseppe Garibaldi
ŠPANĚLSKÝ BAROKNÍ MALÍŘ Bartolomé Estéban Murillo.
Název práce Autor práce: Vedoucí práce: Obor studia: Datum obhajoby:
Vzdělávací oblast: Umění a kultura
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
23. Josef chtěl zjistit, jestli bratři změnili své chování a litují toho, co způsobil.
Hlavní postavou je zde Veronika Millerová, která si říká Ronnie. Její rodiče se rozvedou a otec se přestěhuje z New Yorku do malého městečka na pláži.
Referát na téma: SMOG Autor: Roman MAROUŠEK.
Ludvík Blažek Petra Kadlecová Petra Kačírková
VÁCLAV postava z filmu Václav. Kdo je Václav? Václavovi je asi 35 let žije v malé vesnici se svojí matkou v domě, který se rozpadá jeho otec byl uvězněn.
Buď jako ten oslík ! Hudba z filmu Xanadu Jednoho dne rolníkův oslík spadl do jámy. Hlasitě naříkal, zatímco rolník se ho bezúspěšně snažil vytáhnout.
Joanne Rowlingová (31. července 1965, Yate).
Thomas Alva Edison.
Sarajevský atentát.
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702
ZŠ Brno, Řehořova 3 Osobnosti českých a světových dějin Dějepis 9.ročník III
Prokopová, Hlawiczková 8.C  narodil se 27. března 1845 v německém městě Lunnep,  vystudoval fyziku na univerzitě v Utrechtu, poté přešel na vysokou.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR:Světlana Havránková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ČJ_SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy povlakových podlah.
Sir Alexander Fleming (6. srpna 1881 – 11. března 1955)
Otto Wichterle.
Karel IV. „Otec vlasti“ Filip Valla
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
Fyzici a fyzikální jevy
Sada 3 Člověk a společnost ZŠ Pačejov
Fyzici a fyzikální jevy Autor: Mgr. M. Vejražková
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Wilhelm Conrad Röntgen
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
Dějiny ČR Marie Terezie - osvícená panovnice
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Transkript prezentace:

"Život by neměl být hodnocen jen měřítkem dolarů a centů." Charles Goodyear ( – ) Munzarová Pavlína

Charles Goodyear Po zkrachování firmy svého otce se začal zabývat použitím surové gumy Po zkrachování firmy svého otce se začal zabývat použitím surové gumy Pro své dluhy, se ve svých 34 letech dostal do vězení, kde pokračoval ve zpracování gumy Pro své dluhy, se ve svých 34 letech dostal do vězení, kde pokračoval ve zpracování gumy

Charles Goodyear Po propuštění pokračoval ve zkoumání Po propuštění pokračoval ve zkoumání Pro zápach při pokusech s gumou, na který si stěžovali sousedi, se přestěhoval do New Yorku Pro zápach při pokusech s gumou, na který si stěžovali sousedi, se přestěhoval do New Yorku V novém bytě si z ložnice udělal novou laboratoř V novém bytě si z ložnice udělal novou laboratoř

Charles Goodyear 1. Verze vzniku vulkanizovaného kaučuku: Goodyearovi omylem spadl kousek gumy zpevněny sírou na plotnu kamen a tím se stala tvrdá a pružná Goodyearovi omylem spadl kousek gumy zpevněny sírou na plotnu kamen a tím se stala tvrdá a pružná

Charles Goodyear 2. Verze vzniku vulkanizovaného kaučuku: Charles v panice před rozzlobenou manželkou se snažil zamaskovat své pokusy tím, že své chemikálie hodil do krbu – tím vznikl vulkanizovaný kaučuk Charles v panice před rozzlobenou manželkou se snažil zamaskovat své pokusy tím, že své chemikálie hodil do krbu – tím vznikl vulkanizovaný kaučuk

Charles Goodyear V roce 1844 dostal patent na vulkanizovaný kaučuk, avšak byl špatný obchodník V roce 1844 dostal patent na vulkanizovaný kaučuk, avšak byl špatný obchodník

Charles Goodyear Zemřel 1. července 1860 a svým dětem zanechal dluh $ Zemřel 1. července 1860 a svým dětem zanechal dluh $