Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
AUTOR: Mgr. Jitka Riedelová NÁZEV:VY_32_INOVACE_43_Dějepis_Sámova říše TEMA: Sámova říše ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07./1.4.00/

2 ANOTACE Materiál pro výuku dějepisu v 7. ročníku základní školy praktické. Určeno pro interaktivní tabuli. Učební látka slouží k prvotnímu výkladu učiva seznamuje s územím Sámovy říše, významem Slovanské říše a životem Slovanů. Úkoly k procvičování probrané látky – kontrolní interaktivní otázky. Použití v hodině žáky zaujalo, aktivně se zapojovali do práce na interaktivní tabuli Vytvořeno:

3 Sámova říše

4 Kupec Sámo Obr. 1

5 Vznikla Sámova říše. Přišel obchodovat na území Slovanů
z Franské říše / oblast dnešní Francie a Německa/. Dostal se do konfliktu s Avary, kteří utlačovali Slovany a pomohl jim. Stal se vládcem slovanských kmenů / r. 623 n. l./. Vznikla Sámova říše.

6 Sámova říše Obr.2 7. Století n. l.

7 Sámo měl údajně 12 manželek a 37 dětí /22synů a
15 dcer/. Po Sámově smrti si jeho synové říši rozdělili a později se rozpadla. Informace o Sámově smrti a dalším životě Slovanů na našem území nebyly nalezeny. V kronikách těch časů není o Slovanech dalších 129 let žádné zmínky.

8 Klikni na správnou odpověď:
Kupec Sámo přišel na území Slovanů z: Franské říše Egypta Římské říše

9 Sámo byl: obchodník Avar král Slovan

10 Citace: Obr. 1: Od B. Jezovnik ( [Public domain], prostřednictvím Wikimedia Commons [cit ]. Obr. 2: By Waterways_of_SE_Central_Europe.svg: Kmiki87 derivative work: Bostjan46 (Waterways_of_SE_Central_Europe.svg) [Public domain], via WikimediaCommons, [cit ].


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s."

Podobné prezentace


Reklamy Google