KONSTRUKČNÍ BEZPEČNOST VÝTAHŮ V ROCE 2006. PRINCIPY v ČR 50léta – evropská bezpečnostní špička 50léta – evropská bezpečnostní špička 60 léta – jakost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
Advertisements

Projekt č. CZ /5.1.01/ Nové formy péče o děti v České republice.
Revize Nového přístupu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Zapojení veřejnosti do SEA Integra Consulting Services Jana Svobodová Jana Hrnčířová.
SCHINDLER CZ, a.s. HLAVNÍ MENU Naše společnost
Analýza Centra ProEquality
11 Udržovatelnost a servisní logistika
Vlastní hodnocení školy
Aktuální informace o vyšetřování c-erb-2 genu v referenční laboratoři a návrh změny v indikačních kritériích Hajdúch M., Petráková K., Kolář Z., Trojanec.
Dokumentace k zajištění BOZP
Označování poplachových systémů EZS značkou CE
Základní p ř edpisy o BOZP Osobní ochranné pracovní prost ř edky Organizace pracovišt ě, prevence rizik a úraz ů a nemocí z povolání Bezpečnost a ochrana.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
DOKUMENTACE ZDOLÁVÁNÍ POŽÁRU DZP
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
ZVÍŘATA AUSTRÁLIE (2) - PROCVIČUJEME SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 100
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
TEORETICKÉ OTÁZKY BEZPEČNOSTI
Zábavná matematika.
Legislativní rámec ochrany zdraví obyvatel před hlukem MUDr. Michael Vít, Ph.D. hlavní hygienik ČR.
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Uplatnění absolventů škol na pracovním trhu Jan Koucký Výsledky projektu.
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Stav studie „Seroprevalence VHC u injekčních uživatelů drog“ k Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové závislosti Úřad vlády ČR tel.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
1 Národní informační středisko pro podporu jakosti.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Náhoda, generátory náhodných čísel
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
Hrubá - prostá incidence nádorů kolorekta u mužů 1. Maďarsko 88,29 2. Česká Republika 86,73 3. Japonsko 77,74 4. Německo 75,39 5. Nový Zéland71,77 6. Austrálie.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
Tokio poloha Souřadnice: Nadmořská výška: 0 m n. m. Stát: Japonsko
SEKUNDÁRNÍ TRH UŽITKOVÝCH VOZIDEL
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Vsetín – město bez bariér
Benchmarking A.T. Kearney Návrh business modelu pro podnik Lesy ČR Zpracováno: září 2007 Lesy České republiky s.p. prosinec 2010.
Analýza knihovnických standardů za rok 2006 knihovny Jmk Provozní doba Nákup knihovního fondu Kč na 1 obyvatele Roční přírůstek Počet studijních míst Veřejně.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
© Emotron AB Účinný a spolehlivý provoz Ventilátory Kompresory Dmychadla.
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
Zdravotní stav obyvatel v Ústeckém kraji RNDr. Jiří Skorkovský
Přednost početních operací
Posuzování bezpečnosti u provozovaných strojů
2. Právní předpisy k zajištění BOZP
KONTROLNÍ PRÁCE.
Autor: MIROSLAV MAJCHER
vertikální komunikace
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Dokumentace k zajištění BOZP
Prevence závažných havárií Ing. Libuše Sedláková 2006.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ JIHLAVA maturitní obor: STAVEBNICTVÍ zaměření: POZEMNÍ STAVITELSTVÍ 5.Výtahy Zpracoval: Ing. Josef Svoboda Předmět: Pozemní stavitelství.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Informace o spalovacích pecích k likvidaci kadáverů MVDr. Marek Žižlavský, Ph.D. SEVARON.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI VE SKLADECH.
ČSN EN – Výtahy pro dopravu osob a osob a nákladů ČSN EN – Konstrukční zásady, výpočty a zkoušky výtahových komponent.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
BOZP při práci ve výškách
Posuzování shody stavebních výrobků
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
Výbory a pracovní skupiny
Prázdniny bezpečnější – NÁKLADNÍ DOPRAVA
Transkript prezentace:

KONSTRUKČNÍ BEZPEČNOST VÝTAHŮ V ROCE 2006

PRINCIPY v ČR 50léta – evropská bezpečnostní špička 50léta – evropská bezpečnostní špička 60 léta – jakost a bezpečnost lze zajistit kontrolou, nemusí být vnesena konstrukčně 60 léta – jakost a bezpečnost lze zajistit kontrolou, nemusí být vnesena konstrukčně - odpovídá-li zařízení požadavkům předpisů platných v době uvedení do provozu, je bezpečné - odpovídá-li zařízení požadavkům předpisů platných v době uvedení do provozu, je bezpečné 70léta – začíná nedostatek finančních prostředků na KBV 70léta – začíná nedostatek finančních prostředků na KBV 80 léta – dochází k prohlubování nedostatku 80 léta – dochází k prohlubování nedostatku

PRINCIPY v EU doba technického života výtahů je delší a je nutné promítnout do konstrukce stupeň současného technického poznání doba technického života výtahů je delší a je nutné promítnout do konstrukce stupeň současného technického poznání dopravovaná osoba nemá po uzavření dveří žádný vliv na řízení tohoto zařízení a musí tak mít absolutní důvěru v bezpečnost výtahu dopravovaná osoba nemá po uzavření dveří žádný vliv na řízení tohoto zařízení a musí tak mít absolutní důvěru v bezpečnost výtahu výtah je považován za bezpečný jen tehdy, pokud jeho konstrukce neobsahuje taková provozní rizika, která mohou vyvolat nebezpečné situace výtah je považován za bezpečný jen tehdy, pokud jeho konstrukce neobsahuje taková provozní rizika, která mohou vyvolat nebezpečné situace

SOUČASNÁ ÚROVEŇ BEZPEČNOSTI VÝTAHŮ POŽADAVKY NA KONSTRUKCI JSOU UVEDENY V NV 27/2003 Sb. (směrnice 95/16/ES) NV 27/2003 Sb. (směrnice 95/16/ES) ČSN EN 81-1, 2, ČSN EN 81-28, ČSN EN , ČSN EN 81-70, ČSN EN 81-72, ČSN EN 13015, ČSN EN 12016, ČSN EN ČSN EN 81-1, 2, ČSN EN 81-28, ČSN EN , ČSN EN 81-70, ČSN EN 81-72, ČSN EN 13015, ČSN EN 12016, ČSN EN

POSUZOVÁNÍ BEZPEČNOSTI DŘÍVE INSTALOVANÝCH VÝTAHŮ Doporučení evropské komise 95/216/ES Doporučení evropské komise 95/216/ES rozpracované do EN – obsahuje 74 provozních rizik EN – obsahuje 74 provozních rizik v ČR zavedena jako ČSN EN – v národní příloze dalších 11 provozních rizik ČSN EN – v národní příloze dalších 11 provozních rizik NV 378/2001 Sb. (směrnice 89/655/EHS) NV 378/2001 Sb. (směrnice 89/655/EHS) – vztahuje se na některá BD – vztahuje se na některá BD

POSUZOVÁNÍ BEZPEČNOSTI VÝTAHŮ - výsledky IP Provádí IO typu A 3 Špatná přesnost zastavování 59 % (1s, 2tz) 16 Chybějící nebo nevyhovující zastavovací zařízení v prohlubni nebo prostoru pro kladky 81 % (2s, 2tz) 31 Nebezpečné zajišťovací zařízení u šachetních dveří 80 % (6s, 1tz)

POSUZOVÁNÍ BEZPEČNOSTI VÝTAHŮ - výsledky IP 39 Neodpovídající délka ochranné prahové desky 90 % (2tz) 40 Klec bez dveří 52 % (7s, 2tz) 7 Částečné ohrazení šachty s příliš nízkým ohrazením 15 % (2s, 1tz) 76 Materiál klece a ŠD 62 % (mat. škody)

NATIONAL FILTERING O patření do 5 let ● plné uzavření klecí výtahů po celé výšce nainstalováním plnostěnných klecových dveří odpovídajícího provedení a mechanické odolnosti, vybavení klece odpovídající délkou prahové desky a odpovídajícím zařízením pro obousměrnou komunikaci

NATIONAL FILTERING O patření do 5 let O patření do 5 let ● vyhovující přesnost zastavování klece ● odpovídající mechanická odolnost šachetních dveří a jejich vybavení odpovídajícím zajišťovacím zařízením a odjišťováním ● odpovídající ohrazení šachty v blízkosti dveřní uzávěrky ● určení polohy klece ze strojovny výtahu

NATIONAL FILTERING Opatření do 7 let ● vybavit šachtu a strojovnu/prostor pro kladky výtahu odpovídajícím osvětlením ● doplnit odpovídající zařízení pro revizní jízdu a zastavovací zařízení na střeše klece

DĚKUJI ZA POZORNOST